alex mm Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 ..... avand la dispozitie, cateva piese recuperate ,de la sursele ATX, si nu numai,se poate face o sursa , ca in figura de mai jos pe baza integratului TL 494 ..... Alex. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Frumos! Dar e mai degraba o sursa AT,ca nu are partea de tensiune auxiliara Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 E cu bipolare, complicat de proiectat, dar daca se folosesc componentele originale din AT si aceiasi frecventa, e mult mai simplu. Arata bine. Pe traseul de masa s-a exagerat un pic la iesire, e separat chiar si pentru LED, mergea foarte bine la gramada. @sonic11 Mie schema imi pare OK. Inclusiv raportul de transformare. Snubberul e mai neobisnuit, dar functional, eu as opta pentru unul clasic RCD flyback. E una dintre schemele la care nu am gasit nimic serios de imputat. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 @alex mm poti da mai multe detali despre respectiva sursa, schema, pcb intrun format printabil, indicatii realizare trafoPS: cam la ce putere se preteazamultumesc anticipat Link spre comentariu
marian_valcea Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Am gasit si eu aceasta schema mai demult mi se pare ca era pentru 200w am sa atasez pdf cu schema.Mi se pare ca este de pe 320volt.com dar nu mai stiu sigur.Pe ultima pagina din pdf scrie cine a facut schema cautati numele persoanei si o sa gasiti mai multe imi mai amintesc ca erau 2 versiuni ale schemei. SMPS Half Bridge Compacta.pdf Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 @marian_valcea e vorba de aceasta schema de pe situl http://www.forosdeelectronica.com/f21/s ... pcb-24457/ si tot de acolo este si varianta cu mos-feti Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Am biruit si eu sursa.Intradevar inductantele serie sunt foarte importante. ( eu nu si nu: Batman, Batman!) Reusisem sa stabilizez intrucatva situatia dar sursa scotea zgomote ciudate.Am schimbat inductantele si acum sursa scoate cat mi-am dorit plus ca este si tacuta.Toate cele bune si multumiri tuturor!Mircea.Whisky-ul tot il dau. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Sper ca daca te felicit nu se interpreteaza ca mi-as dori whisky-ul, nu beau alcool. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 schemele prezentate de @nel65 sunt functionale ?se merita a fi facute?daca mai are cineva pcb-ul dela sursa cu irs 2153 i-l rog sa o posteze Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 .... sunt functionale , am vazut si doua filmulete cu sursele pe You Tube in functiune , sigur ca se merita de facut .... Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 problema mea este ca nu inteleg mare lucru din saitul respectiv, nu cunosc limba iar google traslate este praf :cry: i-mi trebue detali despre trafo pt varianta cu mosfetipoate se gaseste un bine voitor sa ma ajute :cry: Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 @smilex- Am recitit, logica este impecabila dar teoria nu bate cu practica. Un tiristor mic spre mediu (1-10A) are o rezistenta interna de 80-120 ohmi intre catod si grila, rezistenta care arunca in aer toate calculele de mai sus referitoare la constante de timp. Dr.L: nu cita daca nu e nevoie...vezi cum am modificat mesajul Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Deseori teoria nu bate cu practica, fie lipseste practica, fie teoria, fie ambele.Esti sigur de ceea ce afirmi? Adica ai paria cu propria viata? Sincer.RevinAcum observ ca discutam cu tine atunci. Ce te face sa te indoiesti?Arunca, te rog, o privire pe PDF-ul BT149 pe care l-am folosit ca exemplu. Eu l-am folosit si practic, dar in alte aplicatii. Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Nu am folosit niciodata in sursele mele tiristor asa mic. Am avut o tentativa cu un 2N5064 si cand a intrat in conductie scurtcircuitand electroliticul incarcat la 16V, s-a pus in scurt. Folosesc numai tiristori normali in capsula T0126 sau T0220 care au fara exceptie si indiferent de fabricant acea rezistenta grila - catod. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Semiconductoarele destinate curentilor mari au inevitabil capacitati mai mari (care pot amorsa un tiristor). In acele cazuri, rezistorul de care vorbeai este vital uneori, cand creste dv/dt. In discutia aceea era vorba de suntarea terminalului 3 al IR, nu se justifica tiristor de curent mare. BT149 amorseaza la 50uA (Ugt=0,5V), fara rezistor GK, cu un consumator de minim 2mA.Sunt multe tipuri astfel. 2N5064 aste asemenea. Fara rezistor. Se monteaza extern in functie de aplicatie.PS Uitandu-ma pe o schema de atunci, am vazut un rez. de 2,2 ohmi care nu-si avea rostul acolo (??). Am sters atasamentul pentru a nu induce in eroare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum