zal Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Pacat ca ariile nu prea sint de tensiune peste 60Vce. De zgomot redus am mai vazut dar maxim 45Vce. Eu vorbeam de trz dubli ptr audio nu de arii de trz. Îi găseam prin multe amplifuri japoneze în anii 90 cînd reparam în draci. Există unii ptr diferenţiale, gen 2SA798/2SC1583, 2SA979/2SC2259... şi alţii ptr generatoarele de curent, ca 2SA995/2SC2291. Se găsesc de cumpărat încă şi nu costă o avere. Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Avand ceva timp in acest week end am realizat practic si A40 -ul lui APEX ,urmeaza sa fac niste teste ,sa vedem ,mai bine zis sa auzim cum suna .... si cateva poze Numai bine ,Alex Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Ce-i aia Alex, folie de kapton ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Dap, asa se pare. Sint curios daca are conductivitatea termica egala sau mai buna decit a foliilor de mica... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Atentie totusi! Arde cu flacara deschisa si necesita o buna finisare a radiatorului in special in zona gaurilor. A iesit frumos. Spor, Mircea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Atentie totusi! Arde cu flacara deschisa si necesita o buna finisare a radiatorului in special in zona gaurilor. A iesit frumos. Spor, Mircea. Ceva parametriii pentru conductivitatea termica? Mai bun sau mai prost decit folia de mica? Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Ar fi cam asa : Material Thermal Electrical Thermal Resistance Other Properties mica Good Excellent ~ 0.75 - 1.0 Fragile; Kapton Good Excellent ~ 0.9 - 1.5 Very robust; aluminium oxide Excellent Very Good ~ 0.4 Fragile - easily damaged; beryllia (beryllium oxide) Excellent Excellent ~ 0.25 Toxic; Sil-Pads Fair + Excellent ~ 1.0 - 1.5 Convenient Editat Ianuarie 18, 2015 de alex mm Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Da, dar nu scrie ce fel de mica. Una e sa lasi mica asa cum e, si alta e sa o subtiezi la 1/10. Evident, depinde cu ce tensiuni te joci! Cascadoria asta merge atata timp cat nu o crapi si de testat am testat-o cu pasta cu argint pana la 35V. Mai departe nu stiu. Acu de finisat radiatorul sper ca se subintelege ca orice radiator se smirgheluieste iar gaurile se curata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Mercic, am sa incerc o data cu folie de mica si cu Kapton. Voi folosi 2 tranzistori cu beta egal (imperecheati la singe), cu sarcini identice, pe acelasi radiator si masor temperatura pe suprafata din rasina a tranzistoarelor. Ar trebui (teoretic cel putin), cel cu rezistenta termica mai mica fata de radiator, sa fie un pic mai rece. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Buna idee. Asteptam rezultatele testului. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Mica este mai buna pentru acest scop ! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Daca tot iti arde de joaca sa incerci si cu mica feliata, ceea ce nu poti cu kapton. Iar pt evaluarea temperaturii poti incerca si prin masurare Vbe, atat timp cat sunt imperecheati tranzistorii. Vezi si tu pe care trebuie sa disipi mai mult ca sa obtii acelasi Vbe. Inertia e mare, asa ca nu o sa fie prea greu sa masori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Am izolatii din mica subtire, unele si mai groase un pic, ideea este ca scotch-ul kapton m-ar ajuta la montarea mai usoara a trz pe radiatoare la ultimele Leco V2. La V3. este mult mai usor de montat. Vad cind am timp de teste. La 65um cit are grosime scotchul Kapton, nu-mi fac probleme mecanice. Oricum la 95 grade celsius protectia termica va actiona. M-am tot jucat acum cu un alt amplif complet, V2, am muncit ceva la el, poate trag si niste poze si filmari, curind, pina sa-l dau... Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Am testat ampliful A40 la doar +/-36V suna la fel de bine ,ca si A33 ,am facut si un filmulet dar din cauza IP -ului a trebuit sa-l sterg sa nu am probleme ....... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Superb. Mergea un lac pe cablaj ca sa protejeze silkscreen top. Eu folosesc un lac transparent rosu. MKT pe intrare Vishay? Spor, Mircea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum