peace Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Am pus o rezistenta de 270R si nu s-a schimbat nimic in semnal, iar becul tot aprins sta, parca la o intensitate mai mica decat cu rezistenta de 100R Link spre comentariu
peace Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Am pus si 370R si nu este nicio schimbare, becul tot aprins sta. Am vazut ca maxim pt acea reistenta este 500R, sa incerc si cu 500R? Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Incearca si cu 500R si pune si miez la traful ala ! Acum primarul ala e o doar o sarma si practic incerci sa modifici potentialul punctului dintre capacitori , la asa impedanta mica pentru semipunte (sarma din primar si condensatorul de 1 micro) orice perioada de conductie inseamna un curent mare prin circuit.Probabil de asta se aprinde becul. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 (editat) Am pus si miezul (nu stiu cum de am omis), dar in continuare este aceeasi problema. Traful acum tiuie si nu are nicio tensiune in secundar Becul sta tot aprins. Nu o las mult alimentata sa se vada si becul aprins Am mai sesizat ca in acest timp se incalzeste si IR-ul Editat Iulie 9, 2015 de peace Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Si fara traf deloc se aprinde?! Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 @peace eu am impresia ca problema e pana in mosfeti I-a scoate comanda afara, scoate si mosfetii, apoi alimenteaza prin becul respectiv si vezi daca mai sta aprins Daca mai sta aprins inseamna ca ai o problema la puntea din fata ori la filtrajul ala mare sau poate chiar la conzii si traful din filtru EMI Link spre comentariu
giongiu Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Becul e inseriat in drena mosfetului de sus, daca mosfetii sunt buni si sunt, daca becul se aprinde si fara traf, singura explicatie e suprapunerea timpilor de conductie. Am vazut insa ultimele oscilograme, iar semnalul de comanda a ambilor mosfeti, e perfect. Doar daca oscilogramele nu arata semnalul de la iesirea IR2110, deci inainte de rezistetele din porti.@peace, ai pus sonda osciloscopului chiar in poarta fiecarui mosfet, sau inainte de rezistenta ? Mai ai acces la osciloscop ? Ce rezistente ai in porti, 10, sau 4,7R ? Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 @bolek da becul sta aprins si fara traf @maxente e ok dupa o secunda cat se incarca condensatorul becul se stinge @giongiu semnalul in acele oscilograme era direct in porti cu rezistenta de 10R. Pun acum oscilograme cu semnalul direct in IR cu 10R si 4,7R. Semnal iesire IR spre mos jos cu 4,7R Semnal iesire IR spre mos sus cu 4,7R Semnal direct in poarta mos jos cu 4,7R Semnal direct in poarta mos sus cu 4,7R Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 unde exact ai pus becul ăla, că parcă ceva nu se leagă Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 (editat) Semnal iesire IR spre mos jos cu 10R Semnal iesire IR spre mos sus cu 10R Semnal direct in poarta mos jos cu 10R Semnal direct in poarta mos sus cu 10R unde exact ai pus becul ăla, că parcă ceva nu se leagăBecul este pus intre drena mos sus si 300v, am incercuit si in poza Acum ma uit pe oscilograme si observ ca nu este nicio diferenta intre semnalul de pe iesiri IR si semnalul direct pe porti. Ar trebui sa existe niste caderi pe mosi, sau ma insel? Singurele diferente sunt ca atunci cand sunt rezistentele de 4,7R exista niste spike-uri in partea de jos, care dispar cu rezistentele de 10R. Editat Iulie 10, 2015 de peace Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Acel test de care vorbea @maxente era cu becul pus in loc de siguranta Link spre comentariu
mario_xx Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Nu cred ca poti masura tensiunea alternativa din secundar cu multimetrul...incearca cu osciloscopul sau sa redresezi cu o dioda rapida secundarul si un condensator mic. Parerea mea e ca va trebui sa o transformi in topologia cu 2 electrolitici Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Mie mi se pare ca se incearca tratarea unui defect inexistent... Sursa este proiectul lui Maxente, este una confirmata, deci nu exista posibilitatea nefunctionalitatii sale, apoi din cate am inteles becul se aprinde numai cand este inseriat intre drea mosfetului de sus si +300, daca este pus in loc de siguranta, dupa un timp se stinge... Comanda mosfetilor arata intr0-adevar foarte bine, si releva faptul ca este imposibila conductia simultana ( se poate determina dupa oscilograme ), adica toate sunt bune si sursa totusi aparent nu merge. Dupa parerea mea nu exista traf care sa consume 0mA in gol, iar la peste 320-330V cat apare dupa redresare si filtraere, cateva zeci de mA sunt cred eu deajuns sa aprinda macar un pic becul, si tensiunea relativ mare care ar pica pe el este cred eu deajuns sa dezechilibreze semipuntea. Fa secundare la traf ( daca nu ai facut deja ), pune-l in montaj, muta becul in locul sigurantei, si apoi alimenteaza, si verifica cu oscioscopul secundarul/secundarele, vezi ce gasesti acolo, parerea mea este ca sursa va functiona ok. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Dar totusi este functionala si in aceasta topologie si nu inteleg de ce la mine nu functioneaza, probabil gresesc pe undeva, dar nu imi dau seama unde. De ce am un consum dupa mosi, ca teoretic nu mai am nimic dupa ei. Singura problema, cum spunea si @giongiu, ar mai ramane timpii de conductie. Dar daca am respectat o schema si un cablaj functionale, tot nu inteleg de ce apar probleme. Prima data cand am ars mosii mai mult ca sigur era de vina IR-ul. Cum am schimbat IR-ul cu alt lot, problema a disparut, iar acum mosii stau ok, nu se incalzesc, pot sa fac masuratori. Partea de 300v si 150v este inregula. Cu mosii blocati si becul pus intre drena si 300, becul se stinge, iar tensiunile de 300 si 150 sunt ok Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Vezi ce am scris mai sus, citeste atent si fa ce am zis, vezi ce obtii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum