Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

BLK EDIT: Fructifici orice ocazie de a iti face reclama pe aria de Alimentatoare. Te rog fa un anunt frumos, cat mai complet, cu detalii si preturi si tot ce trebuie si posteaza la Publicitate! Te rog! Si daca vrei sa ne povestesti si noua din pataniile petrecute pentru a face o sursa coboratoare 100% functionala, vorbim aici. Multumesc mult!

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

am si eu nevoie de una cu putere de 3kW, am gasit in germania la 150 Euro, daca crezi ca o faci miaieftina dar la fel de fiabila te rog sa-mi dai in pret pentru 10 bucati.Sumt pentru alimentari de amplifuri digitale

Link spre comentariu

Va rog cererile si ofertele de publicitate la vanzari/cumparari!Chiar intrasem cu speranta ca voi citi povestea unui experiment reusit. Luc, spune-ne si noua care sunt micile secrete. Ai facut si sursa cap coada, sau doar modificate din surse de pc?

Link spre comentariu

scuzealea modificate sunt din atx,la care scot aproape tot de pe placa,ramane doar redresarea,choperul,si adaog controler,protectie,modific choper ,finali,diode de iesire.si alea cap coada sunt surse care le fac dupa k6.

Link spre comentariu

de iesit iese orice sursa din prima dar trebuie fff mare atentie,orice greseala de cablare duce la un bum reusit .intr-o seara aveam ochii obositi si am conectat un fir aiurea si in momentul alimentarii un imens foc de artificii.deci prima regula nu lucrati decat cand sunteti odihniti,findca sursele in comutatie nu sunt amplificatoare audio care cand e ceva in neregula se incalzeste ceva sau iese fum,aici pur si simplu orice greseala se soldeaza cu artificii.poze:

Link spre comentariu

cea mai delicata parte la o sursa in comutatie cred ca e circuitul de protectie ,care trebuie sa fie sigur si sa reactioneze fff rapid.la o sursa bipolara se poate face un circuit de protectie(foarte rapid) avand la baza caderea de tensiune pe o rezistenta inseriata cu consumatorulla o sursa diferentiala e mult mai greu de facut protectia .se foloseste ca element senzor un transformator montat in circuitul primar(aceste elemente sunt mai puturoase si mai greu de ajustat)intodeauna se foloseste un prag mai jos ptr siguranta in declansare

Link spre comentariu

LUC cred ca impreuna cu un "camarad" ne apucam incet incet de o sursa, ai un link ceva la K6 asta, ca vreau sa plecam de la 0, nu din surse ATX.Traful dupa ce formule l-ai calculat?

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

...se foloseste ca element senzor un transformator montat in circuitul primar(aceste elemente sunt mai puturoase si mai greu de ajustat)...

De unde pana unde acesta concluzie? Un trafo de curent bine realizat poate detecta toate spike-urile... :smt001
Link spre comentariu

asa cum a scris si BLK eu vreau sa-mi fac singur

Kaze,Eu am modificat recent o sursa de PC de 250W (un AT vechi) exact in scopul de a o pune la un amplif audio si as incerca sa te ajut. Am pastrat si protectiile la supratensiune, supracurent si lipsa tensiunii negative, dar le-am modificat ptr noile tensiuni. Sursa scoate +/-32V. Ai de modificat bucla de reactie, circuitele de protectie, de schimbat diodele si de modificat (rebobinat partial) transformatorul si torul de iesire. Este musai sa ai osciloscop. Cel mai usor de modificat sunt sursele cu TL494/KA7500 pe post de controler si fara placute si briz-brizuri verticale.Daca inca mai vrei sa modifici singur, atunci toata treaba incepe cu extragerea exacta a schemei sursei, cel putin in partile care vor fi modificate. Sursele de PC sunt asemanatoare, dar nu exact la fel. In acest caz micile diferente conteaza.Atentie! Orice greseala se lasa cu bubuiala zdravana si pericol de curentare.Bafta!Cirip
Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu

Daca ai putea sa dai mai multe detalii ar fi super,cred ca suntem o duzina de "mesteri" care am fi interesati de niste amanunte mai precise in modificarea unei surse de calculator. :prayer: :prayer: :prayer: :smt006

Link spre comentariu

Cum spuneam, totul incepe cu extragerea schemei. Cel putin eu asa fac. Amanuntele depind de schema concreta. Dar daca ai vreo intrebare la obiect, incerc sa raspund. Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări