Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de combinatia WN-15S, WN-D63+PH2525..........

yuly4you

Postări Recomandate

dupa cum zice si titlul topicului, ce parere aveti despre aceasta combinatie, si daca exista vreuna mai buna, cam in aceeasi bani, astept sugestiile voastre....imi cer scuze daca trebuia sa postez la Difuzoare, dar aici este vb de o incinta cu aceste difuzoare...ma rog....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

15

• yuly4you

9

• Sharky

5

• Gizmo

5

Top autori în acest subiect

dupa cum zice si titlul topicului, ce parere aveti despre aceasta combinatie, si daca exista vreuna mai buna, cam in aceeasi bani, astept sugestiile voastre....imi cer scuze daca trebuia sa postez la Difuzoare, dar aici este vb de o incinta cu aceste difuzoare...ma rog....

nu cred ca merita prea mult diferenta de aproape 300 lei / 2 incinte intre driveru BM-D450 si WN-D63. au acelasi SPL avantaj doar ca e neo: care se simte in timp (power compresion), dar nu cred ca o sa tii boxele ani de zile, si un alt avantaj greutatea care la un driver e neglijabila.eu as zice sau WN15R+BM-D750 (pret f. apropiat fata de varianta ta) sau as merge la sigur pe boxele lui adi
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

ca e neo: care se simte in timp (power compresion),

poti sa-mi explici si mie cu m e faza asta ? eu as zice ca e invers pentru ca neodiniul de il incalzesti periodic se demagnetizeaza dar ferita doar imbatranirea naturala(poate 10ani) ca sa se cunoasca ceva.
Link spre comentariu

E cam greu sa incalzesti tot magnetul ala.Partea proasta e ca hornurile cu gat de 2" sunt ceva ai scumpe, deci diferenta de pret nu e asa mica. Raspunsul in inalte e iar diferit, dar acum depinde de la driver la driver si de ce te astepti de la el.

Link spre comentariu
poti sa-mi explici si mie cu m e faza asta ?

nu sunt in masura sa argumentez teoretic decat pe baza unor afirmatii facute de altii care cunosc mult mai multe ca mine. :smt059

HP-15S nu prea poate fi comparat cu WN-15S , pe termen lung diferenta de SPL intre cele 2 poate atinge 4-5 dB din cauza power compressionului.
In primul an, campul magnetic scade cam cu 10% .

In urmatorii 3 ani mai scade cu inca 10% .

Dupa 5 ani, cimpul magnetic este la o valoare de doar 75% din ceea ce a a fost initial .

Nu as putea sa spun cu cit scade SPL-ul dar la ureche se aude .

Apreciez ca se reduce cu 1 ~ 2 dB .

Problema este ca in timp se modifica si parametrii T/S.

Eu cred ca in maxim 5 ani , difuzorul cu magnet de ferita va fi istorie .

PAudio a trecut la fabricarea masiva de difuzoare cu Neodymium . Preturile la aceste difuzoare se micsoreaza si chiar au egalat pe cele normale .

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

E cam greu sa incalzesti tot magnetul ala.

magnetii sunt foarte micuti si sunt in interiorul bobinei deci poti sa-i incalzesti linistit eu nu fac apologia magnetilor de ferita dar chestia cu power compresionu e o abureala pentru ca bobina se incinge si la aia cu ferita si la aia cu neo sau alti magneti pentru ca "power compresion" nu are nimic cu timpul.
Link spre comentariu

Dupa cum a spus Nexuse ca dupa "Dupa 5 ani, cimpul magnetic este la o valoare de doar 75% din ceea ce a a fost initial " cred ca aici ai exagerat.. Mai degraba vreo 15 ani.Nu a observat careva un dif de vreo 20 de ani cand ii dai putin volum, membrana joaca de numai si nu se aude aproape nimica? Oare ce sa fie? :smt003

Link spre comentariu

pentru ca bobina se incinge si la aia cu ferita si la aia cu neo sau alti magneti pentru ca "power compresion" nu are nimic cu timpul.

Am obs ca multa lume de pe forumuri zic ca astea pe neo au power compresionul mai mic. Pai pana la urma ce este pe neo?, bobina sau magnetul?Oare de ce nu apare cat este powercompresionul la paudio. La 18Sound arata clar. Cred ca daca ar vedea lumea Powercompresionul la hashpe15ve s-ar speria.. :smt005 si ii direct proportional puterea. Si mai imi place cand se lauda unul ca ii da cu 400 W :smt008@ gizmo: DNA am vrut sa scriu, dar las asa...
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

eu am vazut mai multe busite WN decat BM, am un "partener" care intro luna a vandut toate reconkiturile care le avea + ca a scos si din alte difuri ca nu facea fata cum le ardeau lautarii :weedman:Mi sa parut foarte dubioasa chestia si l-am chemat cu un filtru la mine sa-l vad dar filtru era in regula

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări