Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Chestia se practica si la "case mari". Singura mentiune e sa aveti grija sa nu se produca scurtcircuitarea ramurii cu tensiune negativa, deoarece multe surse (cele de computer toate!) au borna comuna (minus pentru cele mai multe tensiuni) legata la impamantare. Cum insa transformatorul asigura izolarea galvanica, cred ca eventuala legare la impamantare a uneia sau celeilalte borne se poate intrerupe.Succes!

Link spre comentariu

o sa ma duc sa-l disec, traful e mai mic decat unul din surse de pc(trafo driver)sarma din primar are cam 0.1mm, secundar cam 0,2mmsper sa postez in seara asta numarul de spire(nu promit), vreau sa-i fac si eu o clona putin mai mare, sa trag din ea 1-1,5A la 6,3 V (pt filamente lampi)

Link spre comentariu

In cazul meu o sa bobinez secundarul cu 2 sarme odata si 26-30 de spire. Pentru feedback fac la fel, 26-30 de spire sau il las cu 13? Feedback-ul este bobina care se duce in colector sau in emitor?Merci si ma scuzi ca pun atatea intrebari, dar nu am mai lucrat cu asa ceva... :jytuiyu

Link spre comentariu

in primul rand zi-mi si mie te rog in ce sensuri au fost facute bobinele ? ca sa fie o schema copmpleta.oare cate putere se poate scoate cu o astfel de schema ?unde or apare limitarile/problemele dat fiind faptul ca nu are reactie ?L.E. la feed-back lasi tot 13 spire, iar feed-backu e cea de la emitor

Link spre comentariu

da, toate infasurarile in acelasi sens, in partea din stanga este inceputul fiecarei infasurari in cazul schemei meledesi nu cred ca este necesar, infasurarile erau bobinate invers acelor de ceasornicmultumesc de redesenarea schemei, mie mi-a fost mai comod sa o desenez pe hartie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări