Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

Cu traf bobinat cu lita, nu poti pretinde ca ai facut sursa de amplificator audio.

Nici macar un TDA2005 nu poti alimenta cu jucaria aia, nu se pune problema de a alimenta un amplificator cu pretentiile A33 ( ca si putere ma refer ).

Cumpara traf serios.

Link spre comentariu

Pai tocmai am zis ca e provizoriu, nu ramane asa.

Am reglat bias-ul la 50ma per final si deja am cadere cam 3v pe brat in sursa.

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am schimbat si transformatorul amplificatorului. Are in secundar sarma de 1,5 mm si 2x33,5 in gol. Am schimbat si mufa de la intrare semnal ca imi facea bucla de masa prin carcasa si se ajzea un brum mic in boxe atunci cand nu aveam semnal la intrare. Am pus o mufa cu masa izolata fata de carcasa si acum e bine

Nu am mai montat nici condensatorii de 22pf din driverii prefinalilor.

post-253069-0-63684800-1500386400_thumb.jpg

post-253069-0-36495100-1500386407_thumb.jpg

post-253069-0-40284000-1500386432_thumb.jpg

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna..am facut si eu un apex33 si am o problema...tr final npn se incalzeste in gol de il ia naiba biasul nu se regleaza deloc iar membrana difuzorului sta sus...de cantat canta dar daca ridic volumul distorsioneaza...offsetul la maxim mai scade putin din impinsatura membranei

Link spre comentariu

Inseriaza cate o rezistente de 10r/0,5W...1w cu fiecare dintre bratele de alimentare, pana ii dai de cap. Ceva nu e in regula, cred ca ai ceva trasee in scurt ori vreo piesa montata aiurea.

Masoara curentul pe iesire cu multimetrul pe Vdc

Editat de marius75
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Djbose a spus:

tr final npn se incalzeste in gol de il ia naiba biasul nu se regleaza deloc iar membrana difuzorului sta sus

Daca mai ai nevoie de difuzor, nu-l mai conecta la amplificator pana nu rezolvi problema cu tensiunea continua pe iesire.

Link spre comentariu

Tranzistorii finali se fixeaza pe radiator. Normal ca izolati cu mica si pasta termo. Apoi reglezi offset si bias. E masacru ceea ce faci tu. Risti sa-i pierzi pe toti.
Rezistenta din cursorul semireglabilului de offset cred ca e gresita pe placa ta. trebuie sa fie de 470k nu de 470R. Sper sa nu gresesc.

Editat de vijelie02
Link spre comentariu
1 oră în urmă, vijelie02 a spus:

Tranzistorii finali se fixeaza pe radiator. Normal ca izolati cu mica si pasta termo. Apoi reglezi offset si bias. E masacru ceea ce faci tu. Risti sa-i pierzi pe toti.
Rezistenta din cursorul semireglabilului de offset cred ca e gresita pe placa ta. trebuie sa fie de 470k nu de 470R. Sper sa nu gresesc.

Este de 470k

Trasee in scurt nu am gasit mentionez ca in locul tr. 2n5551 si 2n5401 am pus mpsa 42 si 92 iar in loc de mje350 si 340 am pus ceva tr originali dintrun amplificator adica 2sc3421 si 2sa1358 banuiesc ca sunt mai buni decat mje350 si mje340

IMG_20200129_203500.jpg

IMG_20200129_203511.jpg

Editat de Djbose
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări