peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Ok verific si vin cu rezultatele Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Am pus becul in locul sigurantei, am, pus primarul trafului si am conectat osciloscopul pe secundarul in gol si asa arata semnalul pe cele doua infasurari. Prima infasurare si a doua infasurare Becul sta aprins complet. Mosii nu se incalzesc si sunt fara radiatoare Masa osciloscopului la masuratori a fost pusa pe priza dintre cele doua infasurari Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Da oscul pe AC si vezi cum arata unda asa, pare a lipsi o semialternanta, sau poate mi se pare mie doar...Pune osciloscopul si intre capetele infasurarilor ( lasa punctul comun dintre ele liber ). Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 (editat) Am modificat si arata asa Editat Iulie 10, 2015 de peace Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Si cealalta infasurare Si pe capetele celor doua infasurari Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Clar lipseste o semialternanta, si devreme ce comanda arata ok, ori un mosfet este dus ori unul din condensatorii de 1u/250V din semipunte sunt intrerupti sau au alt defect... Cam asa trebuie sa arate secundarul ( oricare din ele ): http://postimg.org/image/higii18tb/ Ar fi bine daca ai putea sa masori cu osciloscopul intre drena si sursa la fiecare mosfet, ca asa ai stii sigur daca fiecare se comuta corect, dar ti-ar trebui traf separator pe alimentarea sursei... Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Am verificat cond de 1uF/250v pe multimteru si imi arata fix 1uF, am verificat si restul componentelor si sunt ok. Ar mai fi Traful EMI care are 27mH, dar nu cred ca de la el ar putea fi problema. Din pacate traf separator de retea nu am. Mosii nu sunt in scurt si par a fi ok, am sa iau totusi altii noi si daca tot ramane aceeasi problema nu mai stiu ce sa mai verific. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 De n-as fi atat de incarcat cu tot soiul de probleme ti-as cere sursa sa o verific eu,. am traf separator, am si osciloscop... Pune si tu locatie la profil, poate gasesti pe cineva dispus sa te ajute cu o verificare, pana la urma vorba lui XAN77, ceva nu se leaga, totul pare a fi functional si totusi nu merge. Ai confirmat functionalitatea corecta a comenzii si totusi iti lipseste o semialternanta din secundar, aici chiar nu poate fi altceva decat un mosfet defect sau un condensator din semipunte defect, altceva chiar nu are ce. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Intradevar asa pare a fi, am sa schimb toti condensatorii si mosii cu altii noi.Locatia este Iasi, pana schimb si in profil. Daca este cineva din Iasi care ma poate ajuta dau o bere. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Am schimbat toti condensatorii, puntea de linie, mosfetii si in continuare becul sta aprins Semnalul in porti este bun, tensiunea de 300v si 150v este buna, nu stiu ce sa mai verific. Sa fie de la traful EMI(este recuperat dintr-o sursa de la un CRT), este singurul pe care nu l-am schimbat Link spre comentariu
mario_xx Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Filtrul ala EMI de la CRT...e facut pentru 100W.O sa se faca negru cand tragi mai tare de sursa.Rebobineaza-l cu sarma groasa. Esti absolut convins ca diodele ale mai mari de langa tranzistoare sunt bune si au catodul inspre drain? Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Daca te referi la dioda MUR440 dintre drena si sursa, nici nu le-am montat. Sunt necesare din cate stiu au si mosfetii incorporata Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Esti absolut convins ca diodele ale mai mari de langa tranzistoare sunt bune si au catodul inspre drain? Exista traducere pt "drain" in limba romana Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Lasa-l in mama lui de filtru EMI, ala ori merge ori nu merge, adica ori ai tensiune pe condul mare ( 300+ ) ori nu ai deloc, ca n-o rezista la puteri mai mari, este irelevant acum, tu nici macar n-ai pus sursa in functiune. Ai pus cumva o poza cu placa pe partea cealalta ( a pieselor )? ca eu nu gasesc... daca nu, atunci pune una si acolo sa vedem si noi ce ai, poate cineva sesizeaza ceva ce iti scapa tie... Vezi sa fie cat mai clara, deci cat mai "in prim plan". Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Acum dupa ce am schimbat condensatorii si puntea constat ca imi sta becul aprins, fara sa fie cuplati mosii si traful De la ce poate fi? Becul nu sta la capacitate maxima aprins si "palpaie". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum