Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

Dar macar teoretic este ok, nu?

Inca ceva....PCB-ul pentru sursa tot cu IR2153, dar cu Irf 840 si EI33, il poti pune?

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Teoretic, da e ok.

Nu am pcb cu EI33 si iesire simetrica, decat iesire simpla, eu am folosit la surse regtlabile nu la audio.

Editat de costyy86
Link spre comentariu

EI33 este cam firav.

Incearca un ETD39

Frecventa o setezi tu in functie de Rt si Ct.

Arunca un ochi pe pagina 3 din pdf-ul IR-ului.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Spuneam de Ei33 fiindca am cateva bucati prin casa.Maine am sa ma apuc de cablaj.Cu Ei33, dintr-o sursa cu Ir, as putea alimenta un modul leach de 200w?

Link spre comentariu

Cu Ei33, dintr-o sursa cu Ir, as putea alimenta un modul leach de 200w?

Nu o sa duca, o sa ai putin spatiu de bobinat.

Eu EI33 foloseam la surse de maxim 150w..

Iti trebuie minim etd39 dupa cum a spus colegu mai sus, sau daca tot ai surse ATX poate gasesti traf EE40, are sectiunea mai mica insa spatiu de bobinat mai mult..

Link spre comentariu

S-a mai explicat pe-aci. Sursa cu IR2153 trebuie dimensionată ( ca traf ) la tensiunea maximă . Puterea furnizată de ea ( nefiind stabilizată ) va fi mai mică la tensiunea nominală . Deci , la aceeași frecvență și celelate condiții identice ,  un miez dat va oferi o putere mai mică la tensiunea nominală în schema cu IR2153 față de semipuntea din ATX .

Dacă materialul miezului permite ( nu prea ai cum să afli ) poți mări frecvența și deci puterea - nu foarte mult . Ăsta a fost răspunsul lung . Cel scurt este NU.

Link spre comentariu

Nu stiu sigur, dar s-ar putea sa am un EE40...am sa-i fac niste poze, pentru a-l identifica.Daca e sa cumpar un ETD 3949...de unde imi recomandati?Am auzit ca si cu astea subt probleme de provenienta...sau nu conteaza?Dupa parerea voastra, sursa lui Costy este ok?Spun asta deoarece ar fi mai simplu sa fac o singura sursa, cea de 600w, pentru 2 module.

Link spre comentariu

Daca este vorba de schema postata cateva pagini in urma, este trecuta frecventa pe schema, 40kHz. Dar poti modifica frecventa din R si C, cum este specificat putin mai sus, sau o poti calcula daca sunt trecute valorile pe schema.

Link spre comentariu

Dupa cum spuneam, am revenit cu un PCB pentru sursa cu IR2153, respectiv IRF840.

L-am facut la repezeala, nu prea am avut timp, nu arata estetic foarte bine...dar nu prea am proiectat cablaje...nu am experienta.

Daca imi permiteti atasez o imagine, cu PCB-ul.

Astept pareri, critici, sfaturi.

Acum ma apuc sa calculez nr. de spire.volt, pentru un EI 33, dorind sa fac mai intai o sursa de proba, nu am experienta in domeniul surselor in comutatie..

post-204892-0-44934600-1403160726_thumb.png

Link spre comentariu

Nu este bun proiectat, sunt multe de explicat si nu am timp, trebuie sa plec, dar pe repezeala iti spun ca pe secundar nu ai cum sa folosesti punt5e ca in primar, iti trebuie diode rapide.

Iti pun un cablaj si asezare componente pentru o sursa simetrica + o tensune auxiliara cu Lm317 pe care o poti folosi la alimentarea spre exemplu a unor ventilatoare.

Dar  trebuie sa iti faci rost deun traf EE40, sunt tot din surse dar sunt mai inalte decat EI33.

cablaj SMPS V3.pdf

SMPS V3 Asezare componente.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări