Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

repet,dioda de bootstrap ,nu alta dioda ,verific-o pe aia ,chiar daca pare ca n-ar avea cum sa se defecteze,sau schimb-o preventiv tot cu UF4007

Link spre comentariu

Da sunt de acord.

Dar intre timp am pus puntea veche inapoi si cu dioda de bootstrap schimbata. Acum becul se stinge si in secundar am semnalul asa:

Posted Image

Oricum o tensiune cam mare pentru cele 6 spire din secundar.

Nu arata ca oscilorama lui @marian, dar este o schimbare ca se stinge becul

Link spre comentariu

Dupa ce schimbasem toate condenstoarele din partea de 300v schimbasem si puntea cu un KBU1010. Dupa ce am facut schimbarile am constatat ca imi statea becul aprins fara mosi si traf. Am inlocuit dioda de bootstrap cum mi-ai recomandat, dar problema persista. Am inlocuit inapoi cu puntea cu cea  veche care este un D3SB60.

Deci cred ca inainte de schimbari totul era ok, iar problema de fapt era dioda de bootstrap cihar daca la masuratori parea buna.

Multumesc mult @nel65 pentru ajutor si spirit de observatie.

Cu prima ocazie dau o bere

Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au avut rabdare cu mine pana acum si in special lui @giongiu(a avut foarte multa rabdare cu mine, eu unul cred ca as fi cedat la un momentdat) si lui @marian

Am avut de invatat cate ceva de la fiecare dintre voi, cei care au avut bunavointa sa ma sprijine cu un sfat, fiind prima sursa in comutatie pe care o realizez.

As mai avea o intrebare.

Ar fi terbuit sa am in secundar dupa calcule 35v

Dupa oscilograma ar fi cam 80v, de ce?

In secundar sunt 2x 6spire

Oscilograma este doar de pe o singura infasurare

Editat de peace
Link spre comentariu

@peace, problema ta a fost la puntea aia care redreseaza reteaua 230vca, aia are cel putin o dioda lovita in aripa

Am intuit bine cand am zis sa scoti toata partea de comanda afara din placa mare si mosfetii sa incerci fara ele, doar cu becul inseriat pe alimentare

Succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări