jvl_77 Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Sharky are perfecta dreptate in ceea ce reprezinta punctul de masa. Luat intre condensatori, vei avea ripluri acolo, datorate curentilor mari de incarcare descarcare al electroliticilor. Incearca sa faci punctul de masa (mediana traf, si toate celalalte mase) in punctul incercuit cu rosu. Succes! Da, sa stii ca mutarea punctului de masa dintre condensatorii de filtraj la extremitatea indicata cu rosu , a facut diferenta. Am renuntat deja la acele bobine si e "liniste". Am mai facut o modificare , alimentarea de la preamplificator , care era realizata cu stabilizatoare de 15V(7815/7815) , am modificat-o cu tranzistori(cu zenere de15V in baza). Alimentarea protectiilor , am facut-o separat.(dioda +condensator ) Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) De ce ai preferat stab cu tz si zenner in locul integratelor ? Pt zgomot mai mic ? In cazul acesta sa stii ca cel mai mic zgomot il au stabilizarile paralel, nu cele serie - in extremis Jung. Editat Martie 28, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Da, sa stii ca mutarea punctului de masa dintre condensatorii de filtraj la extremitatea indicata cu rosu , a facut diferenta. Ma bucur de rezultatul pozitiv! Link spre comentariu
jvl_77 Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) De ce ai preferat stab cu tz si zenner in locul integratelor ? Pt zgomot mai mic ? Da , cred ca aceasta alimentare este putin mai putin zgomotoasa...desi nu stiu sigur.Poate fi chiar invers. M-am gandit la multiplicarea capacitatii din baze si la o netezire mai buna. S-ar putea ca rejectia la 100hz sa nu fie superioara lui 7815/7915 , ba din contra... Editat Martie 28, 2015 de jvl_77 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) In schema postata pe pagina anterioara ce reprezinta urmatoarele conexiuni de pe bratul GND? - Zobel GND - reprezinta snuberul de pe iesirea amplificatorului? - Speaker Return - masa care merge direct la difuzor? - Decouple GND - despre care decuplari este vorba? - Clean GND, Signal GND - masa semnalului audio ce trebuie amplificat? Multumesc anticipat. Editat Aprilie 2, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) Zobel ... ai nimerit din prima . Speaker ...iar ai nimerit ! Decouple ... comunul electroliticilor de decuplare ai etajului de putere . Clean ... masa curata , fara a fi murdarita de circuitul de impedanta constanta cunoscut ca Boucherot / Zobel ( traseu de masa ce include doar circuitul SOA si / sau tot ce tine de etajul final ) Signal ... traseul de masa al componentelor din intrare , ce duce la rezistenta de 10 ohmi , cea care face ca impedanta buclei de masa sa prezinte o impedanta mai mare decat traseul de Clean . Hai ca e prea simplu , altfel va lasam pe mana sfatuitorilor Elforum , stiti voi , dujmanii mei , aia care este ei dujmani pe persoana fizica . Nu mai scapati de bucla de masa pana la Judecata de Apoi ! Gata , nu mai vars din casa , pentru restul adresati-va lui Google . Editat Aprilie 2, 2015 de Victor Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Am incercat sa tin cont de indicatiile date....... din motive de costuri am renuntat la varianta cu 2 punti redresoare, dar si la 2 conzi de filtraj 10000uF/buc. Am pus snubbere pe diodele redresoare, dupa schema postata de @Victor. Am renuntat la 100nF decuplari si am pus 2.2uF paralel cu 10nF asa cum a spus @Leco si @Shambala. Valorile snubberelor sint calculate in funtie de inductanta infasurarilor transformatorului ? Ca altfel le pui degeaba... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Am renuntat la snubbere, raman doar cele de la iesirea modulului de amplificare. Mai bibilesc putin la schema si poate sapt viitoare reusesc sa termin si cablajul. Inainte de a-l realiza practic o sa pun o poza cu partea de top/bottom pt cazul in care mai trebuie retusat ceva. Din cate am inteles esti foarte multumit de potentiometrul ales pt proiectul cu LM... Sau te referi la snubberele de pe diodele redresoare? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Da, cele de pe diodele redresoare. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) Nu sunt calculate, m-am luat dupa una din scheme. Ai la cunostinta metoda de calcul? O sa vad daca gasesc ceva pe net. Merci ca mi-ai atras atentia. O sa masor si inductanta secundarului. Editat Aprilie 4, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Uite, ai aici tot ce trebuie sa stii: http://www.hagtech.com/pdf/snubber.pdf Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Cam aceasta este varianta finala la care am ajuns. Inainte de acest montaj am un traf toroidal de 200W, 2x40AC, care va alimenta un modul de amplificare. Cat despre valoarea snubbere-lor de pe diodele redresoare, nu am reusit sa vad o formula clara de calcul. Mai arunc o privire peste materialul postat si maine. Poate cineva cu mai multa experienta stie,.... sa dea un ex. Valorile le-am luat din schema postata de @Victor. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Nu te mai focusa pe valoarea snubber-lor de pe diodedele redresoare. Tot ... spunea ca mai repede ghicesti numerele la 6 din 49 decat acele valori. Cablajul poate fi inbunatatit. MUR40250 este tichie de margaritar. Lucreaza mai compact cu capacitatile de filtrare. Elimina strapul de pe GND. Sfatul meu este sa folosesti punte redresoara plata de calitate de 25 A. Poate de amorul artei sa o pui pe un mic radiator. Pune 10nF-47nF MKS la 100V pe diodele puntii. De curiozitate, ai cu ce sa masori o inductanta? Daca intentionezi sa pui 40 000µF pe rai nu e rau. Stii ca sunt voci care spun ca nu se justifica. Totusi felicitari pentru tentativa de cablaj. Spor, Mircea. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 O sa incerc sa mai lucrez la cablaj. O sa gasesc o varianda cumva sa evit strapul. Toate piesele din schema le am, deci o sa folosesc acele diode. Detin un Super Multi Tester achizitionat de la sectiunea bazar, ar trebui sa masoare si inductante. Multumesc de indicatii. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 pune fisierele in eagle poate te mai ajuta cineva cu optimizarile la el....ai verificat bine dimensiunile pieselor, sa nu ai surprize la condensatorii de 10000uF... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum