Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

Scuze ca nu am precizat....unii colegi mi-au trimis mesaj ca am pus piese invers si etc.

Este adevarat in ultimele poze postate se vede clar cum 2 diode micute sunt puse invers.......si le-am intors oricum inainte sa fac primul test.

Ce se vede intors ...sunt defapt 2n5401 pusi invers in locul bc-urilor 560..pentru ca nu am gasit.

Nu cred ca asta este problema.

Astea sunt cele mai clare momentan...sper sa se vada ceva ce eu nu vad.

In urma gaurilor ...s-a exfoliat si am fost nevoit sa las cracii de 2mm si sa ii indoi/culc pe traseu...plus ca am lipit cu pistol romanesc ..si nu e asa usor si finut....dar nu este nici un scurt.

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Arată bine, la o examinare rapidă. Pe partea traseelor se văd zone aparent neacordate complet... Posibil să nu fie, să fie doar resturi de la cositorire. În acest caz trebuie periat bine!

Link spre comentariu

Schema de la A33 are o gresala tocmai la offset ,adica rezistorul de 470 ohmi din cursorul pot-ului e defapt de 470K si nu ohmi .Apex a revenit la schema ...... Eu personal am 3 buc module A33 ,unul de test ,doua montate in ampliful care canta zilnic . Cablajul e corect ,puneti piese de calitate ,lucrati ingrijit si trebuie sa functioneze! 

Link spre comentariu

Salut Alex....deci eu am pus de 470k ca am imaginea jpg cu all gray unde sunt si conzii de 22pf.

Am pus de proba si una de 47 in locul celei de 100 care pleaca din masa spre emitorul lui 550 si aproape ca se dubleaza amplificarea.

Dar acum intreb: Este pusa corect cea de 470k?

(Diferenta dintre primul modul si acesta este ca primul are rezistentele din emitor....cele de 0.68 cu nu stiu ce nebunie in ele si a costat 2.3ron bucata (nu am gasit altele ca luam)....si la al doilea modul am conzi albastrii..nu maro ..si am 70% din rezistente 1/2 ca nu am gasit 0.25)

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Cum primele module au sfarsit prin sertar...fara carcasa si cu unele probleme la offset....am hotarat sa fac 2 cablaje noi si azi am inceput sa plantez.

Ma gandesc la ceva serios de data asta.

Posted Image Posted Image

Posted Image 
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
Vizitator

Radiatorul e foarte misto!

Insa referitor la PCB se vede ca, clorura a corodat si marginile de la trasee, mare atentie, recomand cositorirea si "indoirea pinilor" peste pad-uri; traseele de cupru par foarte fragile atit mecanic cit si electric.

Link spre comentariu

De data asta au fost facute prin metoda foto. Fata de cum au iesit primele (cu fierul de calcat)....acestea sunt destul de frumoase.

Nu mai indoi nimic.......la primele am indoit terminalele pentru ca se exfoliase traseele in momenul in care le-am incarcat cu fludor si e greu rau sa mai scoti piesa daca se arde. Nu compari textolitul superb de acum...cu ala de la miva...folosit de mine atunci....care s-a exfoliat un traseu cand am tras fludorul cu pompita.

De data asta nu mai folosesc pistolul romanesc. Ne-am mai cizelat si noi....o ardem cu letcon de 30w care isi face treaba foarte bine.

Nu prea s-a pierdut mare lucru,traseele subtiri asa sunt facute de Alexmm.

Mergea putin mai gros padul din jurul gaurii...la traseele subitri...dar de data asta am de gand sa pun doar o picatura de fludor si atat.

La final vin cu un spray cu lac si am rezolvat problema. Mersi pentru sfaturi Leco.

Despre radiator..nu pot spune decat ca e un monstrulet.....pe care nu stiu unde sa il tai cum vreau eu.

O sa pun un anunt la servicii sa vad ce gasesc in Buc.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

In general masinile astea sunt doar pentru profile. Pe banda lunga cu rulmenti se pot pune 1-2 profile...in functie de model si se prind cu niste pistoane pneumatice. Daca pui un obiect ca acest radiator este posibil ca la turatiile alea sa iti sara in cap...ori radiatorul ori discul....pentru ca nu poate fi prins cu pistoanele datorita formei. Au baietii mei de la productie o asemenea masina....si a costat enorm,discul cateva mii,taie cu acelasi de 6 ani...si degeaba costa ca nu se poat taia decat profile.

S-a mai facut o improvizatie o data si a sarit piesa de pe masa in usa,facand o adancitura zdravana in tabla de 2mm.Nu toata lumea poate taia un asa radiator...si sa nu aiba abateri.

La laser cred ca ma seaca....si am vazut ca multi spun "maxim 10-15mm"...asta inseamna ca nu il pot taia decat printre aripioare si sunt obligat sa il prind de carcasa cu ele pe orizontal.

Ma gandesc sa nu il mai tai...si sa il folosesc drept capac. Poate tot in interior bag si un kit pentru subwoofer. Traful este destul de generos..aproape 600w 2x42vca deci ar merge.Fac o priza la 2x32 pentru boxe si aia e...ma folosesc de el asa.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Am taiat un radiator asemanator la un atelier de strungarie. Masina avea o panza asemanatoare cu cea de bomfaier doar ca aceasta avea forma unei curele si taia continuu cu ungere+racire. M-a costat 5lei, si taietura este ca din fabrica. Deschiderea de taiere a masinii era cam de 40 cm.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

M-am apucat de un modul A33. L-am facut cu fierul de calcat si hartie normala de imprimanta.

Am cateva nelamuriri.

La punerea in functiune semireglabilul de bias cam la ce valoare trebuie reglat?

Pa placa am trei puncte de masa cu papuc, care, unde vine legat? Normal nu este un singur punct de masa?

Rezistorul de 470R din offset este de 470k, din ce am inteles!

post-253069-0-00525800-1497163793_thumb.jpg

post-253069-0-60336000-1497163802_thumb.jpg

post-253069-0-57933200-1497163812_thumb.jpg

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

Avansam incet, dar sigur. Astept comanda cu restul pieselor. Am inperechiat si tranzistorii cat de cat.
Am luat si doua punti de 35a.
Daca folosesc traf de 2x33v este mult? Cam cat ar merge maxim tensiunea?

post-253069-0-88541200-1497360039_thumb.jpg

post-253069-0-94344600-1497360049_thumb.jpg

post-253069-0-58060700-1497360203_thumb.jpg

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări