Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

Postări Recomandate

Aha, acum inteleg. Ma uitasem doar pe fisierele din postul cu nr.31 in care nu apare strapul, nu si pe cel din postul cu nr.20 unde apare. Chiar si asa totusi nu exista gaurile aferente acelui strap. Banuiesc ca nu trebuie lipit strapul pe cablaj fara sa treaca printr-o gaura cu rol de fixare mecanica. Totusi pe acolo pot circula curenti de intensitate ridicata iar daca o lipitura nu e facuta bine exista riscul sa se incinga si sa se dezlipeasca. Deasemenea strapul va fi pe sub cablaj, deci gravitatia lucreaza in defavoarea lui. Configurati in cablaj cate o gaura in fiecare terminatie a strapului asa incat sa se poata implementa cat de cat si o fixare mecanica, sau macar sa poate fi tras pe deasupra cablajului.

Link spre comentariu

Aha, acum inteleg. Ma uitasem doar pe fisierele din postul cu nr.31 in care nu apare strapul, nu si pe cel din postul cu nr.20 unde apare. Chiar si asa totusi nu exista gaurile aferente acelui strap. Banuiesc ca nu trebuie lipit strapul pe cablaj fara sa treaca printr-o gaura cu rol de fixare mecanica. Totusi pe acolo pot circula curenti de intensitate ridicata iar daca o lipitura nu e facuta bine exista riscul sa se incinga si sa se dezlipeasca. Deasemenea strapul va fi pe sub cablaj, deci gravitatia lucreaza in defavoarea lui. Configurati in cablaj cate o gaura in fiecare terminatie a strapului asa incat sa se poata implementa cat de cat si o fixare mecanica, sau macar sa poate fi tras pe deasupra cablajului.

Sigur totul e perfectibil , dar is curios cati or sa construiasca acest amplificator ? Firul lipit ,e litat , e putin probabil ca toate cele "n" lite sa se dezlipeasca simultan ...... :)  Ramane ca fiecare sa faca cum crede de cuvinta , doua gauri in plus nu sunt deloc o problema ....

Daca ,doar astea sunt ,toate obiectiile sunt linistit  :d

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi,Alex 

Link spre comentariu

Ohhh, de ce sa nu-l faca nimeni ? Primul pas la noi l-ai facut chiar tu. Un proiect cap-coada gratis care sa fie si performant se gaseste destul de greu. Cat de performant si daca are bube eu nu stiu, nelucrand deocamdata cu CFA-uri n-as putea sa intru in detalii. Victor zice ca ar fi cu zeama de hi-end. 

Link spre comentariu
Vizitator Jack S

Am incercat si alte tipuri de A.O. de exemplu LME49713 dar e prea bun si oscileaza

Autooscileaza pentru ca este operational cu reactie in curent, ar trebui sa cititi foaia de catalog. Trebuie implementat in alt mod.In rest felicitari pentru realizare. Editat de Jack S
Link spre comentariu

Autooscileaza pentru ca este operational cu reactie in curent, ar trebui sa cititi foaia de catalog. Trebuie implementat in alt mod.In rest felicitari pentru realizare.

Da ,m-am prins ulterior ,am vazut schema interna ...... si l-am schimbat imediat . Multumesc de aprecieri.

Urmeaza al doilea canal, si carcasa cu tot ce trebuie ,dar asta anul viitor  :da

Link spre comentariu

Mda , unele scheme cu 5 tranzistori dar si cele complicate , cu zeci de tranzistori sunt petarde pentru unii , cărora totul le " pute " daca nu sunt conform cu șablonul din capul lor :) .

Nu dau exemplu , cunoașteți cu totii despre cine e vorba ... Dar , daca schema este decenta , iar nu e buna , ca nu e " cu lămpi " asa ca oricum nu contează .

Link spre comentariu

Pentru a lamuri problema ridicata ( open source project :) )  de Sharky va prezint o parte din varianta  ( bruta , nu ofer tuturor schema in  varianta finala , cu valori reale ) PSA 600 III Bipolar despre care am discutat anterior  :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Evident , protectia SOA ( partiala )  este cea din primul atasament , nu varianta primitiva  din schema cu superdioda ...

Evident , nu ma astept ca cineva sa-mi multumeasca pentru aceste idei de finisare a proiectului A33 ... dar depinde doar de voi daca continuam discutia ... sau nu .
Sper ca ati inteles la ce ma refer ...cei care dau LIKE au prioritate la anumite informatii , iar cei care stau in umbra ....acolo sa ramana .

Viata merge inainte !!!

Parerea mea personala : intre amplificatoarele CFA si VFA , prefer un VFA  bine pus la punct .

Este doar parerea mea , nu oblig pe nimeni sa aiba aceeasi parere ... 

La proiectele de tip CFA se obtine lejer un SR 200V / uS . Nu acelasi lucru se poate spune despre proiectele VFA ...

Dar la proiectele tip VFA se poate " manipula " raportul intre armonicele pare si cele impare ( faza si amplitudine )  , prin tehnologia inovatoare a lui PAPA Nelson Pass .

Dina pacate , aceste amanunte nu vor sensibiliza decat pe userii oarecum  initiati in analiza spectrului armonic ce trebuie redat  cat mai corect ....

Alex , te rog sa ma ierti pentru offtopic in subiectul tau .

De fapt tot tu ai fost implicat in PSA600 II  , un proiect oarecum  identic cu A33 , avand finali MOS :)

Editat de Victor
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pe PCB scrie clar : NON TESTED , asa ca ...

Are in plus fata de A23 un circuit de offset si cu aceasta ocazie s-a redenumit A33 , iar varianta de mai sus A40 are un circuit de compensare a erorilor din etajul final ( generatoare de curent incluse in circuitul de superdioda ) destul de OK , dar ca sa functioneze corespunzator , propun ca PCB-ul sa fie optimizat in acest fel :

Posted Image

Ideal ar fi fost ca cele 4 tranzistoare ( intrare semnal si intrare DC offset ) sa fie in aceeasi capsula , sau se renunta definitiv la circuitul de reglaj manual al DC offset si se trece la faza superioara , cu DC servo , asa cum am propus mai sus .... 

Mai sunt cateva probleme la decuplarea finalilor ( asimetrie de netolerat  - pe o ramura sunt cond electrolitici si cond nepolarizati , iar pe cealalta doar electrolitici ) ...

Editat de Victor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări