Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

Am incercat sa fac cablajul insa dupa cum se vede sunt zone ce nu au iesit bine. As incerca cu folie dedicata pt metoda press and pell, aveti idee de unde se poate achizitiona?

post-211087-0-64677500-1426400277_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am incercat sa fac cablajul insa dupa cum se vede sunt zone ce nu au iesit bine. As incerca cu folie dedicata pt metoda press and pell, aveti idee de unde se poate achizitiona?

Eu am folosit hartie foto pentru unele cablaje. Mi se pare cea mai buna...pentru ca nu absoarbe.

Poti lua legatura...daca ai cum cu cineva care lucreaza la o tipografie.

Link spre comentariu

Le corectezi ca nu e mare lucru.

La sursa mai bine iei masa din capat, nu chiar dintre condensatori.

Sharky are perfecta dreptate in ceea ce reprezinta punctul de masa.

Luat intre condensatori, vei avea ripluri acolo, datorate curentilor mari de incarcare descarcare al electroliticilor.

Incearca sa faci punctul de masa (mediana traf, si toate celalalte mase) in punctul incercuit cu rosu.

Succes!

Link spre comentariu

Da, asa o sa fac - punctul de masa o sa-l iau dupa condensatorii de filtraj, din capatul cablajului. Ca si schema in mare parte o sa folosesc varianta din poza de mai jos , cu mici modificari. Traful va fi unul toroidal iar secundarul cu 2 infasurari separate, deci o sa folosesc 2 punti redresoare pentru fiecare secundar in parte. Diodele redresoare cred ca vor fi MUR860G 600V/8A, pe fiecare dioda cate un cond de 10nF/400V, decuplarile 100nF/200V- cred ca-i suficient 200V......, filtraj 4x10000/63V/ramura. Nu-s sigur de un lucru.... dupa fiecare cond de filtraj trebuie pus cate un cond de decuplare?

@Jvl-77 ce bobina ai pe partea de filtraj intrecei 2 condensatori cu val de 3300uF?

post-211087-0-59319700-1426491815_thumb.jpg

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Nu te zgarci la traseele tensiunilor.

Ai spatiu destul sa folosesti suprafete mai bogate.

De ce ai snubber-it raiurile?

Scoate conzi de decuplare langa conectica si apropie conzii de filtrare si mareste padurile.

E doar o sugestie.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Nu te zgarci la traseele tensiunilor.

O sa refac toata partea de filtrare+redresare in eagle cu trasee mai generoase, schita era doar orientativa, asa am gasit schema pe net.

De ce ai snubber-it raiurile?

Asa era schema, influenteaza negativ aceste snubbere? Tin  sa precizez ca la amplificatorul cu LM 3886 am folosit exact aceasta schema si functioneaza bine, nu am zgomot deloc.

Scoate conzi de decuplare langa conectica si apropie conzii de filtrare si mareste padurile.

Atunci o sa am conzi de deculpare imediat dupa diode, urmand conzii de filtrare, dupa care iar o pereche de condensatori pentru decuplare. Sper ca e ok asa.

Link spre comentariu

@Jvl-77 ce bobina ai pe partea de filtraj intrecei 2 condensatori cu val de 3300uF?Are rol de filtrare a frecventelor înalte, sârmă groasă, miez ferită, deci inductanta mare.Am deasemenea și condensatori pentru filtraj frecvențe înalte. Uită-te pe cablaj. Cu acele bobine, nu mai are pic de brum.

Link spre comentariu

Cam ce valoare are bobina aia?

Are componenta reactivă semnificativă în comparație cu cea pur rezistivă. Sunt 4 straturi de câte 12 spire pe diametru de 1.2 cm CuEm de 1mm. Editat de jvl_77
Link spre comentariu

Fără acea bobină,are un pic de brum, se aude cu urechea lângă boxe la minim. Am făcut strap peste ea să văd ce se întâmplă. Inițial vroiam să pun rez de 0,1ohm/5W în locul acelor bobine.

Link spre comentariu

Am reusit cumva sa termin cablajele, m-am chinuit ceva avand in vedere ca sunt zone cu trasee foarte apropiate. Sper sa fie totul ok , urmeaza gaurile si cablajul pentru redresare, filtrare.

post-211087-0-19387600-1426705072_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări