Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

Am bagat si eu in carcasa de proba , modulele A33 , 35mA prin fiecare final (2 perechi pe canal). Folosesc doar potentiometru de volum , fara preamplificare desi am si  posibilitatea alimentarii preamplificator.

Problema :

1)pe masa testat , nu are nici urma de fasait / bazait cu volumul la minim

2)pe carcasa , la minim volumul , are bazait! 

Toate masele pleaca din aceiasi arie , plusurile , minusurile , asemenea.Carcasa , NU este in contact electric direct cu masa , decat prin condensator de 100nF/ 400V .

Mentionez ca si fara ca semnalul sa fie legat pe placa  , in gol , acel bazait este prezent !(se aude le la 1 metru de boxe usor)

Posted Image

Link spre comentariu

Conecteaza si carcasa direct din steaua de masa si vezi daca mai are bazait

Radiatoarele sunt conectate la masa ?

Din cate cred eu, bazaitul asta e simptom de neconectare a partilor metalice la masa

Editat de maxente
Link spre comentariu

Carcasa metalica a potentiometrului de volum ai conectat-o la masa?

DA. 

Posted Image

Conecteaza si carcasa direct din steaua de masa si vezi daca mai are bazait

Radiatoarele sunt conectate la masa ?

Din cate cred eu, bazaitul asta e simptom de neconectare a partilor metalice la masa

Steaua de masa este legata prin condensator de 100nF/400V la carcasa. Am incercat si direct si nu se schimba nimic.

Radiatoarele sunt prinse la carcasa prin ajutaoare metalice , deci este contact electric.

Eu am banuit ca de la toroidal este , pentru ca l-am prins cu surub gros de partea de jos a carcasei si probabil induce ceva camp prin surub in carcasa...

Oricum bazaitul acela se distinge la maxim un metru pe directia mediei si a inaltei.. Sunetul este acelasi ca pe masa de lucru : bun !

Editat de jvl_77
Link spre comentariu

Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii.

Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii.Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar.

Și eu tot la asta mă gândesc. Zilele astea lucrez" la greu ". În zilele care urmează o încerc să mai modific ceva.. Logic induce în ansamblul șurub, carcasă... E câmp închis electro-magnetic....
Link spre comentariu

Eu stiu ca surubul care tine toroidalul prins de carcasa..nu trebuie sa atinga carcasa sub nici o forma.Sau poate vorbesc balarii.

Incearca sa prinzi totul la masa trafului....fara sa ai carcasa drept intermediar.

Ideea e să nu faci o spiră în scurt circuit cu şurubul respectiv, în rest nu ar trebui să se întîmple mare lucru.

Link spre comentariu

Daca ar fi facut o spira in scurtcircit, la sectiunea surubului si puterea trafului, atit traful cit si surubul s-ar fi incins tare.

Puteti incerca la orice toroidal de putere sa faceti o spira in scurtcircuit, cu sirma de diametru mare, rezutatele sint spectaculoase!

(A se trata sub aspectul de GLUMA, nu recomand incercarea).

Link spre comentariu

In cele din urma se recomanda introducerea in schema si a celor 2 condenastori de 22p?

numai in cazul in care amplificatorul oscileaza ,eu nu am avut nevoie sa-i pun .

Editat de alex mm
Link spre comentariu

Fa o proba cu traful scos din amplificator.

Faci legaturile cu fire lungi.

Asa am patit si eu cu un traf.

Daca zgomotul dispare trebuie blindat traful.

Link spre comentariu

Fa o proba cu traful scos din amplificator.Faci legaturile cu fire lungi.Asa am patit si eu cu un traf.Daca zgomotul dispare trebuie blindat traful.

Acest traf, la 25-30 cm pe masa de lucru, din lemn masa fiind, nu inducea nici un bâzâit, atunci când am probat. Aproape de suprafețe metalice(dia/para magnetice) bâzâie la propriu, încet, dar se aude dacă asculți aproape de el. Este vorba de două sunete distincte :unul produs de el în apropierea suprafețelor metalice (foarte slab) și unul care apare în difuzoare, în gol cu volumul la minim. Nu se modifica ca intensitate nici când merg cu volumul la maxim fără semnal la intrare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări