Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

L-am facut cu fierul de calcat si hartie normala de imprimanta.

Cablajul arata cam ciuruit... Poate tonerul nu a acoperit suficient zona de cupru sau placuta a stat prea mult timp in baia de corodare. Verifica bine integritatea tuturor traseelor, mai ales in zonele pe unde circula curenti cu intensitate mai mare, sa nu ai surprize la alimentarea cu tensiune.

Editat de alf
Link spre comentariu

La final, dupa ce montez toate componentele o sa incarc toate traseele cu fludor, nu raman asa, desi le-am verificat pe toate si nu sunt intreruperi

A partuns prin toner clorura ferica deoarece am facut cablajul cu hartie ordinara. Data viitoare o sa fac cu hartie foto, ca aia nu absoarbe tonerul si il lasa pe tot pe cablaj.

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

Radiatoarele alea din aluminiu indoit sunt ca si inexistente. Dupa cum le-ai indoit, sigur contactul cu talpa tranzistorului este deficient. Daca nu ai radiatoare de fabrica, poti pune cate o bucata de tabla de aluminiu fara indoituri ca tot aia este si loc este pe placa.

Link spre comentariu

Legat de radiatoarele de le mje-uri le-am indoit in asa fel incat sa nu se indoaie si partea pe care sta tranzistorul si am pus si pasta termoconductoare. Oricum nu este disipatie termica mare le acele tranzistoare.

Link spre comentariu

Acei tranzistori din VAS , la mine ,ajung pe la 52.....56 grade Celsius in functie de anotimp,fara radiator. La un technics SU-V4 ,tranzistorii din VAS ,capsula de plastic, stau la 58...60 grade Celsius de cativa zeci de ani , folosit sporadic... Cred ca nu e "problema cruciala" acel radiator.... Sau este?

Link spre comentariu

60grd masurate pe capsula inseamna spre 80-85 grd in jonctiune.

Daca masuratoarea se face cu carcasa deschisa, poate insemna inca 10-15 grd in plus cu capacul pus.

Link spre comentariu

Am avut putin timp liber si am mai avansat.

Ziceti-mi daca sunt bune doua radiatoare ca cel din imagine pentru aceste module? O sa fie in interiorul carcasei cu gauri de ventilatie si in partea de sus a carcasei si jos.

Alimentarea o sa fie 2x33v ac.O sa le folosesc in casa la bloc, deci nu o sa mearga la putere mare.

Radiatoarele au dimensiunea 187mm lungime,35mm grosime si 100mm inaltime.

post-253069-0-04336200-1497962926_thumb.jpg

post-253069-0-67984200-1497962949_thumb.jpg

post-253069-0-04826600-1497962962_thumb.jpg

post-253069-0-16745700-1497963917_thumb.jpg

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

Vrei sa asculti muzica cu el sau sa dai bairame?

Cit vrei sa setezi curentul de mers in gol?

Numai pt ascultat muzica si fara chefuri si avind un curent de mers in gol de maxim 40-50mA, eu cred ca se vor descurca acele radiatoare.

Cind faci chefuri pui si ceva ventilatoare pe ele si rezolvi.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Estimez cam 50W / 8 ohmi .

Este o putere potrivită pentru orice tip de program muzical , în format analogic sau digital , suficient într-o cameră normală ca reflexie / absorbție a sunetelor , până în 25m pătrați cu incinte normale , având SPL peste 84 dB / 1 W / 1 m .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ziceti-mi daca sunt bune doua radiatoare ca cel din imagine pentru aceste module? O sa fie in interiorul carcasei cu gauri de ventilatie si in partea de sus a carcasei si jos.

Alimentarea o sa fie 2x33v ac.O sa le folosesc in casa la bloc, deci nu o sa mearga la putere mare.

Gaurile prin care trec suruburile pentru prinderea tranzistorilor se vor nimeri fix intre aripile radiatorului ? Daca nu ....sa vezi distractie .
Link spre comentariu

daca nu se potrivesc cu aripile radiatorului, poate oricand sa mearga pe varianta unui profil tija de aluminiu mic in forma de U, cu care sa vina peste finali, profilul si radiatorul fiind gaurite si prinse acolo unde se aliniaza cu spatiul dintre lamele. Tranzistorii sunt prinsi intre astea 2.

E o solutie de compromis...

Editat de matzah
Link spre comentariu

Victor esti sigur ca la +-46,5 v cc scoate doar 50w pe 8 ohm?

Gaurile nu stiu daca vin bine fata de aripioarele radiatoarelor

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

La capitolul putere e de discutat. Depinde de THD-ul pe care vrei sa îl iei în considerare. Dacă vrei un amplif cu THD maxim de 0.0001%, te limitezi la 50W, dacă se vrea a fi un amplif de gălăgie poate scoate și 100W cu THD-ul aferent.

Puterea la ieșire poate fi influențată și de capabilitatea sursei de alimentare. Degeaba ai alimentare +/-50Vcc dacă ăștia scad foarte mult în sarcina.

Hai sa nu mai fim Off. Puterea sa fie ultima ta grija. Concentrează-te calitatea redării audio a amplificatorului.

Link spre comentariu

Am folosit exact aceleasi radiatoare si aceeasi tensiune de alimentare(2x33Vca,300W toroidal,40mA bias pe fiecare final).Radiatoarele sunt ok pentru fiecare modul in parte, gaurile nu prea se potrivesc toate intre aripioarele radiatorului. Eu am folosit spiral de 3mm (parca) si am venit cu holtzsurub fix strans bine in grosimea talpii radiatorului, astfel nu a mai contat unde cade gaura...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări