Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio A23 APEX tip CFA

alex mm

Postări Recomandate

Eu am o varianta similara cu aripioare de 35mm si stau reci module A33 cu doua perechi de finali si curent de repaus 50mA prin fiecare pereche!

E foarte adevarat ca sunt afara , pe masa , nu in cutie unde probabil o sa fie "o ideE" mai putin reci...

Editat de jvl_77
Link spre comentariu

Dupa parerea mea n-are rost sa bagi tot radiatorul in interiorul cutiei

Eu, de obicei, proiectez cutia dupa radiatoare si, de obicei, pun radiatoarele cu aripioarele in lateralele cutiei, indiferent ca au aripioarele orientate orizontal sau vertical

Cred ca pana la urma radiatorul il mai pui si in functie de cum asculti muzica, chiar daca e ceva mai mic si are aripioarele orizontale, pentru a asculta acasa muzica ocazional nu e nevoie de kilograme de aluminiu

Deci pana la urma cum a ramas @alex mm cu brumul, s-a rezolvat ?

Editat de maxente
Link spre comentariu

Da s-a rezolvat , am separat masa de semnal de masa de forta cu o resistenta de 10/2W pe canal si masa de la mufele RCA intrare, la masa  star ground .Asa am scapat de o bucla de masa .......

Sincer ,ma bucur ca am facut proiectul asta, pana la capat (aveam deja cutia cu tot ce trebuie ). Cu un preamplificator pe lampi in fata suna excelent ,cald ,dinamica f.buna si la nivel mic . 

Faceti un modul de proba ,si cu siguranta o sa terminati ca mine ,cu un amplif complet .... :)

Numai bine ,Alex

Link spre comentariu

Am plantat toate smd-urile pe cablajele alea de la dudicoff ca sa ma scap de buburuzele alea mici

Pastrez doua cablaje pentru mine si dupa ce le termin urmatorul amplificator va fi asta A33 neaparat !

Din pacate stau prost cu timpul si nu stiu cand ma voi apuca dar il voi face

Ma bucur ca s-a dus brumul ala, era pacat sa stea acolo la cat de bine arata acum amplificatorul impachetat 

Editat de maxente
Link spre comentariu

Autorul a modificat recent schema pt. o amplificare mai mare si o stabilitate mai buna conform schemei ,am modificat si cablajul ,adaugand cei doi conzi de 22pF BC .....

Posted Image Posted Image

Numai bine ,Alex

Editat de alex mm
Link spre comentariu

Deci nu vorbea chiar basme zal cand zicea sa punem astfel de condensatori (BC)la prefinali,piloti...etc  :rade: referitor la cei contra masurilor de gen.

Editat de Letcon
Link spre comentariu

O remarca am, pentru A FUNCTIONA corect offset-ul, la partea de intrare, rezistenta de 100K, ar trebui pusa DUPA grupul de rezistente serie, altfel impedanta mica de iesire a etajului final, scoate din idee circuitul de offset pentru partea de intrare...

Oricum vad ca ar actiona in 2 puncte in acest caz, din cite stiu offsetul se regleaza preferential catre etajul de intrare, ca sa fie compensat general...

Posibil sa fie nevoie de micsorarea valorii ei chiar si sub 68-47k, chiar mai jos, fiind rezistenta de 47R la masa...

Este o observatie, ar merita incercata compensarea offset chiar la intrare.

Iar C-ul de 220uF din filtrajul tensiunii de offset l-as inlocui cu un bipolar de 10-22uF decuplat de un 100nF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări