Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

Aproape bine: din traf, masa trebuie sa treaca intai pe la condensatori, abia apoi sa ajunga la iesire, ca toti parazitii sa fie filtrati de conzi.

Cum e totusi o sursa diy si nu una industriala, ce trebuie sa respecte norme de poluare electromagnetica, merge si asa.

Link spre comentariu

Bobina inseriata cu primarul parca nu se justifica fiindca nu este rezonanta.

Mareste filtrajul din primar. Fa loc de doua capacitati.

Pentru 600W este putin 470µF/400.

Maresti valoarea NTC-ului si baga un releu care sa bypass-eze NTC-ul.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Bobina inseriata cu primarul este de fapt un traf de curent, o spira pentru partea de forta, inseriata cu primarul si 2*xx spire pentru partea de comanda, "secundarul" trafului de curent, daca vreti. @Costyy a mentionat ca l-a facut pe tor din pulbere de fier, in speta -26, nu cred ca sunt intrutotul de acord cu solutia aleasa dar daca altceva nu se detine...

^Subscriu la restul observatiilor.

Link spre comentariu

Maresti valoarea NTC-ului si baga un releu care sa bypass-eze NTC-ul.

Spor,

Mircea.

Ce importanta are bypasarea NTC-ului?, problema ar fi ca sunt limitat de spatiu...

Link spre comentariu

Cred ca poti incerca asa cum este cablajul acum, mai verifica inainte de a-l realiza, inca o data sa fii sigur ca legaturile electrice sunt corecte comparand cu schema si apoi testeaza-l pe asta, asa cum am zis, cea mai importanta problema la primul cablaj era traseul de masa pe care acum l-ai inbunatatit simtitor, nu ar trebui sa mai ai problemele anterioare.

Link spre comentariu

Da, voi verifica sa fie totul conectat corespunzator, insa nu voi include releul de bypassare NTC, nu am loc, cred ca va fi ok si asa tinand cont dupa cum am spus ca va fi folosita la un amplificator audio a unui amic...

Aproape bine: din traf, masa trebuie sa treaca intai pe la condensatori, abia apoi sa ajunga la iesire, ca toti parazitii sa fie filtrati de conzi.

Am rezolvat si aceasta problema, 

Posted Image

Link spre comentariu

Strap peste strap? hai da-o incolo ca arata urat zau asa... lasa-l cum facusei initial ca merge si asa, ma indoiesc ca proiectul asta al tau se vrea a fi unul profesional care sa trebuiasca sa faca fata scrutinului unor experti...

Link spre comentariu

Da, nici mie nu prea imi place, dar alta solutie nu prea am avut.

Eu am vrut sa il fac cat mai "corect" nu stiu cat de tare afecteaza acel traseu care venea mai intai la borna apoi la condensatori, dar il voi face la loc daca nu afecteaza prea mult.

Link spre comentariu

Daca te referi la sursa mea, este cu IR2153,  da, se poate folosi la audio, dupa cum a spus  @marian intr-un post, este chiar mai ok o sursa nestabilizata pentru audio decat una stabilizata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări