hpavictor Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Cam aceasta este varianta finala la care am ajuns. Inainte de acest montaj am un traf toroidal de 200W, 2x40AC, care va alimenta un modul de amplificare. Cat despre valoarea snubbere-lor de pe diodele redresoare, nu am reusit sa vad o formula clara de calcul. Mai arunc o privire peste materialul postat si maine. Poate cineva cu mai multa experienta stie,.... sa dea un ex. Valorile le-am luat din schema postata de @Victor. Cablajul si schema ...sunt complet gresite . Te-ai indepartat definitiv de ideea sugerata de mine . Dioda aia nu are ce cauta acolo , e doar pentru surzi , in audio nu e ce trebuie din punct de vedere dinamic ... Mai bine montezi 4 rezistente in paralel de 1 Ohm / 5W in locul acelei diode ... Nu ai realizat circuit separat de incarcare a electroliticilor si un altul separat pentru sarcina ... desi in schema mea totul este clar . Oricum nu mai conteaza , daca te iei dupa altii , eu iti urez succes . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Vai de capul meu in ce ceata ati bagat baiatul.... Dan, fa o alimentare foarte simpla. Alimentarea din poza este pentru ambele canale ? Daca da elimina ultimii 4 condensatori asa incat la final sa iti ramana o capacitate de filtrare totala de 2x20.000uF. Practic "arunci" restul. Ti-am pus in poza cum trebuie sa arate. Deasemenea ramane pe pozitie doar C-ul de plastic de 2,2uF/100V, celelalt mai mic il arunci si pe el. Cu o alimentare fix de genul asta eu la SARA vineri am obtinut THD la 1khz de 0,0003% si THD la 20khz de 0,0009%. Sunetul rezultat ? Excelent. Fiecare complicatie a alimentarii te baga in rahat din care nici dracu nu te mai scoate. Alimentarea lucreaza cu curenti tari , cu curenti asimetrici pe fiecare cale, curenti care se dovedesc extrem de poluanti. O alimentare cat mai compacta este perfecta. Fiecare piesa adaugata adauga probleme in loc sa le rezolve cate vreme nu stapanesti circutul si crede-ma ca tu nu-l stapanesti. Habar n-ai care este distributia spatiala de camp elmg pe acele piese , pe cablajul alimentarii si pe conductoarele de alimentare. Mai simplu inseamna mai bun, mai ieftin si mai comod. Editat Aprilie 6, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Pai da , intelepciunea populara ne invata ca mai binele binelui e intotdeauna raul ... daca nu stapanesti fenomenele , mai bine simplifici totul . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) In zona asta a amplificatorului, unde se lucreaza cu curenti tari si cabluri , trasee lungi, piese voluminoase, schema este mult mai complexa in realitate. Elementele parazite isi fac prezenta foarte pregnant. PSRR-ul amplificatorului nu poate lupta impotriva lor. Este preferabil o alimentare mai compacta, care radiaza mai putin care sa aibe un riplu mai mare decat invers. Riplul chiar daca pare spectaculos pe osciloscop are grija de el rejectia amplificatorului. este cea mai buna solutie mai ales din punctul de vedere al unui incepator. Editat Aprilie 6, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Se pare ca a iesit o strutocamila....., @Victor am omis circuitul separat de incarcare a electroliticilor si cel separat pentru sarcina,(nu credeam ca e important sa fie separate) nici planul de masa nu l-am facut exact ca in varianta sugerata,....... probabil ca ar trebui sa incerc ceva mai simplu pentru nivelul meu... Multumesc pentru indicatii, sper ca pe viitor sa-mi fie utile. @RaimondAudio, Alimentarea din poza ar trebui sa fie pentru un canal, am 2 trafuri toroidale de 200W fiecare, as fi realizat fiecare canal de amplificare separat cu alimentarea/filtrarea sa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Retele snubber erau dimensionate pentru punti redresoare chioare , iar traseele separate de incarcare / sarcina si decuplarea de banda larga pe ultilul condesator electrolitic de filtraj este estentiala , ca si gestionarea traseelor de masa . Masa in forma T este o eroare grosolana ( nu stau sa explic de ce ... ) din partea unora care interpreteaza habarnistic legile fizicii , am precizat clar si exact cate tipuri de masa trebuie sa ai pe fiecare sursa , care trebuie sa alimenteze independent fiecare canal de putere ... Asa cum a mentionat de mai multe ori Raimond , cablarea poate face diferenta intre un FAIL grandios si un lucru bine facut , la nivelul sperantelor si asteptarilor noastre . @Dudica a inteles deja cum sta treaba .... Total intamplator , dintr-un amplificator bine facut cu TDA7294 sau LM3886 se poate obtine ( incredibil !!! ) o performanta audio superioara unui amplificator cu componente dscrete avand o schema cu mult superioara ( gen Axx adica A23 etc sau cat vrei tu ) , dar cu un PCB proiectat deficitar si cu o cablare interna ( maruntaie ) de toata jena pentru un user care intreaba , si culmea , primeste raspunsuri la subiect , dar face cum il taie capul , dupa ce este ametit de unii sau altii . Evident , in viitor nu va mai primi indrumari serioase , pentru ca e o mare pierdere de timp sa explici ce si cum . Alegerea este doar a ta . 1 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Fa-o simpla.Daca fiecare canal va avea alimentarea lui, atunci fa-o ca-n poza si compacteaz-o cat poti de mult.Traseul de masa nu este musai sa fie atat de lat incat sa-ti departeze condensatoarele unul de celalalt.Condensatoarele de 10.000uF trebuiesc sa fie aproape lipite. Ar fi bine daca se poate la final sa pui alimentarile una peste alta,in plan vertical, cu distantoare intre ele, in acest fel sa existe o distanta orizontala rezonabila intre alimentari si amplificatoare. Editat Aprilie 6, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
petreablack Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) am realizat si eu A40-ul dar am o problema rezistenta de 10 ohmi de pe ramura negativa se incalzeste foarte repede in 5 secunde iese fum. Tin sa precizez ca nu am avut BC550-560 asa ca am pus de proba BC546-556 ,oare sa fie problema factorul de amplificare diferit la ei ,nefiind imperechiati dupa hfe. Pe iesire am cc dar si de pe intrare semnal, cand pun degetul (adica sursa de semnal ) bazaie .de proba alimentarea fiind +-25v fisiere http://www.site cu continut explicit.ro/34664014 Editat Aprilie 14, 2015 de petreablack Link spre comentariu
alex mm Postat Aprilie 15, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2015 (editat) La acest amplificator, rezistenta de 470 ohmi incercuita cu rosu, trebuie inlocuita ,cu alta ,de 470K . A40-ul l-am facut pe un cablaj proiectat de mine si mi-a mers din prima ,cu tensiunea de +/-35V ,nu stiu daca functioneaza corect cu +/-25V . Tensiunea maxima de alimentare e de +/-55V Acesta e cablajul meu pt. A40 Numai bine ,Alex Editat Aprilie 15, 2015 de alex mm 1 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 in loc de 2sa1837 si perechea lui ce tr mai pot fi folositi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 MJE15032-33 Link spre comentariu
dj_bryz Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Salut....duminica am reusit sa fac si eu un modul A33 ...am lipit de la 8 dimineata pana la 17:00...am crezut ca nu se mai termina. Este singurul modul pe care l-am plantat cu "atatea" piese (pentru mine a fost ceva)...tinand cont ca am facut doar cu lm3886 lm1875 si tda7294. Mai am de pus doar cateva piese + 10uf polipropilena pe intrare si il pun la test. Unele trasee nu s-au imprimat urmand sa le corectez... se si vede unde. Ma asteptam sa am surprize undeva in mijloc la traseele subtiri ...dar in nici un caz "sus". Am diliat sacaz in acetona ...am intarit traseele cu fludor si sper sa fie bine. Am renuntat la imprimarea de pe fata cu dispunerea pieselor..pentru ca s-a topit scotch-ul in timpul defilarii fierului de calcat...si nu am mai stat sa il aduc la stralucire..decat putin. Cand am timp il fac si pe celalalt....in functie de surprizele oferite de acesta. As fi foarte incantat daca ar functiona macar din a 2-a Editat August 3, 2015 de dj_bryz 1 Link spre comentariu
fritz_vali Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Inainte sa ii faci teste verifica montajul mai cu atentie. Incearca sa nu faci greselile care le fac altii ci invata din greselile altora! Editat August 3, 2015 de fritz_vali 1 Link spre comentariu
flores72 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Sunt mandru de tine. Sa ma chemi si pe mine sa aud cum suna. Fii atent si succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum