IoNuTx Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Salut tuturor,din lipsa de ocupaţie m-am hotărât să construiesc o sursa în comutaţie coborâtoare la 12V şi 5A.Problema e că are un optocuplor 4N35 şi nu îl gasesc.Nu ştiţi cumva un echivalent? M-ai jos am pus schema. Link spre comentariu
vergil Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 A picat la fix schema lui IoNuTx , am aplicat un zener de 12 v, la optocuplor, si merge sursa la fix Scoate in sarcina 13,8v.Multumesc de ajutor.IoNuTxMerge orice tip de optocuplor care are fototranzistor . Link spre comentariu
IoNuTx Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Multumesc o să pun un CNX83A.Numai trafu îmi dă bătăi de cap l-am luat dintr-o sursa de pc ATX şi l-am rebobinat cum scrie în schemă dar nu merge trebe să mai vad de el puşca siguranta de la alimentare. Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Nu e bun traful ala, iti trebuie un traf cu intrefier, schema e a unei surse flyback, si are nevoie de intrefie, adica miezul din interior sa nu se uneasca, un mic spatiu, de pana la 1mm, trebuie determinat prin calcule. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 mosfetul este ok? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Da e bun,am inţeles. Link spre comentariu
vergil Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Daca zici ca la-i bobinat , ai respectat inceputul cu sfarsitul fiecarei bobine ? Trebuie sa fie si o ordine de bobinare . Succes . Link spre comentariu
IoNuTx Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Păi cred că da.Dumneavoastră ce traf. aţi folosit? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 dar pentru aceasta sursa sunt bune miezurile din surse de monitoare sau televizoare? Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 in principiu da, pt ca sunt surse flyback folosite acolo Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 dar pentru aceasta sursa?Da, sunt bune miezurile din surse de monitoare sau televizoare Link spre comentariu
IoNuTx Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 IRF-ul din sursa de alimentare care am postato eu nu se poate înlocui cu IRF640? Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 IRF-ul din sursa de alimentare care am postato eu nu se poate înlocui cu IRF640?da, este mai bun Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Nu recomand irfp460 deoarece este mai greu de comandat. O fi el pretat la un curent mai mare insa pentru acel flyback nu este nevoie de tranzistor asa mare si dificil de comandat Link spre comentariu
AdR!@N Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Salutare,Mi-am facut timp in sfarsit saptamana asta si am rezovat sursa, am inlocuit IRF-urile si am pus-o iar in teste. Saptamana viitoare o studiez la osciloscop. Intre timp strang piese si pentru 2 etaje MOS-FET, sper sa termin cat de curand intreg proiectul.Ce sugerati: sa o las la +-55 sau sa mai dau jos o spira din secundar pt +-50?Alta nelamurire: ETD34 este mai bun decat EI33? ETD34 l-am scos dintr-o sursa DELL de 305W si era bobinat in secundar cu platbanda de cupru (lucru pe care nu l-am mai intalnit pana acum). Nu stiu sigur daca este ETD34, am dedus pentru ca are latura de 36mm, iar ETD34 este cel mai apropiat.poze cu traful desfacut: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum