cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Aha...trebuie sa urmaresc ceva special in constructia ei?Inca ceva...sper sa nu radeti....Transformatorul este EI33?Cum l-ai bobinat? Cate spire trebuie pentru 40Vcc Simetric? Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Dupa cum sper ca ai citit, trebuie avut foarte mare grija la proiectarea cablajului. Traful este ETD49, din EI33 nu prea scoti mai mult de 200-250W, nu ai loc pentru bobinaj si miezul este micut. In functie de transformatorul si schema folosita, se calculeaza numarul de spire Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Cred ca voi merge si eu pe ETD 49, s-ar putea sa am unul pe acasa...Voi folosi schema cu IR2125, schema pe care ai folosit-o si tu. Daca nu iti cer prea mult! Poti sa imi pui aici cablajul si dispunerea componentelor? Multumesc mult pentru ajutor! Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 IR2153 nu IR2125... Cablajul il voi pune, dar inca nu este gata, mai trebuie "finisat" si verifcat sa fie totul ok. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Ok, nici o problema. Scuze pentru eroarea din denumirea IR-ului...am eu ceva cu 5-ul ala.... La filtraj, la iesire, cu cat se poate merge maxim? ajung cei 470u? Lasursele in comutatie, nu e nevoie de mii de uF...nu? Mai am cateva intrebari: 1. In loc de condensatorii de 330u la 200v, merg si de 470u la 200v? 2. Dintr-un EI 33, se pot scoate maxim 250w? 3. In loc de diodele Ba 157, se pot pune si Ba 159? 4. Cu ETD49, si mosii de rigoare, ce putere se poate obtine cu sursa asta? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Toate aceste intrebari au primit deja raspuns in urma pe acest topic, ti-am aratat de unde sa citesti ca sa te informezi, la naiba ca nu-s nici 30 de pagini, dar lenea e cucoana mare... de ce sa facem noi ceva cand putem cere altora... Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Dupa ce spui tu acolo, nu folosesti sursa despre care tocmai am vorbit, pune schema aici sa stim cu ce ne confruntam. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Imi cer scuze...dar inca nu am apucat sa citesc...schema am postat-o tot aici, la sectiunea alimentatoare, in celalalt topic. Acum intru de pe telefon, din pacate nu sunt acasa si nu am schema la indemana. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Scuzati va rog intarzierea, aceasta este schema:Sper sa nu va fi suparat sau deranjat in vre-un fel...dar doresc sa realizez aceasta sursa. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 (editat) Am inceput sa citesc, de pe la pagina 100 si am ajuns pe la 114. Am o nelamurire, in legatura cu formula postata de Marian...formula pentru calculul Nr. de spire, pentru EI 40, cu ferita 3C90, este aceasta: (Umax*Ton_max)/(Bmax*S). Acum intreb si eu ca un incepator ce doreste sa invete: Formula asta e valabila si la EI 33? Editat Iunie 10, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Este, este Pt ca fiecare miez are sectiunea lui, adica acel S. Folosesti un miez mai mic, S e mai mic -> nr de spire mai mare. Umax si Ton_max depind de schema ta (parametrii sursei), iar Bmax depinde de miez si e 100mT uzual (mergi pe varianta asta). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 (editat) Umax este cumva tensiunea din primar, impartita la 2? Care ar fi Ton_Max pentru schema atasata cu 2 posturi mai sus? Acum am cautat si am gasit un traf dintr-o sursa ATX, pe care scrie: MP-130B 1400 SMT-28RV-1122A DCGME 0207(2) Aveti idee ce traf este acesta, si cam ce putere se poate "stoarce" din el? Traful din ultimele poze ( cel desfacut cu bine ) este in format ETD ( de fapt ambele ), cel pe care vrei sa-l folosesti pare a fi ETD34, ar fi ceva neconcordante atat la diametrul miezului cat si la lungimea cumulata a celor 2 "E"-uri care tu ai zis ca ar fi 41mm, adica 20,5 unul, dar ETD34 are aceasta dimensiune la 17,3mm, esti sigur ca ai masurat cu exactitate totul? Intervin si aici...S-ar parea ca traful ce care tocmai l-am gasit, ar fi un ETD 34...l-am masurat, si dimensiunea asa-ziselor liniute ale E-ului, au 17mm...dar lungimea E-ului este de doar 27mm... Am mai gasit si un EI33...din care dintre aceste transformatoare s-ar putea scoate o putere mai mare? Editat Iunie 10, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 (editat) ”Am o nelamurire, in legatura cu formula postata de Marian...formula pentru calculul Nr. de spire, pentru EI 40, cu ferita 3C90, este aceasta: (Umax*Ton_max)/(Bmax*S).” Formula este valabilă pentru surse cu IR2153 sau similare , cred că @marian a scris asta. Ea este valabilă pentru orice formă de miez și pentru orice material - în ultimul caz diferă acel Bmax. Editat Iunie 10, 2014 de UDAR Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Cat despre schema postata anterior si trafuri ce parere aveti? Cu care transformator as putea obtine o putere mai mare? Din ce am inteles un EI 33 poate duce maxim 300w...nu? Cat despre cel asemanator cu ETD34....doar daca voi a-ti sti ceva. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Puterea care se ”obține” dintr-un transformator depinde de mulți factori , nu doar de tipul ( geometric ) al miezului. Mai întâi depinde de frecvență - cu cît e mai mare frecvența cu atât mai mare puterea , dar trebuie material de calitate ca să poți urca în frecvență. Apoi, legat tot de material , depinde de pierderile în miez la o anumită frecvență. Deci, de exemplu , un miez ETD34 cu 3F3 permite putere mai mare ( la 150kHz ) decât același miez cu 3C90 la 80kHz. Apoi puterea maximă depinde și de structura schemei , la semipuntea cu IR2153 trebuie să calculezi , așa cum s-a arătat, cu tmax*Umax >> mai multe spire decât la semipuntea regulată cu , să zicem, SG3525 și IR2110 , unde calculezi cu tmax*Umin. Există și alte influențe, de mai mică importanță. PS Eu vorbesc aici de putere continuă. Că unii scriu pe etichete vârful vârfului când e frig afară ... e treaba lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum