Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

Eu nu inteleg setarile oscului digital; inainte aveai : rfr CH1=20V acum ai rfr  CH1=100V

Si tot nu ai pe oscul pe iesire fara sarcina si cu sarcina.

Am impresia ca vorbim impreuna si ne intelegem separat.

Link spre comentariu

Am redus deadtime-ul la 1,5us.

La un consum de 5,5A scade tensiunea de la 75v la 55v si traful soate un zgomot.

Sa ii mai pun snubber si pe secundar sau sa fie de la bobinajul trafului. Acum traful este bobinat in primar cu sarma 4x0.55 26 spire si secundarul cu sarma 8x0.55.

Traful se incalzeste in gol undeva la 30-35 grade

Este normal?

Link spre comentariu

Diferenta majoritara de tensiune in sarcina fata de gol are acum loc pe inductanta, si este o combinatie intre pierderi in cupru si Toff, ai sarma de 1,2 care este supusa la cei 5A la o densitate de aproape 4,5A/mm^2, e inevitabil sa aiba loc ceva caderi de tensiune pe sarma, si mai este si inductanta creeata cu acele 24 de spire ( nu mai stiu sigur ce miez ai folosit ), care face ca tensiunea in sarcina sa fie delta*Vin. Testeaza la sarcini mai mici sa descoperi unde anume intra inductanta in CCM, ar trebui sa fie la un curent relativ mic unde tensiunea in gol fata de acel curent este mare, de acolo in sus ( mai mult curent ) caderile ar trebui sa fie mici.

Link spre comentariu

Pune o sarcina si pe cealalta ramura catre masa, nu o lasa in gol sau mai bine conectezi sarcina direct intre capetele mari, intre plus si minus

Eu zic ca mai repede iti faci o idee despre tensiunea cazuta in sarcina conectand-o intre plus si minus

Ce fel de sarcina ai pentru teste ?

Eu folosesc niste rezistente de grill de la cuptoarele cu microunde

Link spre comentariu

Daca iti trebuie sarcina mai mare, conecteaza ce ai prin casa ex. fiare de calcat sau orice altceva care are rezistenta de putere

Daca conectezi sarcina intre capete asa cum am zis ai sa vezi ca acea cadere de tensiune in realitate va fi la jumate

Banuiesc ca tu folosesti sursa pentru a alimenta un amplificator audio

Asa am patit si eu la prima mea sursa, aveam sarcina cuplata intre capete si aveam o cadere de tensiune de 17-18Vcc apoi cand am conectat sarcini egale intre capete si GND am constatat ca aveam o cadere la jumate

Sarcina mea era conectata prima data intre plus si minus acolo unde aveam inductantele

In realitate tu vei conecta consumatorul (adica amplificatorul) intre plus, minus si GND.

El (ampificatorul) va avea sarcina (boxa) conectata catre masa (GND) deci va suge din ambele bari de alimentare catre masa

Ce spun eu am probat practic, nu sunt inginer si d-aia sunt mai ''primitiv'' in exprimare si imi cer scuze daca am zis vreo boacana !

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Revin cu o problema legata de protectie.

Cand sunt cu becul inseriat pe +300 si mosul de sus totul functioneaza corect.

Cand scot becul si pun pe direct intra instantaneu protectia.

Sa fie de la traful de curent(acum este bobinat cu o spira de1,5 si 40 spire cu sarma de 0,2), ar trebui sa ii pun sarma mai groasa si mai multe spire?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări