surubarila Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Sanatate permanenta!Stiu ca exista o formula(apoximativa)pt.determinarea nr. de spire al unei bobine pe suport cilindric fara a o desface,prin revista Tehnium parca.Rugaminte la domniile voastre daca o mai aveti sa-mi dati un semn.Diam.exterior=42 mm,interior=15mm,latimea=25 mm.sarma de 1 mm grosime.E chestie de gimnaziu dar sunt presat de timp,va rog...Multam! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 (editat) Eu aproximez la circa 650-675 spire acolo.Dacă sârma e bobinată perfect spiră lângă spiră... Editat Decembrie 18, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Să luăm 24 spire pe strat x 25 straturi, considerând că nu e umplut spațiul în mod absolut. Un max. de 650, ar fi în toleranțe, zic eu... Aș face un 680, să am de unde desfășura, după caz... Link spre comentariu
surubarila Postat Decembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Multumesc si respect domnilor!Tocmai desfaruram sarma prin casa.Bobinele sunt dintr-un filtru de separare pt.o incinta audio despre care nu stiu nimic.Vreau sa le recalculez/rebobinez pt. o alta boxa.Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 In scop didactic, daca sunt desfacute, sa ne auzim dupa... sunt curios daca teoria se apropie de realitate, ref. la cate spire au fost... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Există multimetre care măsoară inductanţe, calculele nu se pupă prea bine cu realitatea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Am vrut si eu sa-i sugerez, dar, ma gandeam ca sansele sa aiba asa ceva sunt slim... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Pentru boxele uzuale și pretențiile aferente.....e suficient și doar cu calculele de bază. Ce, credeți că distinge cineva doar după ureche o diferență de 10-20% la filtrele audio ? Că doar nu face filtrele ca să le admire frecvențele de tăiere pe osciloscop Link spre comentariu
surubarila Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Intr-adevar,nu am L-metru dar asa cum spune si d-l Vali nu sunt pretentii mari,nici amplif-ul nici difuzoarele nu sunt din categoria HI-FI. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Multimetrele care măsoară impedanțe sunt în general mai scumpe. Nu toți au unul din acesta. Se poate folosi un calculator online, gen "multilayer coil inductance calculator" Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 (editat) Aberati fara gratie. Chiar de la prima vedere, 650 spire este o cifra ABSOLUT nerealista pt o bobina din filtre pt boxe . Daca se face calculul de verificare, rezulta 300 spire, corespunzatoare unei valori de 1,8mH - valoare realista. Rdc = 0.55ohm, Lungime sarma = 26,12m Editat Decembrie 20, 2014 de shambala Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 ai dreptate teoretic bobina poate avea intre 1,6-1,8mh in functie de cat de plin este ultimul strat, intre 290 si 300 spire ,aprox. 0,5-0,6ohmi si ~25-26m sarma de 18awg(1mm) pt date concrete si eu recomand aparat de masura,in general infasurarea practica iese cu pierderi(L mai mic si R mai mare decat calculat) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Mea culpa, sunt bătut în cap la anumite ore din zi, am greșit o cotă, nicidecum nu-s 600, sunt vreo 312 (matematic), plus minus. Greșeală copilărească, scuze... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum