Vizitator Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 tind sa cred ca l-ai facut flyback,la acesta la durata constanta tens de iesire scade cu sarcinav-am facut montajul acela simplu de fazare,nu stiu de ce nu-l folositi Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Daca fazarea nu e corecta, se transforma intr-un flyback iar atingerea pragului de 1V pe 3-CI se face mai repede la sarcina mai mica, timpul ton este mai mic, iar voltmetrul poate traduce asta prin scaderea tensiunii afisate. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 O sa fac montajul propus de @miticamy ca sa fazez infasurarile si apoi sa vedem rezultatele Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Mai postati odata va rog montajul propus de @miticamy pentru fazarea infasurarilor fiindca nu il gasesc. Multumesc. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Uite fisierul, merge din prima, un montaj simplu dar foarte util Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Buna ziua. Vreau sa imi cosntruiesc si eu o sursa smps pentru doua amplificatoare nmos. Acum am gasit site-ul acesta http://www.forosdeelectronica.com/f21/s ... pcb-24457/ . Ce imi recomandati? Sa utilizez bipolari sau mosfeti?. Intentionez sa scot din sursa 400w deoarece am gasit un datasheet unde scrie ca dintr-un etd39(de care am eu) pot scaote 400w la 45khz. Am osciloscop si o sa imi procur si piesele, numai ca am intrebare asta. Sa folosesc mosfeti sau bipolari? M-ar avantaja bipolari ca am surse garla si am de unde schimba, iar dezavantajul la mosfeti ca nu am acel ir2110(dar sa zicem ca l-as procura din bucuresti). Sau daca aveti dumneavoastra alte scheme si cablajele aferente ar fi de ajutor, deoarece m-am oprit la acest proiect deaorece am cam inteles cum merge si nu prea am experienta foarte mare in desenatul cablajelor pentru smps(de descurcat ma descursc, dar am inteles ca sunt pretentioase) Va multumesc mult pentru timpul acordat si atentia care mi-o oferiti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 cautati tot pe forum sursele lui @tvicol,eu as avea incredere ptr ca sant verificate in audio si cred ca puteti lua legatura si personalIR2110 este 8 lei pe M. Domnului si cred ca este mult mai usor de lucrat cu el de incepatori,trafurile ptr comanda bipolari fiind componente pretentioase Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Azi am facut rost de un osciloscop si lam pus pe iesirea uc3844 iar forma de unda nu este chiar ok, am niste spike-uri destul de mari la Ton si Toff Cum as putea sa le domolesc? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Ai aproape 50% umplere, adica maxim, inseamna ca reactia de tensiune (opto) nu functioneaza. Acele spike-uri n-ar trebui sa existe numai pe 3844, ci doar cu MOS-ul in functionare. Daca e asa, nu le poti domoli decat prin folosirea unui MOS cu capacitati mai mici (asta presupunand ca si snubberul exista). N-ar strica niste snubbere pe diodele redresoare. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Acele spike-uri sunt fara mosfet, cu mosfetu montat dar ne conectat la bara de +300 spike-urile aproape ca dispar, problema apare la conectarea barei de +300 cand forma de unda o ia razna O sa revin mai tarziu cu oscilograme Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Daca ai incredere in osciloscopul acela, monteaza un cond 470p pe iesire (si masa) in incercarea de a anula spike-urile. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Daca sursa e neizolata fata de retea,apar tot felul de chestii in + pe ecranul osciloscopului. Si cu clestele de masa al osciloscopului poti bubui sursa... Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Pana sambata care vine nu mai pot face nimic la sursa, am reusit sa rup un terminal integratului vrand sa-l indrept Sambata o sa cumpar altu Link spre comentariu
nouvenit Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Revin cu doua intrebari: Am calculat condensatorul si rezistenta pentru snubber in secundar, dupa metoda domnului 'miticamy' , dar in formula de calcul a puterii disipate de rezistor nu intra in calcul valoarea rezistentei si nici a tensiunii redresate sau de redresat. Am citit ca nu trebuie utilizate rezistente bobinate, deoarece inductanta acestora poate sa dea oscilatii, asa ca am folosit cate doua rezistente de 3W, nebobinate, in paralel. Insa trebuie sa disipe o cantitate foarte mare de caldura. Din formula reiese aproximativ 1,5W, insa si folosind cate doua rezistente de 3W, acestea tot se incalzesc aproape de 200 grade celsius. Si cum distanta intre rezistente, condensatorii din snubber si diodele redresoare este mica, totul lucreaza la o temperatura de peste 50 grade (diode si condensatori); plus ca radiaza caldura spre transformator si condensatorii de filtrare. Se poate rezolva in vre-un fel aceasta problema? Daca nu, sunt tentat sa risc si sa las fara snubber, si urmaresc daca se incalzesc excesiv diodele. A doua intrebare este in legatura cu filtrarea tensiunii de 300V. Folosesc urmatoarea schema http://i40.tinypic.com/34rtw5h.jpg , doar ca numai cu primul condensator de 330uF. Este corecta fazarea la cea de-a doua bobina, sau sa renunt la ea? Ambele bobine sunt infasurate pe un tor, punctul semnifica inceputul infasurarii. Link spre comentariu
nouvenit Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Am mai cautat, am ami citit, si am gasit acest document: http://space.dianyuan.com/blog/u/50/1170381240.pdf Aici spune ca trebuie folosite doua snubbere in secundar, unul dupa transformator si inainte de punte, care sa impiedice oscilatiile induse de inductanta de scapare a secundarului si capacitatea diodei, iar a doilea intre punte si bobina de pe iesire. Deci, utilizam snubber peste diode, sau cum specifica in documentul de mai sus? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum