Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de combinatia WN-15S, WN-D63+PH2525..........

yuly4you

Postări Recomandate

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

15

• yuly4you

9

• Sharky

5

• Gizmo

5

Top autori în acest subiect

:axe: arse??????????????dar cum naiba???????eu akm am PA-D52S.............d-astea ai auzit sa fie arse?????cu un filtru bun si liniarizare de impedanta pe langa protectie cu becuri sau poly-switch nu cred ca ai cum sa le arzi cu un AV400.................sau da?????si in ipoteza ca ascult muzica,nu sinusuri, la 3/4 din putere maxim....

Link spre comentariu

pai e mic magnetul, dar nu e singur, are contact cu alte piese, ca doar nu leviteaza si transfera caldura cat de cat. Altfel de ce au difurile pe neo radiatoare pe ele? Doar sa faca risipa de Al? :weedman: Oricum la inalte nu le dai in gusa la fel cum le dai la basi si tratamentul e mai bland.(in caz ca esti om normal, nu un lautar de care vb :) )Chestia care se zicea de power compresion banuiesc ca tinea de designul circuitului magnetic. La unele modele cu neo, gen wn18 bobina iese pe dinafara si racirea e mai eficienta. Dar avand in vedere ca nu sunt trecute date in catalog si nu a stat nimeni sa il masoare (sau daca a facut nu a publicat datele), atunci nu iti poti da decat cu presupusul despre ce valori ar atinge.

Link spre comentariu

ganditi-va ca am fost la vreo 5 sonorizari cu HP-15W si PHT408........... o singura data s-a ars un PHT, doar pt ca si-a bagat un dobitoc nasul , in rest, cat timp le-am folosit eu a fost OK..... deci cred ca m-as descurca cu un WN.....nu cred ca pocnesc asa repede.....sau?????.........

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

pai e mic magnetul, dar nu e singur, are contact cu alte piese, ca doar nu leviteaza si transfera caldura cat de cat. Altfel de ce au difurile pe neo radiatoare pe ele? Doar sa faca risipa de Al? :weedman: Oricum la inalte nu le dai in gusa la fel cum le dai la basi si tratamentul e mai bland.(in caz ca esti om normal, nu un lautar de care vb :) )Chestia care se zicea de power compresion banuiesc ca tinea de designul circuitului magnetic. La unele modele cu neo, gen wn18 bobina iese pe dinafara si racirea e mai eficienta. Dar avand in vedere ca nu sunt trecute date in catalog si nu a stat nimeni sa il masoare (sau daca a facut nu a publicat datele), atunci nu iti poti da decat cu presupusul despre ce valori ar atinge.

pai normal ca de asta e pus radiator ca sa nu-l poti incalzii prea rapid ca se duce...da dar doar unele au sistemul asta cu bobina pe afara iar restul nu prea, eu cred ca nu se da la unele firme acest parametru pentru ca e ori jenant ori sunt de parere ca "merge si asa"
Link spre comentariu

cum lucrezi tu cu sculele tale e o chestie si cum lucreaza lautarii ii alta chestie. Daca baietii lasa blocu' la jumate si dau din gain in prostie la mic si urla fara numar? Asa sparg ei inalte plus ca au obsesia aia a lor cu "tz, sh" sa fie cat mai accentuat.Guta cate boxe crezi ca a ars pana si-a dat seama unul din formatie ca ii trebuie un Dynacord Xa2 sau Cobra2 sa mearga la nunti cu el. Sa mergi sist de aer liber la nunta. :smt005 .Mie la vreo doua sonorizari, am patit sa mi se urle in microfon pana ajungea masterul pe clip si nu au patit nimica bmd-urile. Cel mai mult am strans din %%% cand au venit tigani si incultii de la Funky Djs. Geo da Silva ii mai ceva ca ultimul lautar de pe pamant.Parerea mea e ca difurile pe neo nu trebuie forjate... dar acuma fiecare cum se poate stapanii.

Link spre comentariu

Vai ce de offtopic pe aci...Lipseste si omul moderator vre-o cateva zile si vai vai... :smt003 Cu magnetii de neo chestia este cam la modul urmator: daca stam sa gandim logic o sa vedem ca sunt foarte usori, lucru care avantajeaza utilizatorul la carat, deci sunt destinati sistemelor portabile.La inalta nu stiu ce sa zic...folositi si voi limitatoare, ca doar de aia s-au inventat, asta in cazul in care mai prinzi pe unul ca urla in microfon pana aude le cum vrea sh si tz....La capitolul lautari am vazut si care cantau pe EV Eliminator, si care nu avea deloc probleme de "inalte", si se auzea super bine, dar am si auzit altii care aveau 2 sateliti Dynacord si un sub activ Mackie si asa de puternic ii limita vocea ca suna ca draq, si ala nu facea show chiar deloc, in schimb la celalalt toata lumea dansa...e pur si simplu o chestie de gust si de finete, dar sa nu uitam si cunostintele.

Nu a observat careva un dif de vreo 20 de ani cand ii dai putin volum, membrana joaca de numai si nu se aude aproape nimica? Oare ce sa fie?

Te-ai obisnuit si tu prea mult cu wn-erele. Dupa ce am ascultat vreme multa a wn, am ramas vre-o 2 zile fara ele, ca le-am dat la inchiriat. In acest timp am bagat unitrele in actiune. La un moment dat ma intrebam ce pusca mea au de se aud asa de incet ? SI dupa aia mi-am adus aminte ca daca le masor mai mult de 85 dB la 1 W nu scot...Si orice ar zice oricine, daca folosesti tweetere sau orice alt component pe inalte dedicat frecventelor de peste 5-6 kHz, din alea ieftine, o sa ramai uitmit ca pe langa ceea ce intr-adevar este in piesa mai auzi si alte chestii; pur si simplu au inalte durem ce suna la fel cu un harsait, puternic accestuate in zona de 10 kHz si dupa aia cam linsite...deci luati-va fratilor drivere capabile :yawinkle: In legatura cu power compression, am vazut doar la 3 firme, dar la una dintre ele doar la un singur difuzor: Precision devicea ( numai pa PD1850, care este la puterea meaxima a lui rms de doar 1,6 dB, si are magnet ceramic, nu pe neo :smt003 ), Selenium, care intr-adevar mi se apre ca il are mic in comapratie cu Beyma, unde la puterea rms ajunge si la 6 dB, si Beymna, pe cand la selenium ajunge daor la 3 dB.CU toate ca unii producatori de difuzoare il "ascund", mie mi se pare un parametruu faorte important. Degeaba ai 1000 W, daca la puterea aceea ai un power compression de 6-7 dB; in cazul acesta prefer un dif de 400-500 W, dar cu power compression de 3 dB. Nu de alta, dar la puterea maxima voi avea acelasi SPL :yawinkle: cu pretul unei puteri de 2 ori mai mici...Pt neo uitati-va si la acest link http://en.wikipedia.org/wiki/NeodymiumO sa vedeti ca un difuzor trebuie racit foarte bine, pt ca la 70-80 grade se crapa si la epste 150 pusca mai ceva ca un glont. Atunci chiar o sa avem petarde de difuroare :smt005
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Neodymium metal dust is a combustion and explosion hazard.

Neodymium magnets are made with special powders and coatings, so they are very fragile. They are often plated with a metal such as nickel. The magnets can fracture at temperatures over 150 °C, or under impact as a result of their own acceleration. When this happens, in some cases the magnets may break apart so suddenly that flying pieces can cause injury.

gata, scot afara toate difuzoarele cu neodim ca nu am chef sa mor :violent2:
Link spre comentariu

am cautat la un producator ceva date despre neo si aveau si tipuri ce tineau la peste 100C fara pericoul demagnetizarii. Chestia e ca transferul termic intre bobina si magnet nu e chiar asa eficient, si pana sa incalzesti magnetul la temperaturi periculoase prajesti bobina. Vasile: eu zic sa iti iei o vesta antiglont, sau costum de genist :weedman: :partyman:

Link spre comentariu

O sa vedeti ca un difuzor trebuie racit foarte bine, pt ca la 70-80 grade se crapa si la epste 150 pusca mai ceva ca un glont. Atunci chiar o sa avem petarde de difuroare :smt005

Din cauza asta nu mi-as face woofere pe neo. Atuncia se solicita la greu... In schimb, satelitii numai cu neo i-as face pe partea de bas iar pe inalte nu as avea preferinte, depinde si de buget.
Link spre comentariu

eu intrebam de sunet in primul rand.....asta ma interesa....momentan detin o pereche de boxe cu PA-D52S si E15-350N.....vreau sa stiu daca performantele incintei cu WN-uri le-ar depasi pe ale celei cu E15 si PA-D52, si cu cat(%)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări