franzm Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 ...un beneficiu din punct de vedere al superdiodei. Superdioda reactioneaz mai repede si mai aproape de adevar. Si pe care cornier trebuie montata superdioda? Ca-s doua. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Pe cel NPN daca tranz diodei este NPN sau invers. Este aceeasi situatie ca si cum ai monta superdioda pe un final. Doar ca trebuiesc folositi trnazistori in superdioda izolati , de genul kse350 , 2sc4793 etc.... Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Solutia montarii pe bara de cupru are avantajul major - mentionat de Raimond, al absorbtiei mult mai rapide a caldurii din tranzistori, cu conditia ca respectivsa bara sa fie masiva - sa aiba capacitate calorica ridicata. Solutia se foloseste uzual in echipamentele industriale. In plus se poate considera (sau nu) avantajul schimbarii rapide a blocului de finali. DAR, in cazul montarii tz. fara izolator, in ciuda unei Rth mai bune, apare o alta problema, manifestata si in audio - intreaga bara de Cu devine antena de emisie pt finali. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Daca finalul este de tip colector comun, barele vor fi legate la masa (în alternativ). Ramâne de vazut cât de bine. Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Am alimentat A33-ul initial cu +/-35V ,dar a trebuit sa inlocuiesc rezistenta de 680 ohmi de la superdioda cu o valoare mai mare de 1kohm dupa care curentul de mers in gol s-a reglat foarte bine ,adica normal, pe la 85 mA .Am reglat potentiometrul de bias pt. cel mai mic curent ,dupa care am trecut la o alimentare ,mai mare de +/-50V . Am reglat din nou curentul de mers in gol ,constatand incalzirea a celor doi tranzistori MJE340 si MJE350,asa ca le-am montat cate un mic radiator .L-am pus cu muzica pe o boxa si suna excelent Maine continuam cu celalalt modul ...... Noapte buna . Numai bine ,Alex Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Azi nu a fost timp sa vad si celelalt canal ,poate in cursul saptamanii .... Alex Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Despre nx14 ce parere aveti? Suna binisor si este stabil. L-am facut in urma cu mai mult timp. L-am scos acum de la "naftalina" sa ii fac o poza , sa vezi . Desi aveam finalii la distanta , nu afecta stabilitatea. Legat de A33 , am terminat si eu cel de-al doilea canal , le-am testat din tensiune mare(~~+/-40V) si totul este ok. Lipseste carcasa inca...Imi place sunetul lui mult si vreau sa nu moara alaturi de alte amplificatoare testate...la "cutia cu maimute . Legat de tranzistorii aceia MJE350/340 din vas , la mine sunt calduti bine(47-50 grade) fara radiator,dar nu ma sperie. Am un Technics SU-V4A (syncro bias /new classA) , la care tranzistorii din vas ( capsula to092) stau la 55 grade si nu au patit nimic de multi ani.. Acum nu ma astept ca ai mei tranzistori sa fie la fel de "originali" si probabil nici la fel de fiabili. Probabil la vara , daca se incalzesc prea tare sa ii ajut cu un petec de radiator. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Pai nu trebuie sa te sperie ca in foaia lor de catalog cica disipa pana la 20w si probabil daca pui un mic radiator pe fiecare MJE va fi si mai bine Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 14, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2015 Gata ,l-am bagat in cutie , alimentat la +/-52V ,ofsetul mic mic de tot ,curentul in gol (20 mV pe 0.235 ohmi in emitor) .Am un brum cu potentiometrul dat la maxim, intrare in gol doar cu cablurile ecranate cuplate la amplificator ,ce vin de la preamplif ,cred ca e bucla de masa ,sa vad cum o rezolv maine . Sunetul este bun , imi place ,o sa vad maine si cu genuri diferite de muzica . Masuratori mai incolo..... Numai bine ,Alex 1 Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Superb! Arată într-adevăr deosebit! Sunetul nu cred că o să dezamăgească deloc. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Asta da SOLID STATE.... Felicitari.... , as vrea sa intreb pentru softstart ce tip de releu ati folosit? Si inca ceva, conectorii de tip 2x1, cei de semnal audio, la intrarea in modulul de amplificare cum se numesc, si de unde pot sa-i achizitionez? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Multumesc pt. comentarii , conectica o am de aici http://www.tme.eu/ro/katalog/conectori_46/#id_category=100375&s_field=artykul&s_order=ASC&page=1 releul e unul obisnuit de 24V si un singur contact de 16A sau contacte duble 2X8A . Am in schimb un releu bistabil cu cama la 230V ,la un impuls conecteaza ,iar la un nou impuls ,deconecteaza ..... Numai bine,Alex Editat Februarie 15, 2015 de alex mm 1 Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Alex ,a iesit superb. Ma oftic rau ca nu am timp sa ma apuc si eu ...ca documentatie este destula. jvl_77 ..multumesc pentru mai multe...si nu conteaza cum arata a33-ul tau ...daca suna corect. Eu nici pe ala nu am fost in stare sa il fac . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Pentru A40 cam ce transformator ar trebi? U=2x35VAC, ce putere? La acest tip de conector ma refer....... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 (editat) Conectorii aia sunt sub orice critica. Dau frumos la ochi cand ii privesti dar n-au nicio legatura cu calitatea. Prind extrem de greu conductorul in ei, se rup usor pinii, odata cuplata mufa greu o mai scoti iar daca totusi reusesti la urmatoarea conectare nu mai fac contact ca lumea. In timp se slabesc, daca nu erau slabiti inca de la inceput , iar rezistenta de contact creste binisor putand duce la bucle de masa si la degradarea performantelor, etc.... Pentru publicul larg neinstruit pare un lucru bine facut daca folosesti asa ceva, pare profesional, standardizat dar in realitate o lipitura corect realizata este cu muuuult mai sanatoasa. Observ ca si Alexmm a preferat sa taie cablul de deasupra lor si sa-l lipeasca. In foarte multe cazuri supra-standardizarea ca orice lucru facut in exces mai rau face. Daca totusi insisti sa-i folosesti, ii gasesti pest tot, de ex. la ConexElectronic. Editat Februarie 16, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum