jvl_77 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Am reusit cumva sa termin cablajele, m-am chinuit ceva avand in vedere ca sunt zone cu trasee foarte apropiate. Sper sa fie totul ok , urmeaza gaurile si cablajul pentru redresare, filtrare.După ce termini și faci probe, să ne spui și nouă dacă sunt probleme cu stabilitatea biasului. În partea cealaltă, cineva spunea că are probleme cu stabilitatea biasului la A40, dar pe osciloscop ar arăta superb. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Mai am ceva de "rontait" la el pana atunci, timpul liber e limitat insa de cate ori am ocazia mai fac cate ceva, poate termin intr-o luna. Din cate am vazut si Alex a terminat un modul, insa nu am vazut sa se planga de probleme de genul. Sa speram ca totul va fi ok. @Jvl_77 cum e A33-ul ? Esti multumit de calitatea sunetului? O putere estimativa? Link spre comentariu
jvl_77 Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Mai am ceva de "rontait" la el pana atunci, timpul liber e limitat insa de cate ori am ocazia mai fac cate ceva, poate termin intr-o luna. Din cate am vazut si Alex a terminat un modul, insa nu am vazut sa se planga de probleme de genul. Sa speram ca totul va fi ok. @Jvl_77 cum e A33-ul ? Esti multumit de calitatea sunetului? O putere estimativa? DA! Sunt foarte multumit. Ascult zilnic la el. Comparativ , ascult si pe Technics su-v4(svi4003) dar si pe Apex NX14 si acesta este favoritul meu , A33! Folosesc o sursa in care traful are doar 15cm^2 sectiunea miezului , deci puterea este limitata de sursa! Eu nu folosesc decat vreo 10W pe canal , maxim (in 4 ohm ). Imi este frica sa nu surzesc inainte de vreme... Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Dan,sa stii ca merita osteneala si investitia in A40 ,parca are mai multa putere ,iar de claritate nu mai vorbesc ...... Ma bate gandul sa finalizez unul in noua cutie ....... @jvl_77 felicitari ca ai avut curajul si rabdarea sa-l faci ,si iti place cum suna A33-ul. Si eu ascult zilnic A33 -ul ...... Editat Martie 19, 2015 de alex mm Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Inseamna ca a fost o alegere buna, investitia este facuta un proportie de 80%, mai am nevoie de traf . 2x40VAC 450W si de partea de filtrare/redresare, asta dupa ce fac schema in eagle, m-am inspirat din mai multe surse,am sa o pun ca atasament pentru eventualele observatii, etc. Toate cele bune. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Nu-mi dau seama, condensatorul incercuit cel care formeaza snubber-ul are valoarea de 500nF, sau 220 nF? ( http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps2_e.html ) Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 ....eu vad 560nF.....dar rezistorul de 1 Ohm nu are cum sa fie de 17W ,nu are sens ,de regula 1W e suficient . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Pana la urma am ajuns la varianta aceasta, daca se mai pot aduce imbunatatiri, sfaturile sunt binevenite. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Personal as sugera o singura punte redresoare formata din: http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/MBR40250-D.PDF Asemeni si diodele din chenarul albastru, vei avea o mare surpriza in ceea ce priveste zgomotul la 100Hz si riplul in sarcina. Iar C3 si C4 sa fie de 2,2uF/100Vcc nepolarizat, WIMA. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) In nici un caz diode de 8A la 2 x 40.000uF [!] In nici un caz diode de 100V la o tensiune de alimentare de 50-55V [!] Este inca un exemplu din ceea ce spunea mereu Victor (si avea dreptate) - adaptarea schemelor fara intelegerea functionarii si a tuturor fenomenelor implicate este periculoasa... Revenind la modulul de alimentare, depinde ce nivel de calitate vrei sa obtii. Pana la top mai este cale lunga. Editat Martie 21, 2015 de shambala Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Sa spunem ca se doreste un nivel de calitate cat de cat de top, sunt dispus sa modific/realizez schema dupa indicatiile colegilor de forum cu experienta in domeniu. Va rog sa interveniti cu propuneri. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Dupa ce criterii ai ales schemele amplificatorului, a alimentarii , etc ? Pare ca le-ai luat pe fiecare din alta parte fara ca acestea sa fie integrate una cu alta dupa o logica binestabilita. Pare un ghiveci din care nimeni nu stie ceea ce va iesi. De ce ai ales alimentarea cu 2 punti si cu tipul asta de masa ? Ce PSRR-eu are amplificatorul ? Ce necesar de curent ? Cum va aparea impedanta alimentarii dupa gramada aia mare de C-uri si snubere ? Ce cablaj si cablare ai pentru ele ? Esti sigur ca nu vor "canta" impreuna cu elementele parazite inerente ? Pana la amplificator de top mai e cale lunga spre foarte lunga. Macar rezolva problemele cu care te-a atentiknat Shambala Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Problemele acelea i le-a rezolvat Leco, eu doar am explicat care erau (curent mare de prima incarcare la bateria de conzi si tensiune de varf pe diode pana aproape de 2U). Redresarea cu 2 punti are avantajul de a nu mai trece masa prin traf, dar impune traf cu 2 infasurari separate [cat mai egale], nu una cu prinza mediana. Al doilea avantaj (sau dezavantaj - ar zice Zal ) este ca nu se mai integreaza pe filtraj eventualele diferente de tensiune date de infasurarile trafurilor (riplu mai mic). Adica daca ai 40Vca si 40.5Vca, obtii +55,56V si - 56,27V. La redresarea cu o singura punte obtii tensiunile riguros egale, eventuala diferenta fiind integrata de electrolitici (ca riplu suplimentar). Pt o alimentare de top se pot pune 2,2uF || 10nF in loc de 0,1uF iar snuberele se pot muta (sa dubla) pe etajul final. Bineinteles ca alegerea componentelor este esentiala - wima mkp10 (sau 4) ar fi o buna idee. In plus, snuberele se tatoneaza (greu de calculat in lipsa multor date despre circuite), si vb lui Raimond, trebuie verificat pt fiecare lucrare in parte daca nu cumva strica in loc sa ajute. Si decuplarile pot forma circuite rezonante impreuna cu elementele parazite de traseu. O alta solutie mai de top este realizarea cate unui bloc de alimentare pt fiecare canal, mai ales daca tot ai 8 conzi de filtraj. Chair daca ai un singur traf, alimentarile raman separate prin puntile redresoare, asa ca un varf de putere pe un canal nu va conduce insatantaneu la o cadere a tensiunii de alim pe ambele canale. O solutie "cheap" pt asa ceva este inserierea cate unei diode pe linia de cc, cum a zis Leco. Totusi, la nivel de top end, se sorteaza diodele redresoare pt tensiune de deschidere cat mai egala, pt a nu avea 2 randuri de ciocuri /oscilatii parazite la fiecare deschidere. Pe diode se pun tot snubere (cu FKP), nu doar 10nF. Si inca mai sunt multe care se pot face... Toate acestea sunt insa insa inutile daca se face vreo greseala de trasare a masei, si oricum, trebuie asociate cu o realizare la fel de avansata a finalului. Simpla poveste ca nu se aude nimci cu urechea lipita de difuzoare este ea insasi un fasss. Din 10 amplifuri superlaudate ca supersilentioase 9 fasaue, bazaie si brumuiesc - in gol, pe incinte de 102dB [!] Apropo, folosirea de bobine cu miez (mai ales din ferita) este o greseala. La 100hz (si chiar la armonici) acesta se satureaza inca de la curenti mici si apar distorsiunile caracteristice. Editat Martie 21, 2015 de shambala 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Am gresit mai sus, nu este vb despre distorsiuni (pt ca prin bobina trece cc), ci doar de faptul ca saturarea miezului duce la reducerea [drastica] a eficientei bobinei. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 M-am jucat si eu cu alimentari pana mi-a iesit pe nas si constatarea mea a fost ca cel mai mult conteaza corectitudinea implementarii in practica a solutiei teoretice aleasa. Este preferabil o solutie banala, simpla, dar pe care s-o tii sub control din toate punctele de vedere in locul unei aventuri pe nisipuri miscatoare. Toata treaba sta seamana cu un castel de nisip. Mai bine unul mai mic dar viabil, decat sa inceri unul inalt dar care se va prabusi la orice greseala. O solutie clasica de alimentare , banala, daca e implementata bine in cele mai multe cazuri este superba, mai ales daca amplificatorul are o rejectie buna. Daca te uiti la multe Naim-uri ramai blocat cat de simple sunt schemele lor, mai ca te apuca rasul in prima faza. Totusi cand studiezi aparatul in realitate ramai a-2-a oara uimit cat de atent sunt tratate problemele. Daca iei doar traseele de masa ai de invatat din aparatele lor cat dintr-o carte buna. Rezultatul ? Il cunoastem cu totii, au poate cel mai bun sunet de pe piata. La fel si la Pass-uri si alte firme. Fiecare componenta in sine, fiecare cablu are practic o schema in sine care se poate dovedi destul de complexa si de care trebuie sa tii cont. Daca tu in plus vii si cu o schema generala stufoasa, pe care nu o intelegi bine, va iesi un ghiveci din care doar norocul poate scoate ceva foarte bun. Toti trecem prin faza asta si cumva e naturala. Seamana oarecum cu frica de foame si cazi in extrema cealalta de supraalimentatie. Vorbind acum ceva mai practic, ii recomand lui Dan, dupa ce realizeaza alimentarea asta stufoasa, sa faca reverse engineering. Adica sa scoata cate o piesa si sa observe daca sunetul e la fel. S-ar putea sa aibe surprize ca e mai bine cand e mai simplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum