costyy86 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 M-am apucat de făcut pcb la o sursă. teoretic e cam gata. Mai am să îl ajustez puţin. Mai jos imaginile. Am citit mare parte din topicul ăsta. şi am înţeles că voi face aşa transformatorul. -Va fi un EI-33 sau 2 E-uri unite. -voi bobina prima dată cele 4 spire, după care cele 40 de spire după bobinez 20 de spire(până aici face parte din primar) după care voi bobina secundarul şi la urmă bobinez restul de spire din primar adică cele 20. Greşesc undeva? O părere asupra cablajului...ştiu că sunt cam multe strapuri ... respectă cât de cât normele de electrosecuritate? Daca nu e cu suparare ce conductor folosesti? ce grosime? si ca traf pot foosi cele din surse de pc? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 da, am facut sursa asta de mult si merge, am folosit sarma din trafurile ATX recuperata, am indreptat-o si am bobinat, sursa a mers dar nu din prima, am ceva oscilatii in ea dar functioneaza cum trebuie. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Dar pot pune traf de sursa? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 păi da, dar trebuie rebobinat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Merge si d'ala ,ca doar si asta e o sursa. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Merge si d'ala ,ca doar si asta e o sursa.Aici ai dreptate, am omis sa spun traf de le surse pc...Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Postez si eu in ajutorul incepatorilor primul meu cablaj pentru un half bridge.Este doar placa de baza fara oscilator. Fiecare poate sa-si dezvolte propria sursa.Daca exista interes o sa caut si oscilatorul.Poate impreuna cu cativa useri mai experimentati ca smilex, silicipi, miticamy si nu in ultimul rand cirip se va scoate o sursa functionala.La multi ani!Mircea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 La multi ani ! . Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Sunt putin in neregula cu TR2 80 spire de 0.8-1mm???? La Multi ANI!!! Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Am terminat de proiectat cablajul, saptamana viitorae il fac si incep sa montez piese,insa tot sunt nedumerit cu TR2...si NTC-ul de cat trebuie pus? ca nu specifica, sau nu conteaza?Dimensiuni 200mm x 63mm Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Am o nedumerire, ce vrea sa fie cu acel 6.8uH dupa primele 20spire din primar? ce am incercuit eu cu albastru in schema.Multumesc. Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 6.4 milihenry ,nu microhenry,este inductanta intregului primar,adica a celor doua bobine conectate in serie.Acolo zice 20+20 de spire dar in functie de ce miez ai tu si ce intrefier ii lasi (adica de 0.3 mm, de exemplu),potrivesti numarul de spire pana iti ies cei 6.4 miliH.Astia sunt importanti sa fie ,nu numarul de spire,apoi pastrand raportul ,modifici si secundarulCel putin asa am inteles eu ,eventual mai asteapta si alte pareri Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Acei 6,4 sunt intr-adevar miliHenri, adica 6400uH. In alta ordine de idei, schema respectiva prezinta redresarea tensiunii directe si inductanta imediat dupa, aceste 2 detalii sugereaza configuratie forward si deci lipsa necesitatii intrefierului. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Traful asta o sa imi dea ceva batai de cap, ca nu am LC-metru.. Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 @marian,daca o sa puna un intrefier si o sa respecte inductanta de 6.4mH,cu ce o sa dauneze?Eu cred ca o sa existe o siguranta marita in privinta nesaturarii miezului,si atat.@costyy86,daca n-ai LC-metru ,o sa lucrezi orbeste,mai bine las-o balta si fa un LC-metru cu PIC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum