em2006 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 ...la prima simtire a mea nu cred ca este nevoie de o bucla de tensiune la sudura,... E clar ca te gandesti la invertoarele de sudare manuala, iar simtirea nu prea te-nseala.Un invertor pt sudura manuala cu electrozi inveliti (MMA) e in fond o sursa de curent constant, bucla de curent e de baza. La fel pt sudura WIG, la fel pt taierea cu plasma.La MIG/MAG e vorba de tensiune constanta, problema se pune la fel ca la smps obisnuite (de uz general).Nick ne zice de altele, probabil de sursele multiproces, de merg ca drujba cu 4 operatii, le fac pe toate, dar pe nici una cum trebuie... Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Postez si eu o schema de sursa in comuatie si vreau sa va intreb daca este functionala sau daca nu este va rog sa-mi spuneti ce trebuie modificat.Asta este schema: http://i51.tinypic.com/16jn5eh.jpg. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 are 2 greseli si o solutie nerecomandataam incheiat programul si nu pot raspunde detaliat cea mai mare greseala este comanda tranz. MOSnu cred ca mai intru pe forum pana maine dar cauta pt inspiratie comanda tranz invertoarelor pt sudura tot de pe acest forum sau de la emil matei daca am retinut bine Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Cum spunea si miticamy,comanda mosurile indirect,prin totem pole.Pt alimentarea SG-ului pune un traf mic(incapsult,se folosea la TV-uri pt st.by Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Deci am inteles,problema cu alimentarea sg-ului o pot rezolva cu un transformator micut,normal,dar cum fac cu comanda tranzistorilor, si daca se poate as vrea sa inlocuiesc IRF740 cu D13007K pe care ii am deja,mentionez ca mai mult de 4-500W nu voi trage din sursa.Spuneti-mi daca mai este vreo problema cu schema si ce diode sa folosesc in secundar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 cand se folosesc tranz bipolare(mje13007;d13007;d13009) eu recomand schema cu tl494 din ATXnu santeti asa departe, daca aveti drum va fac cadou trafo driver si tl494 Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 va multumesc pt amabilitate dar trafuri am 2 iar tl-ul il cumpar daca este,dar eu vroiam sa folosesc acea schema ca este mai simpla.schem propusa de dvs. unde o gasesc? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 schema ATX este pe forum,dati cautarein general este bine sa mergeti pe un drum batut de altiise poate si cu sg3525 dar trebuie sa cautati destul pe googleATX-ul are si o infasurare de automentinere care usureaza comanda,traful este gata bobinatcu sg3525 trebuie prin trafo driver sa dati tot necesarul de curent de baza pt d13007,ceea ce conduce la o bobinare mai ingrijitasi nu stiu daca aveti experienta si la izolarile de electrosecuritate Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 aveti dreptate dar totusi pt inceput vreau sa fac o schema mai simpla daca folosesc tot IRF740,sg-ul are destul curent sa-mi-l deschida?iar schema spusa de dvs. nu am gasit-o Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Mosurile nu necesita curent pt deschidere,cand se depasaste o tensiune deschid(ceva de genul Darlingtonurilor);problema e blocarea lor in timp util-in grila acumuleaza o sarcina care trebuie extrasa.Pe larg,trebuie comandate 'la fix'.Daca vrei sa comanzi direct mosurile,sant ic -uri cu totem pole incorporat(ir2110).Sant sch probate numai trebuie sa le cauti...din sch ta lipsesc niste snubere,printre altele(o sa-ti 'bata' IRF mai repede decat poti tu sa-i inlocuiesti).In paralel cu realizarea SMPS-ul asta,mai citeste despre mos(ce si cum se comanda,etc). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 pentru inceput o schema de 200wam mai gasit cu ci 2005 Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 am inteles sch date de dvs. dar eu as vrea ceva mai simplu iar daca eu modific secundarul pt.+/-45V automat se modifica si feddback-ul,nu?in legatura cu snuberele in sursa in care a fost traful,in primar avea o rez. de 50R si un condensator de 3n3 inseriati(mentionez ca primarul nu a fost modificat),iar in secundar pt. 45v ce valori o sa am?si pana la urma ce CI sa folosesc sa pot comanda corect IRF? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 pai abia acum aflu ca traful a fost intr-o sursasambata este ziua in care mai pun si eu ordine prin casa,mai astept un ciubucdaca stau sa ghicesc ce doreste fiecare,ce are pe masa o sa ajung in sapa de lemndescrie cat mai complet in ce montaj a fost trafulde ce nu folosesti acelasi montajeventual o poza a vechiului montaj sau macar a trafuluicea mai simpla schema este cu MOS-uri si sg3525nu stiu cum suna pt alti electronisti dar pt mine expresia ,,vreau ceva cat mai simplu,,provoaca niste vartejuri ciudate in capoamenii de stiinta,inginerii au facut lucrurile mai ,,complicate,, tocmai pt ca sa raspunda mai bine aplicatieimi-am cerut de multe ori scuze pe forum,nu mi-am propus nici un moment sa pun in dificultate pe cineva,eu scriu numai cum vad anumite lucruri din experienta de facut umbra pamantului cat mi-o fi soartaexpresia ,,vreau ceva simplu,,pt mine inseamna producerea ani de zile a unui singur autoturism (si acela dupa un proiect strain) iar cand am ramas pe picioarele noastre,cand am scapat de ,,monstrul,, comunist vreau sa-mi spuneti si mie de o bicicleta sau motoreta facuta cap coada de cetateni romani(daca eu nu am aflat de aceste lucruri puteti sa-mi dati o pedeapsa,sa ma retrag definitiv sau sa ma tund la ,,zero,,)bunele mele intentii cred ca pot fi detectate din nr de raspunsuri si detalierea lorO ZI BUNA! Link spre comentariu
amatorul Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 traful a fost intr-o sursa de calculator arsa,care avea in primar 3 tranz D304x,nu o mai pot folosi pe aceea deoarece are luate piese de pe ea cu nestiinta,controlerul de pe placa este AZ7500BP si mai are un CI LP7510.Pe langa traful mare,placa, mai are inca 2 trafuri mai micute iar pe traful ce mare scrie 7700A BCK-01 si miezul lui este de 1,18 cm2.Mai am vreo doua placi tot de sursa de calculator dar la fel sunt si alea=incomplete.Cum pot rezolva problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 principala problema este ca o sursa ATX este proiectata sa dea la iesire 12v si 5vdaca ai putin timp citeste numai postarile mele unde apar referiri la surse ATXrepet din nou,o sursa nu poate scoate mai mult de 22-26v cu bucla de control eliminatatensiunea maxima de iesire este data de raportul de transformare,bucla de control nu poate face reglajul decat de la aceasta valoare in jos,in nici un caz in susaltfel spus pt 45v la iesire se bobineaza traful sa dea max 50v(sau 55,sau 60v)iar bucla de control poate decide la iesire sa zicem un reglaj de la 30v la 50v si eu sa decid sa ma opresc la 45vputeti sa ganditi bucla ca un robinet:daca santeti singurul consumator umpleti un vas mare in 2 minutedaca toti vecinii fac dus cu acelasi robinet la max umpleti vasul in 10 min sa spunemnu robinetul decide debitul la modul absolut,mediaza numai intre ce este la intrare si dorinta noastrasa nu uit totusi,daca nu se foloseste priza mediana si se pune o punte la iesire se poate dubla tensiuneadar in acest caz nu avem tens complementare cum cer anumite amplificatoare de exemplu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum