Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numar de spire

surubarila

Postări Recomandate

Sanatate permanenta!Stiu ca exista o formula(apoximativa)pt.determinarea nr. de spire al unei bobine pe suport cilindric fara a o desface,prin revista Tehnium parca.Rugaminte la domniile voastre daca o mai aveti sa-mi dati un semn.Diam.exterior=42 mm,interior=15mm,latimea=25 mm.sarma de 1 mm grosime.E chestie de gimnaziu dar sunt presat de timp,va rog...Multam!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

3

• validae

2

• zal

1

• jvl_77

1

Top autori în acest subiect

Să luăm 24 spire pe strat x 25 straturi, considerând că nu e umplut spațiul în mod absolut. Un max. de 650, ar fi în toleranțe, zic eu... Aș face un 680, să am de unde desfășura, după caz...

Link spre comentariu

Multumesc si respect domnilor!Tocmai desfaruram sarma prin casa.Bobinele sunt dintr-un filtru de separare pt.o incinta audio despre care nu stiu nimic.Vreau sa le recalculez/rebobinez pt. o alta boxa.Numai bine!

Link spre comentariu

Pentru boxele uzuale și pretențiile aferente.....e suficient și doar cu calculele de bază.  Ce, credeți că distinge cineva doar după ureche o diferență de 10-20% la filtrele audio ? Că doar nu face filtrele ca să le admire frecvențele de tăiere pe osciloscop  :rade:

Link spre comentariu

Aberati fara gratie. Chiar de la prima vedere, 650 spire este o cifra ABSOLUT nerealista pt o bobina din filtre pt boxe .

Daca se face calculul de verificare, rezulta 300 spire, corespunzatoare unei valori de 1,8mH - valoare realista. Rdc = 0.55ohm,  Lungime sarma = 26,12m

Editat de shambala
Link spre comentariu

ai dreptate

teoretic bobina poate avea intre 1,6-1,8mh in functie de cat de plin este ultimul strat,

intre 290 si 300 spire ,aprox. 0,5-0,6ohmi si ~25-26m sarma de 18awg(1mm)

pt date concrete si eu recomand aparat de masura,in general infasurarea practica iese cu pierderi(L mai mic si R mai mare decat calculat)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări