Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

Am pus becul in locul sigurantei, am, pus primarul trafului si am conectat osciloscopul pe secundarul in gol si asa arata semnalul pe cele doua infasurari.

Prima infasurare

Posted Image

si a doua infasurare

Posted Image

Becul sta aprins complet.

Mosii nu se incalzesc si sunt fara radiatoare

Masa osciloscopului la masuratori a fost pusa pe priza dintre cele doua infasurari

Link spre comentariu

Clar lipseste o semialternanta, si devreme ce comanda arata ok, ori un mosfet este dus ori unul din condensatorii de 1u/250V din semipunte sunt intrerupti sau au alt defect...

Cam asa trebuie sa arate secundarul ( oricare din ele ):

http://postimg.org/image/higii18tb/

Ar fi bine daca ai putea sa masori cu osciloscopul intre drena si sursa la fiecare mosfet, ca asa ai stii sigur daca fiecare se comuta corect, dar ti-ar trebui traf separator pe alimentarea sursei...

Link spre comentariu

Am verificat cond de 1uF/250v pe multimteru si imi arata fix 1uF, am verificat si restul componentelor si sunt ok. Ar mai fi Traful EMI care are 27mH, dar nu cred ca de la el ar putea fi problema. Din pacate traf separator de retea nu am. Mosii nu sunt in scurt si par a fi ok, am sa iau totusi altii noi si daca tot ramane aceeasi problema nu mai stiu ce sa mai verific.

Link spre comentariu

De n-as fi atat de incarcat cu tot soiul de probleme ti-as cere sursa sa o verific eu,. am traf separator, am si osciloscop... Pune si tu locatie la profil, poate gasesti pe cineva dispus sa te ajute cu o verificare, pana la urma vorba lui XAN77, ceva nu se leaga, totul pare a fi functional si totusi nu merge. Ai confirmat functionalitatea corecta a comenzii si totusi iti lipseste o semialternanta din secundar, aici chiar nu poate fi altceva decat un mosfet defect sau un condensator din semipunte defect, altceva chiar nu are ce.

Link spre comentariu

Am schimbat toti condensatorii, puntea de linie, mosfetii si in continuare becul sta aprins :26

Semnalul in porti este bun, tensiunea de 300v si 150v este buna, nu stiu ce sa mai verific.

Sa fie de la traful EMI(este recuperat dintr-o sursa de la un CRT), este singurul pe care nu l-am schimbat

Link spre comentariu

Lasa-l in mama lui de filtru EMI, ala ori merge ori nu merge, adica ori ai tensiune pe condul mare ( 300+ ) ori nu ai deloc, ca n-o rezista la puteri mai mari, este irelevant acum, tu nici macar n-ai pus sursa in functiune.

Ai pus cumva o poza cu placa pe partea cealalta ( a pieselor )? ca eu nu gasesc... daca nu, atunci pune una si acolo sa vedem si noi ce ai, poate cineva sesizeaza ceva ce iti scapa tie... Vezi sa fie cat mai clara, deci cat mai "in prim plan".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări