Vizitator smilex Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Da-i naibii de mH, respecta frecventa, nr. spire si sectiunea. Intrefierul nu e necesar daca demagnetizarea are loc complet adica tensiunea de varf de pe drena cade singura la tensiunea de alimentare inaintea momentului on, posibil de vizualizat cu osciloscopul. S-a discutat suficient despre calculul trafurilor forward, poti sa-l calculezi in functie de nevoi. Daca totusi folosesti intrefier, trebuie sa masori scaparile (care cresc in cazul asta) si sa vezi ce varfuri de tensiune ai, oricum e mai mult decat dublul alimentarii. Dar decat intrefier, mai bine 30-40% umplere pentru a fi sigur de demagnetizare. Umplerea maxima e data de deadtime care se poate alege in functie de condul din oscilator. De asemenea, umplerea creste cu scaderea tensiunii de alimentare dar nu peste cea data de deadtime. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Hmm...de la Craiova se ajunge la Cluj pe Valea Oltului dar se poate si pe la Timisoara-Oradea-Cluj ,adica daca se poate fara intrefier de ce sa tot testezi intrefierul pana da valoarea dorita? Varianta la un LC-metru cu PIC e o punte de masura...cumperi o bobina de 6,8mH si o pui in punte ca etalon . Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Am gasit AICI poiecte interesante cu surse, desi am tradus nu gasesc informatii despre realizarea trafului.... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 o schemă interesantă autooscilantă http://320volt.com/wp-content/uploads/2008/01/smps-ei33-ec28l.png Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu functioneaza linku.................. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Uneori nu (prea) functioneaza linkul , pt Ro. E un fel de sursa pt becuri halogen, cu secundar rebobinat. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Am gasit pe acel site un calculator pentru trafuri SMPS, tare fain, sper sa calculeze bine, mai ales sper sa ma descurc eu cu el...... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 @costyy86 eu nu m-as baza pe asemenea calculatoare, l-am testat si eu si au rezultat 15 spire in primar pentru o semipunte nestabilizata pe traf EI33 la 50Khz Incearca macar sa citesti integral postarea mea mai lunga de dincolo si apoi sa incerci sa faci cum ti-am sugerat, este mult mai util sa intelegi tu modul de calcul decat sa te folosesti de asazise softuri de calcul.. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Ok, ms, sa nu crezi ca nu am citit, dar chiar eram curios sa vad cum functioneaza acst calculator, si chiar asa mi-a dat si mie , nu stiu daca am pus eu chiar toate datele corecte, dar mi-a rezultat si mie 20 spire in primar si 7+7 in secundar.. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Pe schema postata de Vlad Mihai exista condensatoare exprimate in kilomicrofarazi. Extraordinar. @costyy86 Daca muti intrebarea si schema corecta (sau link) la sectiunea despre calculul trafurilor smps, te ajut sa calculezi traful si inductanta bobinei de dupa punte. Se poate folosi ca exemplu ulterior. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Exprimarea in k uF e totusi decenta. Desi corect ar fi sa dea valorile in mF...cati nu cred ca mF vine de la micro-Farad (chiar si unii producatori scriu MFD in loc de uF). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 E simplu: μ, μ, μ... Mai ales daca e vorba de o schema unicat. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Salutare tuturor!De ceva vreme ma bate gandul sa fac o sursa, tensiune de iesire pe undeva pe la +-50V si curent cat mai mare.In trecut am mai facut o sursa pe baza schemei arhicunoscute cu SG3525 si IR2110 si cunosc cat de cat schema, asa ca raman pe aceeasi idee. Am cateva miezuri ETD34 recuperate din ATX-uri si ma gandesc sa folosesc 2 trafuri cu primarele in paralel si cu secundarele inseriate.Schema de la care am plecat este asta: schema.pdfPartea de forta ar arata cam asa:Comanda si protectia:Ce parere aveti de utilizarea a doua trafuri, cum am propus mai sus?Astept critici si sugestii inainte de a incepe constructia. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nu am analizat prea mult schema dar as avea 2 intrebari: 1.De ce sunt R6 si R7 la partea de forta asa mici? la retea maxima cred ca se vor depasi 2W disipatie pe ele, cu ce ajuta asta? 2.Acel curent de la iesire ..cat mai mare.. la ce nivel il vei limita totusi? Link spre comentariu
AdR!@N Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 R6 si R7 vor fi de 3W montate vertical....programul nu are model cu montare verticala si mi-a fost lene sa fac eu amprenta.In privinta curentului ma voi limita la 8A...acum pana o sa calculez trafurile nu o sa fie batut in cuie, nici curentul, nici tensiunea.Ma gandesc sa scot vreo 800W in regim continuu... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum