Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de combinatia WN-15S, WN-D63+PH2525..........

yuly4you

Postări Recomandate

Vizitator DJ DNA

Este vorba despre un tip care a facut niste boxe unui lautar oligofren.Intai a busit o pereche, apoi inca o pereche. Problema este ca in cazul acestor oameni nu ai ce sa faci.Tipii sunt obsedati de inalte, merg cu EQ-ul in V si au cablurile si mufele varza. Nu este o problema la driver.Va dati seama ce se intampla cand un microfon pierde masa, iar reglajele sunt in felul acesta. Intra oscilatie de peste 50Khz la Pmax in driver.In afara de Florin ( baiatul cu problema ) eu nu am cunostinta de vreun alt WN-D63 stricat. In mod normal, ar fi trebui sa stiu, tinand cont ca de la mine pleaca reconurile kit.Apropo,In comert au aparut niste boxe de plastic cu driver piezo. Evident, filtrul consta intr-o rezistenta de 10 ohmi inseriata cu un condensator de 4,7uF.Am vandut 8 reconuri de PA-D52S pana cand distribuitorull s-a prins ca clientul nu are filtru in incinta :smt005 .Baiatul il intreba de filtru, dar clientul ( lautar ) o tinea una si buna, ca este boxa originala pivi si ca are filtru original facut la mama lui :rock: .Evident, acum traieste cu impresia ca a fost pacalit, ca PA-D52S este un tars, care nu tine nici 5 minute. Cum adica ? Inalta originala (piezo ) a tinut doua luni, iar ditamai driverul nu tine nici macar la o cantare ?Pana la urma a iesit cu scandal. Lautarul nici nu a vrut sa auda de modificari de filtre sau chestii asemanatoare.L-am trimis sa cumpere RCF :yawinkle: :axe:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

15

• yuly4you

9

• Sharky

5

• Gizmo

5

Top autori în acest subiect

Urata treaba cu "oamenii" astia...pentru ei ar trebui sa faca doua incinte si sa bage in ele vreo 10 BM-D750(in fiecare) si sa l-e dea la tip pe mana...nu cred ca ar putea sa l-e arda si pe alea ... :weedman:

Link spre comentariu

L-am trimis sa cumpere RCF :yawinkle: :axe:

Active? Chiar trebuie sa fii tampit, retardat, oligofren sa parlesti ceva la alea active din cauza protectiilor. Asa iubesc firmele ce inchiriaza boxe modelele active de la RCF :smt006
Link spre comentariu

Active? Chiar trebuie sa fii tampit, retardat, oligofren sa parlesti ceva la alea active din cauza protectiilor. Asa iubesc firmele ce inchiriaza boxe modelele active de la RCF :smt006
Sau pur si simplu un lautar cu 4 clase :toimonster:
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Era vorba de difuzoare rcf, nu de boxe.Nu uita ca traim in Romania. Lautarii isi cumpara boxe de plastic care costa 400 Euro perechea si vor sa faca sonorizari si la 1000 de persoane.Individul de care iti povesteam, luase boxe PEAVEY, pentru ca el avea o stima deosebita pentru aceasta firma.Dupa o "discutie" in care el mi-a explicat cum sta treaba cu driverul pus pe filtru de piezo, mi-a spus ceva de RCF. Eu am prins ocazia si am spus ca pentru un om cu valoarea lui, doar RCF face difuzoare capbile sa satisfaca gustul lautarilor, in special al manelistilor.Neaparat trebuie sa puna niste drivere RCF in boxele lui cu filtru pentru difuzor piezo. Cu cat mai scumpe, cu atat mai bine :smt077Ai spus ceva despre firmele care inchiriaza scule.Hai sa iti dau un test scurt ( de imaginatie ).Sa presupunem ca ai doua boxe RCF (RCF TT 25-A)cu drivere de 1,5" .Le dai la chirie unui lautar. Fabricantul a pus tot felul de protectii dar nu a luat in consideratie ca boxele vor fi folosite si in Romania. Lautarul stie ca daca da 100 Euro pentru chiria la doua boxe de 2300 Euro/bucata, aceste boxe trebuie sa-i cante la un cort de 500 de cocalari. Drept urmare, magraonul vrea sa sune tare. Vine cu un mixer ( Dynacord Powermate 1000 folosit doar ca mixer ) si face urmatorul reglaj.EQ in V.Inalte aproape de maxim pe canal.Volumul general pe la 20%.Gain pe canal dat la maxim ( ca sa fie atac si grasime, mancatziash ).Gain pe boxa activa, la maxim.Efect de repetitie cu nisip ( adica un fel combinatie de delay cu un bright hall, in limbaj manelisto-lautaresc) Cam cat timp crezi ca rezista RCF-ul tau sau chiar vreun Meyer Sound, Turbosound, Fohhn, sau whatever ce brand ?
Link spre comentariu

DNA, no offence dar nu cred ca exista asa oligofren. Da-o draq de treaba. Efectiv mi-e greu sa o cred dar... nici faza cu banda scotch pe potentiometre nu am crezut la mixerele lautarilor, pana am vazut cu ochii mei deci poate este un tembel care ar face asa ceva, dar efectiv nu-mi pot imagina ce judecata trebuie sa aibe persoana pt a "regla sculele asa".

Pai de i-as da eu boxe in chirie la ala si as vedea cum le regleaza l-as bate si calca pe fata. nici nu imi pot imagina ce i-as face.

Ii numai 1800 de E bucata

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

DNA, no offence dar nu cred ca exista asa oligofren. Da-o draq de treaba. Efectiv mi-e greu sa o cred dar... nici faza cu banda scotch pe potentiometre nu am crezut la mixerele lautarilor, pana am vazut cu ochii mei deci poate este un tembel care ar face asa ceva, dar efectiv nu-mi pot imagina ce judecata trebuie sa aibe persoana pt a "regla sculele asa".Pai de i-as da eu boxe in chirie la ala si as vedea cum le regleaza l-as bate si calca pe fata. nici nu imi pot imagina ce i-as face.Ii numai 1800 de E bucata

Lautarii au o stiinta numai a lor.Majoritatea sunt obisnuiti cu sunetul in care predomina mediile si mediile inalte ( 10 ~ 12Khz ).Au tendinta sa isi faca sunetul pana cand obtin ceea ce isi doresc.Pentru ei, daca nu sunt distorsiuni de macar 10% ~ 15%, nu considera ca suna bine. Daca pun mana pe o scula cu limiter sofisticat, traiesc cu impresia ca aceasta canta incet, fara forta.De aceea, ei incearca sa isi bage distorsiunile cu care sunt obisnuiti. Daca nu ii lasa statia de amplificare sau boxa activa, dau gain-ul pana cand intra distorsiuni de limitare.Partea ce mai nasoala este ca odata cu aceste distorsiuni se realizeaza si conditia de oscilatie .Daca ne uitam si la gunoaiele de cabluri, mufe si restul troacelor care baga semnal, este evident ce se intampla.Protectiile sunt facute pentru lucru normal.Daca vin distorsiuni din fata ( semnalul este distorsionat ), limiterul din statie devine inutil.Asa se f*t sculele si din cauza asta nu se da garantie la drivere pentru bobina arsa sau membrana sparta.Eu am avut parte de astfel de "meciuri".Din experinta, iti spun ca lautarii sunt cei mai mari mincinosi care exista pe acest pamant. Indiferent cati bani au, pana nu incearca sa te insele, nu se simt bine. NICIODATA nu o sa recunoasca ca a stricat vreo scula din prostie sau din vina lor. Intotdeauna, ei sunt victime, scule se strica peste noapte, sau la volum extrem de mic. INTOTDEAUNA dau vina pe scule si nu accepta ideea ca habar nu au pe ce lume traiesc.Ce exemplu mai concludent de imbecilitate poate fi decat acesta.Cumpara boxe active si folosesc mixer Dynacord Powermate 1000/2 pentru mixaj, doar ca sa foloseasca efectele cu care sunt obisnuiti ?Cum poate un asemena om sa judece o problema tehnica daca el nu are ideea ce este o oscilatie ?Toti ( fara exceptie ) au impresia ca este vorba despre microfonie, sau de oscilatii ale tensiunii de alimentare de la retea. Acesta este unul dintre motivele pentru care eu nu lucrez cu lautari si nu vreau sa aud de ei.Din partea mea, sa se duca unde vor ei, sa cumpere ce vrea muschiul lor.
Link spre comentariu

Il chem si eu la ziua mea :smt005 si ii zic sa imi lase cadou sonorizarea(pana mai e intreaga) :smt009 cu sigurantza nu e demn sa puna mana pe boxele alea! :death: :death:

Link spre comentariu

Daca ati sti cati manelisti, lautari si toate scursorile au numai Dynacord si Electrovoice ati uita de marcile astea...Sau mai bine spus la prima auzire a sculelor nu ati da 2 bani pe ele...dar cand auziti un sistem ce apartine marcilor de mai sus, reglat de "unul de la ei", va salta inima de bucurie :yawinkle: Credeti-ma...ca am destul exemple.

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

DNA, ai vazut ca Guta se duce la nunti de 300 - 500 pers maxim cu Sistemul Dynacord Xa2 sau Cobra2 :smt005 :smt005 :smt005 . Oare o sa le arda careva si pe astea? :toimonster:

Din informatiile mele, le strica foarte frecvent.
Link spre comentariu

lasa-o draq de treaba, pana si alea??? Oare lautarii romani or fii cei mai prosti sunetisti din lume? :drinkers: Ardem boxe de placere, au inima mea, un top dynacord s-a dus, altu iar , fara numar, fara numar.... :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări