Vizitator florinel_is_76 Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 bun va intreb acum sa ma apuc sa o fac sau sa-mi iau un transformator de retea shi am terminat , chiar daca nu le am cu sursele de pus in practica cu schema in fatza tot le am ca acolo ma pricep cel mai bine :smt003 Link spre comentariu
tavix Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 :finga: daca alegi transformatorul de retea va functiona cu siguranta dar e mare si greu, de altfel la puterea de 500-1000W nu prea ai de unde sa "iei" transformatorul va trebui facut.sursa in comutatie e solutia eleganta pentru aceste puteri dar in acest caz exista posibilitatea sa nu functioneze din mai multe motive: eroare de proiectare sau de executie etc, pe de alta parte daca reusesti o sa ai o satisfactie deosebita comparativ cu prima varianta.alegerea e a ta Link spre comentariu
Vizitator florinel_is_76 Postat Octombrie 16, 2005 Partajează Postat Octombrie 16, 2005 Maine ma duc shi imi cumpar o carcasa de statzie ca sa am in ce sa-mi pun mataraia de la amplificator corector.... shi nush parca mai bine ar fi sa modific o sursa de calc de fapt o dau la un meseriash sa o modifice ca eu nu prea am timp ca lucrez :(( shi cei drept nu prea le am cu sursele iar mie imi trebuie o sursa de vreo 300w ca atat consuma finalu .Eu unul ma gandesc ca asha ar fi cel mai bine. Link spre comentariu
Vizitator gala Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 Cineva spunea ca nu ajung doi tranzistori. Felul de conectare a tranzistorilor este de tip "Half-Bridge" si functioneaza pana la puteri de 500W. La puteri mai mari este necesara legarea tip "Full-Bridge" care merge pana la 2000W sau mai mult. Pentru comanda si supravegherea sursei se pot folosii C.I. specializate cum ar fi TL494, TL594, SG3524, etc. Cum ati calculat transformatoarele in comutatie ? Ca eu nu am gasit destule date despre ferite, mai ales ca nu gasesc ferite la noi in Romania. Link spre comentariu
mihailp Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 Mulţumesc şi în numele celorlalţi interesaţi pentru schemă.Am două întrebări:1.De unde aţi procurat miezurile pentru Trans. de putere, respectiv de cuplaj?2.Cum s-ar putea demonta nedestructiv Trans. de la o sursă? Merge prin fierbere în apă? (cred că prin acest forum am găsit ideea asta). Eu am reuşit doar prin încălzire în cuptorul aragazului, dar rebobinat nu a dat rezultate - mai mult ca sigur am de păşit Temp.Curie şi au apărut modificări mari privind permeabilitatea mag.Numai bine, mp. Link spre comentariu
sofian Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 cine stie de unde se pot cumpara trafuri ptr surse in comutatiema intereseaza si pe mine o schema 220v/12v-2Adaca se poate realizata de cineva Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 DE AICI: http://www.capodimonte.ro/catalog.php Link spre comentariu
Vizitator florinel_is_76 Postat Noiembrie 5, 2005 Partajează Postat Noiembrie 5, 2005 pana la urma am bobinat un transformator de retea shi nu am avut curajul sa ma apuc de schema respectiva pt ca am un mare semn de intrebare OARE MERGE ? :smt003 Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Am si eu o intrebare:Pot face pentru inceput numai schema din care se obtin +/-65V si daca obtin ceva sa fac si partea de comanda? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Cum adica?... daca te referi la schema lui tavix, fara ''partea de comanda'' nu merge sursa... :smt003 Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 Pe http://www.smps.us am gasit un mic manual care ne poate ajuta in proictare unei astfel de surse si (are un exemplu practic care are si formulele de calcul pt traf si altele). Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 frumoasa schema-dar eu n-as face-o ca nu are separare galvanica ! Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Transformatoare pentru surse in comutatie gasiti de oricare la http://www.comet.srl.ro si de nu e pe stoc vine cam in 10 zile Firma e in Bucuresti pe o strada paralela cu Maica Domnului spre Obor Link spre comentariu
Kaze Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 am o sursa de calc de 400W si vreau sa o modific pt alimentarea unui etaj final +40,-40 V ,am vazut mai sus ca trebuie sa modific doar transformatorul si redresarea dar nici un amanunt,pls help :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 nu trebuie modificate mai multe. BLK EDIT: Cumperi pe aria de publicitate. Aici incercam sa facem singuri... asta e si farmecul sa ne chinuim, tu daca nu vrei sa te "mai" chinui, pune anunt la publicitate te rog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum