Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am gasit schema http://elforum.info/viewtopic.php?p=905901#p905901

Dar la pagina 58, puteai @Mircea ca macar sa ne spui pagina si nu sa spui ca schema e imediat in urma, ca nu a fost deloc asa....in fine.

LE: Vad ca ai postat si tu aproape in acelasi timp cu mine... speram si eu sa spui ca modificarile sunt pe reteaua de reactie deoarece in schema aia nu vad nici o compensare, ce ai folosit in final?

Link spre comentariu

Asa imi place mie sa spun. Sunt probleme?Este o deformatie de pe vremea actionarilor analogice: reactie de turatie, reactie de curent (de sarcina) s.a.m.d.Sper ca nu am deranjat prea tare fiindca as suferii ingrozitor.Va urez o seara placuta,Mircea.

Link spre comentariu

@Mircea Crisan ironiile nu-ti vor aduce prea mult respect, nu mai ales atunci cand iti atrage atentia cineva precum @em2006. Expresia ta este un pleonasm, hibrid as putea spune ( asazisa rongleza ), si aceeasi greseala am comis-o si eu mai inainte folosind expresia test real si care greseala cu siguranta nu va fi repetata de catre mine; feedback network este acelasi lucru cu reteaua de reactie si se refera la sectiunea de schema care se ocupa cu stabilizarea semnalului/tensiunii la un anumit nivel, avem feedback in amplificatorul audio unde se preia o mica parte din semnalul de iesire spre sarcina ( boxe ) si este comparat cu semnalul de intrare de amplificatorul diferential, diferenta dintre ele genereaza un semnal util care este marit de etajul de amplificare in tensiune; avem feedback in surse ( comutatia mai ales ) unde se citeste tensiunea de la iesire, este divizata la un nivel de referinta, se compara cu o valoare de referinta si diferenta genereaza un semnal de eroare amplificat de AO si care este folosit de PWM pentru stabilirea delta.

In fine, ideea este ca e bine sa evitam asemenea greseli pe cat posibil, si atunci cand le comitem totusi sa ne asumam greseala si sa incercam a nu o repeta, afirmatii de genul asa fac eu, asa imi place mie, asa vreau eu, e o problema?...nu mi se par tocmai stralucite, dar pana la urma este dreptul tau sa alegi cum vorbesti, insa lasand aparentul off-topik la o parte si facand referire strict la testele tale, as zice ca nici unul din cei 2 mosfeti nu e o alegere stralucita, primul are o capacitate de intrare mult prea mare, 4n, celalalt are un Rds-on prea mare 0,5Ohm, este de preferat ceva cu capacitate de intrare si Rds-on cat mai mici.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Vreau sa fac si eu o sursa simpla de max 50-0-50 la vreo 4-5A pentru 2 module audio.imi dati ceva idei.am tot ce imi trebue pe parte de control testare echilibrare sursa. mai putin ideei. am 2 trafuri din trosursa de 1000W 120V. par ETD59 dar nu cred ca sant ele.si am multe surse de calcualtor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări