jvl_77 Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Am bagat si eu in carcasa de proba , modulele A33 , 35mA prin fiecare final (2 perechi pe canal). Folosesc doar potentiometru de volum , fara preamplificare desi am si posibilitatea alimentarii preamplificator. Problema : 1)pe masa testat , nu are nici urma de fasait / bazait cu volumul la minim 2)pe carcasa , la minim volumul , are bazait! Toate masele pleaca din aceiasi arie , plusurile , minusurile , asemenea.Carcasa , NU este in contact electric direct cu masa , decat prin condensator de 100nF/ 400V . Mentionez ca si fara ca semnalul sa fie legat pe placa , in gol , acel bazait este prezent !(se aude le la 1 metru de boxe usor) Link spre comentariu
maxente Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 (editat) Conecteaza si carcasa direct din steaua de masa si vezi daca mai are bazait Radiatoarele sunt conectate la masa ? Din cate cred eu, bazaitul asta e simptom de neconectare a partilor metalice la masa Editat Martie 4, 2015 de maxente Link spre comentariu
George Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Carcasa metalica a potentiometrului de volum ai conectat-o la masa? Link spre comentariu
jvl_77 Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) Carcasa metalica a potentiometrului de volum ai conectat-o la masa? DA. Conecteaza si carcasa direct din steaua de masa si vezi daca mai are bazait Radiatoarele sunt conectate la masa ? Din cate cred eu, bazaitul asta e simptom de neconectare a partilor metalice la masa Steaua de masa este legata prin condensator de 100nF/400V la carcasa. Am incercat si direct si nu se schimba nimic. Radiatoarele sunt prinse la carcasa prin ajutaoare metalice , deci este contact electric. Eu am banuit ca de la toroidal este , pentru ca l-am prins cu surub gros de partea de jos a carcasei si probabil induce ceva camp prin surub in carcasa... Oricum bazaitul acela se distinge la maxim un metru pe directia mediei si a inaltei.. Sunetul este acelasi ca pe masa de lucru : bun ! Editat Martie 5, 2015 de jvl_77 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 desfa traful din surub si vezi daca il ridici de pe carcasa se schimba ceva,daca da fai 2 seibi din material lemnos sau perchet si vezi Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Pune condensatori peste puntea redresoare. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Normal nu trebuie sa ai niciun fel de brum, undeva ai gresit. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii. Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar. Editat Martie 5, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
jvl_77 Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii.Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar.Și eu tot la asta mă gândesc. Zilele astea lucrez" la greu ". În zilele care urmează o încerc să mai modific ceva.. Logic induce în ansamblul șurub, carcasă... E câmp închis electro-magnetic.... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 In cele din urma se recomanda introducerea in schema si a celor 2 condenastori de 22p? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii. Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar. Ideea e să nu faci o spiră în scurt circuit cu şurubul respectiv, în rest nu ar trebui să se întîmple mare lucru. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Daca ar fi facut o spira in scurtcircit, la sectiunea surubului si puterea trafului, atit traful cit si surubul s-ar fi incins tare. Puteti incerca la orice toroidal de putere sa faceti o spira in scurtcircuit, cu sirma de diametru mare, rezutatele sint spectaculoase! (A se trata sub aspectul de GLUMA, nu recomand incercarea). Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) In cele din urma se recomanda introducerea in schema si a celor 2 condenastori de 22p? numai in cazul in care amplificatorul oscileaza ,eu nu am avut nevoie sa-i pun . Editat Martie 6, 2015 de alex mm Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Fa o proba cu traful scos din amplificator. Faci legaturile cu fire lungi. Asa am patit si eu cu un traf. Daca zgomotul dispare trebuie blindat traful. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Fa o proba cu traful scos din amplificator.Faci legaturile cu fire lungi.Asa am patit si eu cu un traf.Daca zgomotul dispare trebuie blindat traful.Acest traf, la 25-30 cm pe masa de lucru, din lemn masa fiind, nu inducea nici un bâzâit, atunci când am probat. Aproape de suprafețe metalice(dia/para magnetice) bâzâie la propriu, încet, dar se aude dacă asculți aproape de el. Este vorba de două sunete distincte :unul produs de el în apropierea suprafețelor metalice (foarte slab) și unul care apare în difuzoare, în gol cu volumul la minim. Nu se modifica ca intensitate nici când merg cu volumul la maxim fără semnal la intrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum