Vizitator vvlladdd Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Majoritatea surselor in comutatie au ripplul infinit, pe cand cele liniare au... nu stiu in jur de 0.5V. De ce marii producatori de amplificatoare de putere gen YAMAHA daca va uitati au ditamai transformatorul ? Credeti ca ei nu au auzit de surse in comutatie? Mi-am pus si eu in minte sa ma apuc sa fac un amplificator cu sursa in comutatie dar m-a lamurit profesorul de la facultatea in care activez cum sta treaba. Si are dreptate? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Sunt si amplificatoare cu surse in comutatie,chiar si Hi-End,deci argument invalid ....Si cum sa aiba riplu infinit? Nu e un pic cam mare? Link spre comentariu
bolek Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Majoritatea surselor in comutatie au ripplul infinit, ...dar m-a lamurit profesorul de la facultatea ... Noi am folosit pana acum numai MINORITATEA celor cu riplu finit, deci, si fiind finit, l-am filtrat si a ramas prea mic ca sa ne mai intereseze. Facultatea de care zici, nu e de electronica, sper.... :cry: Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Ba da USV Electronica Aplicata, asa mi s-a spus ca nu sunt prea recomandate pentru alimentarea sistemelor audio, de catre un profesor. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Acrii strugurii. Sa-i fi fost mila de cei de la ENEL?Toate cele bune,Mircea Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Nu-mi ajunge topicul asta ca sa enumar multitudinea de modele si marci ce folosesc surse in comutatie in echipamente audio, asa ca mai documenteaza-te Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 @Mircea Crisan -se pot pune filtre eficiente si pe alimentare,pana la PFCuri si sursa nu mai polueaza nici reteaua Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 profesorul ala mi-a predat si mie prin 1984... Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Am mai progresat putin cu proiectu. Acum am alta problema. Asta e forma de unda pe low side. Asta e forma de unda pe high side. Forma de unda din primar. Forma de unda din secundar. Eu nu am pus pe secundar diodele, nici filtrare. Am pus doar un simplu bec. Am mai observat ca nu sunt echilibrate nici tensiunile pe condensatori de float. Adica pe unu am 160v iar pe unu 30-40v. Ar fi posibilitatea sa bag frecventa prea mare in traf si sa nu o suporte? Sa nu se echilibreze trafu ca am pus doar un secundar pe secundar(adik pe extremitati, nu pe o ramura)?Sau este o alta problema? Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Am mai progresat putin cu proiectu. Acum am alta problema.....................Sigur nu e din osciloscop? "Umbla" la LEVEL, potentiometrul din dreapta jos..... Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Ala e pentru reactie. Momentan e inactiv, neavand reactia legata. Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Am mai inaintat putin cu proiectul. Acum am legat diodele, bobina si 2 condensatori pe iesire. Acum imi scoate 38volti. Daca ii pun sarcina incepe sa bazaie si nu inteleg de ce. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Ala e pentru reactie. Momentan e inactiv, neavand reactia legata.Daca cu mine vorbeai, faceam referire la potentiometrul de pe panoul osciloscopului, acest tip de osciloscop are o problema cu "sincronizarea", in permanenta trebuie ajustat din "LEVEL" Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Am reusit. I-am dat drumul. Dupa ce am eliminat becul (in loc de siguranta), dupa ce mi-am spart capul de ce imi scade tensiunea in sarcina si imi bazaie. Toate aceste probleme s-au rezolvat cu un scurt de toata frumusetea prin care mia topit un picior de la condensator.Dupa ce l-am lipit din nou a mers smpsul perfect si acum am si unda pe high side frumoasa, ca si pe low side. Concluzia:daca nu merge, esti obosit apeleaza la scurt:))).Maine promit ca revin cu poze, oscilograme si sursa in stare completa(la piese ma refer) si in functionare.PS: nickrvl imi cer mii de scuze pentru neintelegerea produsa. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Orice sfat este binevenit. Toate cele bune, Mircea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum