Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 (editat) Si IMD ? Ca acolo baiul este un pic mai mare . Nu este nevoie sa le postezi aici . Acum nu vreau sa bag batul prin gard dar RaimondAudio cred ca este gelos pe ce prezinți tu ca THD . Uitasem , vezi ca masuratorile se fac in toata banda audio sau peste , ai vazut ca aia de la HK fac masuratori in banda 10hz...98khz , fa si tu macar 20hz...20khz . Oricum ampul tau este FABULOS ! Cu mare drag as cumpara un modul de la tine , sa-i fac ceva masuratori , cu AMC , imi vinzi unu ? Succesuri . Editat Iunie 21, 2017 de viobio Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Nu-i treaba mea sa-l fac gelos pe Raimond, nu-i treaba mea ce face el asa cum nu-i treaba altora ce fac eu. Am plecat in dezvoltarea acelui proiect de la o tinta precisa si am dezvoltat totul in jurul unei strategii anume, simplu nu e, ieftin nu e ( de asta si pretul de vanzare ), dar cu ambitie si rabdare se poate. Gata offtopicul, am lamurit ce era de lamurit. Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 (editat) Am pus in functiune un canal apex a33 si am +285mv cc pe iesire si nu pot sa ii scad deloc. Am rasucit semireglabilul de offset la maxim dreapta si am 265mv cc pe iesire, mai mult nu scade. Este mult 265mv cc? Bias-ul pe 2sa1943 nu se regleaza, cand rasucesc semireglabilul de bias. Pe 2sc5200 se regleaza si l-am lasat la 7mv masurat pe grupul de rezistente de 0.68 ohm 3w si pe 2sa1943 este 0.4mv. Mai am o problema ,parca se aude distorsionat, de parca nu ar avea putere. L-am alimentat la +-56v cc. Radiatorul e putin caldut. De la ce ar putea fi? Cand l-am alimentat prima oara era bias-ul la fel pe ambele brate. Editat Iunie 24, 2017 de Manica Stefan Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 (editat) Am schimbat condensatorul de la superdioda de 10uf 25v cu electrolitic, ca pusesem cu tantal si am reglat bias-ul pe 2sa1943 la 5 mv pe rezistentele de 0,68 ohm si pe 2sc5200 bias-ul este 12 mv. Nu inteleg de ce nu este egal. Editat Iunie 24, 2017 de Manica Stefan Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Ai vreo sarcina conectata la iesire? Pune un rezistor de 1k la masa. Biasul inegal este din cauza ca ai tensiune pe iesire. Daca nu poti aduce la 0 iesirea schimba un pic valorile rezistentelor din jurul semireglabilului sau adopta solutia profesionala cu un DC-Servo. Link spre comentariu
matzah Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Ai 2 rezistente de 47kohm legate in capetele acelui semireglabil. Dai una afara, pui un semireglabil de valoare ceva mai mare in loc (sa ai de unde regla), reglezi din el in jurul valorii de 47Kohm si vezi daca duci iesirea la 0. La un cablaj gata facut, DC-Servo implica destule modificari. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Păi schema lui Apex A33 are un circuit specializat de DC Servo , realizat cu componente discrete ! Ce nevoie ar mai avea de încă un asemenea circuit ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Nu cunosc schema la acest Apex, imi cer scuze daca am dat idicatii gresite. Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Aveam o boxa pe iesire cand am reglat bias-ul, dar fara semnal la intrare; initial am pus un difuzor inseriat cu un condensator de 100uf pe iesire.O sa mai umblu maine si jonglez cu rezistentele de 47k. Dar nu inteleg de ce se aude distorsionat. Ce tensiuni ar trebui masurate sa vad daca merge in parametri? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Nu reusesc sa o deschid de pe mobil dar chiar daca are inseamna ca este prost conceput daca are DC la iesire ca sa nu mai zic ca un DCservo nu are nevoie de reglaj. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 E treaba ta ce consideri că e bun sau nu , dar un etaj DC Servo ce se respectă are un reglaj static și un reglaj dinamic al offsetului . Unele etaje DC Servo , foarte evoluate , tratează independent fiecare semialternanță pentru a compensa erorile dinamice ... Corect , pe Elforum nu se justifică tratarea unui subiect la nivel superior , e important să-ți dai cu părerea chiar dacă nu cunoști schema în discuție , spre exemplu postul #408 . Drum bun și să fii sănătos . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Ce-mi place cand cineva de pe forum ureaza "Numai bine!" sau "Sa fii sanatos!". Se stie ca astea sint ironii si inseamna de fapt "Sa mori in chinuri!" sau ceva de genu... 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Să fii sănătos înseamnă fix să fii sănătos . Nu mai înțelegi limba română ? Să fii sănătos ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Multe lucruri pot fi facute simplu sau complicat.Cind un lucru este facut complicat si totusi functioneaza bine se spune ca este MULT mai evoluat chiar daca realizat mai simplu ar fi avut aceleasi rezultate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum