Dr.L Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Pai e si normal sa nu raspunad pe privat,numele ar trebui sa-ti dea de gandit: privat ,adica pentru chestii private,nu pentru un raspuns care se poate da si aici,ca sa fie ultil si celorlalti utilizatori Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Esti off mosule!Ma intreb ce te-a determinat sa ma corectezi?Esti PR-ul lu' Moro sau sau ai vrut sa o pui pe masa?Multumesc totusi pentru corectie! ca sa inchei in purul stil romanesc.Toate cele bune,Mircea Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Nu este vina mea ca tu nu intelegi functionarea unui forum!Sau vrei sa stii numai tu de ce se incalzesc mosii in gol? Sau vrei sa stii numai de la moro? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Puterea disipata are doua componente, cea datorata conductiei directe (Rds on, prin care trece I) si cea de comutatie. In cazul conductiei, in gol nu pot apare pierderi decat daca timpii nu sunt buni si coincid (ma indoiesc) sau osc. parazite suprapun conductiile (snubbere nepotrivite pe tranz. sau diode redresoare). Puterea disipata la comutatie se datoreaza imposibilitatii comutarii cu viteza mare datorata adesea curentului de comanda prea mic pentru frecventa respectiva (cresc Tfail si Trise care sunt timpii in care are loc modificarea curentului de la 10 la 90% si de la 90 la 10% respectiv), acest lucru nu ar avea de ce sa se manifeste in gol, diferentele fiind aproape nule, dar se pot manifesta daca snubberele pe diode sunt necorespunzatoare si osc. parazite duc la incalecarea timpilor. Asadar ar fi nevoie de un osciloscop, in lipsa lui as revizui snubberele intuitiv (de obicei, puterea mai mare disipata pe snubber coincide cu amorsarea mai pronuntata a oscilatiilor parazite), si de un inductantmetru pentru masurarea trafului spre a-l exclude ca si cauza (daca nu are spire in scurt, inductantele lui sunt calculabile si verificabile). Aici trebuie precizat ca, comandat in gol cu impulsuri, prin primar are loc o variatie de curent care este insa mica in lipsa consumatorului datorita inductantei mari (calculabila, masurabila). Se poate incerca si verificarea termica prin izolarea secundarului de punte, revizuirea snubberelor, recuplarea puntii si o noua revizuire pt. diode daca e necesar. Link spre comentariu
scormonel Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Daca transformatorul este bun, atunci poate frecventa este ridicata si diodele din secundare sunt rapide si nu ultrarapide. Se poate totusi constata din ce cauza se incalzesc tranzistoarele punand pe rand mana pe componente. Cea de vina este incinsa. In gol mos-urile trebuie sa fie reci chiar si fara radiator. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Diodele sunt MUR1560 de la ON Semiconductor direct de la mama lor.Asa cu a scris smilex eu m-am focusat pe snubber-ul din primar desigur, prin tatonari de valori.Nu stiam ca si cele de dupa secundar pot influenta incalzirea in gol a mosilor.Daca nu reusesc cu tatonarile cred ca o sa-mi iau osciloscop.Toate cele bune,Mircea. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Asta este schema. Nici un progres pana acum.Sper sa se fi incarcat schema.Toate cele bune,Mircea. Schema de principiu SMPS.zip Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 ncp1392 cu optocuplorul la pinul Rt este pt surse rezonante;in schema prezentata nu este condensator rezonant care ar fi de ordinul zeci nanofarazi---cond de 2,2 micro este numai de cuplajsi un exemplu cu ce am salvat eu numai de la o firma ca sa inteleg cat de cat ce este cu sursele astea Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Am incercat si cu 22nF/630V si cu 33nF/400V si cu 47nF/400V si cu 100nF/1000V.Puse la masa ca in rezonant mod. Sursa functioneaza dar in gol se incalzesc mosii.Hai sa nu discutam deocamdata de voltage feedback.( este dezactivata)Asa cum am mai scris am construit "placa de baza " cu posibilitatea atasarii unei placute cu driver-ul.Acelas lucru se intampla si cu IR2153.Toate cele bune, Mircea.P.S.Miticamy! Iti multumesc frumos pentru lista postata. Cam tot pe acolo caut si eu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 condensatorii de nanofarazi trebuie sa rezoneze cu o inductanta-aceasta poate fi una adaugata in serie cu primarul(in schema nu o vad) sau printr-un artificiu de bobinaj poate fi inductanta de scapari a trafului cum se vede in poza urmatoare Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Schema postata nu e rezonanta. 2,2u este o valoare potrivita. Snubberul din secundar a ajuns pe condurile de filtraj, absurd. Teoretic si perfect ar fi nevoie de cate unul paralel pe fiecare dioda (4,7n+22ohmi ??). Nu e nevoie de 4x470u/200V la filtraj, se poate 1x470u/400V si 2x1u in locul celui de 2,2u. Cei doi de 1u cu un capat comun la punctul "rece" al primarului, iar cu celelalte capete la ramurile alimentarii (+ si -). Tranzistoarele se incalzesc si fara puntea montata? Inductantele de dupa punte ce valoare au? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Schema postata nu e rezonanta. 2,2u este o valoare potrivita. Snubberul din secundar a ajuns pe condurile de filtraj, absurd. Teoretic si perfect ar fi nevoie de cate unul paralel pe fiecare dioda (4,7n+22ohmi ??). Nu e nevoie de 4x470u/200V la filtraj, se poate 1x470u/400V si 2x1u in locul celui de 2,2u. Cei doi de 1u cu un capat comun la punctul "rece" al primarului, iar cu celelalte capete la ramurile alimentarii (+ si -). Tranzistoarele se incalzesc si fara puntea montata? Inductantele de dupa punte ce valoare au? Mosii se incalzesc si in conditiile in care am scos inductantele serie din secundar.Am facut teste si cu alti mosi. Am inlocuit IRFP360 cu IRFPS43N50. Acelas rezultat. In incercat si cu 2 conzi de 1 micro la +si -. Filtrajul suplimentar format din 4x470uF/200V m-am gandit ca va suplini lipsa PFC-ului. Am bobinat al miez de ETD39 inversand sensul de infasurare. Acelas rezultat. Se pare ca singurul lucru pe care nu l-am facut este decuplarea puntii din secundar. Am realizat un alt cablaj cu alte tipuri de diode redresoare in secundar. Primul este cu MUR1620CT respectiv 1620CTR iar cel de-al doilea cu MUR1560. Interesant este ca pe o sarcina de 170mA (un bec) nu se mai incalzesc. Pe o baterie de rezistente de 27 de ohmi (4 rezistente de 27 / 100W legate serie paralel), se incalzesc putin diodele redresoare ceea ce mi se pare normal. Tensiunea scade la 92V de la 106 in secundar ceea ce mi se pare promitator. Toate cele bune, Mircea. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Intrebam de "fara punte" deoarece diodele redresoare in procesul de comutatie lanseaza oscilatii parazite, care la timpul scurt al deadtime-ului sunt capabile sa suprapuna tensiunile secundarului. Aici intervin snubberele pentru amortizarea oscilatiilor. Asta facand abstractie si de incarcarea termica inutila.Inteleg insa, ca ai obtinut rezultate termice bune cu alte diode. Cu sau fara snubbere? Cu sau fara inductante dupa punte? Ce valoare, cuplate magnetic? N-am incercat niciodata stabilizare prin modificarea frecventei, sunt curios de rezultat. Poti posta o schema cu felul in care arata acum (incompleta)? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 repet,ncp1392 cu o bucla de control de sursa rezonanta este folosit intr-o schema cu "comutatie dura"daca bucla a intrat in actiune nu va face decat sa duca frecventa la maximul ce poate da integratul si poate de aici poate incalzireain cel mai bun caz se scoate optocuplorul si se lasa la o frecventa rezonabila,in jurul a 50khz si avem o sursa nestabilizata cum s-a mai discutat la cele pt amplif audio si asemanatoare cu cele cu IR2153 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Eu am inteles ca deocamdata, acea bucla e anulata, m-ar interesa ce exista pana acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum