Blacksmith Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Nici mie nu-mi plac Apex-urile. Am facut si eu unu si mi-a eplodat in fatza. De atunci... bye bye Apex ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 :-) M-am abtinut si eu pana acum sa fac aceleasi gen de comentarii ca ale voastre dar e pacat sa vezi romani care isi infunda sperantele in asemenea utopii (vreau sa fiu elegant totusi). Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Eu nu m-am abtinut deloc dincolo pe forumul extern ( e drept ca am incercat sa fiu retinut ), i-am spus direct lui Apex ca nu-i normal sa promovezi scheme proaste. E plin de rahat... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 eu am facut ax14 si a mers din prima! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Si Electromures e o schema functionala "din prima"... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 eu nu am pretentii mari! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Din prima merg toate, dar sa vezi din adoua.... Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Nici mie nu-mi plac Apex-urile. Am facut si eu unu si mi-a eplodat in fatza. De atunci... bye bye Apex ! Daca nu ai respectat cu strictete schema la valori si componente normal ca ti-a explodat, ca sa nu mai zic de componente de calitate de pe la Miva. Pune o poza cu modulul sa vedem ce ti-a explodat. Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 25, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Pe schema de la A33, este o gresala , valoarea rezistorului, din circuitul de offset, de pe cursorul potentiometrului, este de 470K, si nu 470 ohmi, cum este in schema. Nu mai blamati, amplificatoarele de la APEX ,eu personal am facut astea, cu mai multi tranzistori, A23,A33,A40 si functioneaza perfect! Amplificatoarele au la baza, scheme de la Marantz seria P6000 copiate , desigur . Corect si ingrijit, executate ,cu piese de calitate sunt de calitate f.buna, cei care le-au construit stiu cum suna . Editat Iunie 25, 2017 de alex mm Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Stefan n-ai nimerit deloc cu acuzatia ta ca Dudi ar folosi componente de proasta calitate. Inainte sa-ti dai cu stangul in dreptul mai informeaza-te si tu despre cei cu care conversezi.Alex nu este deajuns ca o schema sa fie functionala ca sa fie si performanta, strutocamila A33 este functionala ( desi am ceva obiectii ), dar la capitolul performante lasa enorm de dorit avand in vedere complexitatea schemei. La urma urmei de ce sa irosesti o punga de componente daca performante similare se pot obtine cu montaje mult mai simple? Nu vreau sa par arogant dar la capitolul THD MP100.V3 al meu ii da clasa de la distanta.Ma vad nevoit sa fiu intrutotul de acord cu Sesebe.Mai ales dupa mizeria de proiect publicata de apex dincolo recent, pe langa care si AV400 e ceva decent. Mile e interesat doar de intretinerea cultului sau, nu de promovarea performantelor. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Lasand la o parte unele scheme mai complexe fata de altele, cica variantele astea CFA se aud ''altfel'' fata de cele VFA, unii zic ca ''suna'' mai bine. Ce o insemna asta mai exact, nu stiu. Trebuie sa termin si eu amplif ala cu mosfeti ca sa il ascult mai bine. In orice caz cat am ascultat eu la al meu, in timpul testelor, nici nu ziceai ca este un amplificator cu mosfeti hexfet, suna cel putin ca unul cu bipolari. Editat Iunie 25, 2017 de maxente Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Cat de sigur esti ca poti distinge intr-un blind test, o schema bine facuta cu mosfeti de una modesta dar cu bipolari? Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Sincer habar nu am. Ce stiu sigur este ca suna cu mult peste nmos200 si 350. Alte variante cu acesti mosfeti nu am mai facut. Editat Iunie 25, 2017 de maxente Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 (editat) Stefan n-ai nimerit deloc cu acuzatia ta ca Dudi ar folosi componente de proasta calitate. Inainte sa-ti dai cu stangul in dreptul mai informeaza-te si tu despre cei cu care conversezi. Ideea este ca la mine merg modulele foarte bine, nu a explodat nimic, bias stabil (20 mv pe rez de putere), offset intre1 si 3 mv, zgomot de fond 0, trebuie sa lipesti urechea de dufuzorul de inalte sa auzi un mic fasait. Ieri au functionat cam 3 ore la un 15-25w si nu se incinge nimic, doar tranzistorii din VAS, mje340-350 stau cam la 46-48 grade, dar am radiatoare pe ei. Ca si comparatie am un gx400 tot cu bipolari si apex a33 il bate la fund la calitatea audio redata. Mai era un user pe aici care zicea ca a luat piese de la Miva si nu a avut toate rezistentele la valorile din schema si a pus alte valori. Am simulat si THD1 la putere maxima sub clipping, lasand la o parte semnalul ireal de mare necesar ca sa duci ampliful la puterea aia, 0,01% pentru o schema asa complexa lasa mult de dorit. Nici nu mai incerc THD10 sau si mai rau, 20... Daca ai pus 47 ohm in rectie normal ca trebuie nivel mare pe intrare 470+470+470=1410/100=14,1 adica amplificare 14, eu am pus rezistenta de 47 ohm si este amplificare 33. Editat Iunie 26, 2017 de Manica Stefan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum