mosfet Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 M-am apucat si eu de sursa asta - http://classd.ru/circuits/ir2153circuit02.gif - si am cateva nelamuriri:......Putin ajutor va rog in ceea ce priveste C11 - nu gasesc un condensator de 1,5uF/400v de profil mic. Am cablajul deja facut si C11 are rastru de 2cm si mai sunt si multe piese inghesuite langa el pe care nu le pot schimba cu unele mai mici sau muta, imi trebuie neaparat unul f mic ca dimensiuni si nu gasesc. Banuiesc ca as putea pune si unul de 1u/400v, care ar fi insa valoarea minima pe care o pot folosi aici? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Poliester MKS4 2,2uF & 400V rastru 27,5mm (dreptunghiular) - ăsta nu încape? Are picioruşele lungi şi dacă nu-l pui lipit de placă, ai putea să-l mai roteşti umpic... Link spre comentariu
mosfet Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Am cumparat vreo 3 tipuri diferite de condensatori si singurele variante gasite pana acum, sunt fie sa-l lipesc pe partea cu cablajul, fie sa-i las pinii de peste 2cm si sa-l lipesc practic atarnat peste celelalte piese, altfel nu incape sub nicio forma si nu doar din cauza rastrului ci si din cauza pieselor invecinate. In ambele variante arata ca un cur, mai ales ca am peste 300V pe pinii lui, mi-e teama sa-l las spanzurat la 2cm deasupra cablajului.Cu piesele invecinate nu am ce sa fac, sunt cele mai mici posibile ca volum, nici nu pot fi mutate/rotite.Ca rastru MAXIM 22,5mm incape si si asta indesat si brutalizat. Link spre comentariu
c_anicai Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 M-am apucat si eu de sursa asta - http://classd.ru/circuits/ir2153circuit02.gif - si am cateva nelamuriri:......Putin ajutor va rog in ceea ce priveste C11 - nu gasesc un condensator de 1,5uF/400v de profil mic. Am cablajul deja facut si C11 are rastru de 2cm si mai sunt si multe piese inghesuite langa el pe care nu le pot schimba cu unele mai mici sau muta, imi trebuie neaparat unul f mic ca dimensiuni si nu gasesc. Banuiesc ca as putea pune si unul de 1u/400v, care ar fi insa valoarea minima pe care o pot folosi aici?poţi să nu pui de loc condensatorul ăla, sau ca să te simţi tu bine merge un 0,47uF/400v care îl găseşti la dimensiuni reduse.Părerea mea deoarece rolul lui este parţial suplinit de c4 şi c3 Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Uita condensatorul acela, este inutil dupa parerea mea Link spre comentariu
mosfet Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Multumesc de raspunsuri. Pana la urma cred ca o sa pun unul de 470n, pt linistea mea sufleteasca. Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Condensatorul acela are rolul de a filtra eventualele perturbatii ce provin de la retea, insa in cazul surselor in comutatie care lucra la frecvente mult mai mari si cu un pwm constant, diferentele vor fi inseizabile Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Vreau sa modific o sursa de pc pentru a alimenta 2 quad-uri/quasar-uri, deci 2*50v. Am vazut prin targ surse bune de 450W la 40lei. Daca in secundar am "n" spire pentru 12v, pentru 50 o sa am 4,16-4,20n spire? Altceva ce mai trebuie modificat pe acolo? Restul tensiunilor nu ma intereseaza, sa ramana doar cei 12v pentru ventilatorul sursei. Link spre comentariu
moro Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Uita de acei 450W cu transformatoarele din sursele PC, desi as tinde sa cred ca la o marire a frecventei de comutatie si folosirea unor tranzistoare mosfet mai tari s-ar putea obtine 500W . Dar pana nu experimenteaza cineva pentru a vedea si cum suporta miezul acela 100khz de exemplu, ma refer aici si ca pierderi, crestere de temperatura etc Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Sunt constient ca nu au 450w, dar 300 tot ar avea, ceea ce ar fi suficient pentru mine. La partea cu bobinat, diode, condensatori ma descurc, dar ma pierd la integrat... Link spre comentariu
moro Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Daca te pierzi la integrat... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Au mai degraba 150w :nas:O sursa de 230W de firma are traful mai mare... Link spre comentariu
bolek Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Cele cu miez E33 duc 250W chiar si la 50khz. Masurat! Link spre comentariu
silicipi Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Salut! M-am apucat si eu de sursa aceasta viewtopic.php?f=41&t=7596&st=0&sk=t&sd=a&start=285, am facu placa am plantat ceva piese, acum astept IR-ul, tranzistorii si diodele, plus ceva rezistente de putere! Veti idee cam ce putere as putea sa trag dintr-o astfel de sursa? Pe site-ul original, din cate am inteles eu, rusul o foloseste la alimentarea unui etaj final in clasa D de 2x120W, deci sursa ar trebuii sa furnizeze minim 300W, dar nu prea inteleg cum, pt ca tranzistorii utilizati IRFI840 sunt de 40W fiecare, eu am ales sa puun IRF840 care au 125W bucata. Acum mai am ceva intrebarii, condensatorii de 220p si cel de 3,3nf , sunt batuti in cuie, valorile lor ma refer, si la ce tensiune ar trebuii sa lucreze. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Pai daca ar cadea 40w pe tranzistori,atunci sursa ar fi cam proasta,nu? Ca randament..Pe toate componentele trebuie sa cada cat mai putin...ca sa ai un randament decent. Altfel,o sa ai un calorifer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum