turcu_dan Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Deci mai bine lipitura, multumesc. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 De acord, dar spune omului ca tu te ocupti de reparatii la aparatura electronica din pruncie si iti merge mana la foc automat, ceea ce banuiesc ca nu e cazul lui Dan, el probabil fiind la stadiul de hobbyst , de amator. In plus ramane deteriorarea contactelor. Daca la pinul cald cativa ohm in plus nu schimba deloc datele problemei, nu putem spune acelasi lucru la pinul de masa. Totusi daca tine mortis sa aleaga varianta cu mufa respectiva trebuie spus ca se gaseste mai peste tot. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Şi letconul încălzit la aragaz e sfînt. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Şi letconul încălzit la aragaz e sfînt. :rade: Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2015 Pentru A40 cam ce transformator ar trebi? U=2x35VAC, ce putere? La acest tip de conector ma refer....... Se poate si un U=2X40Vac /4A se poate calcula si puterea......conector Ninigi nu pot sa dau firma ,se considera reclama ...... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 La un traf de 2X40Vac, o sa am dupa redresare aproximativ 56.84V, daca condensatorii din filtraj si cei de pe placa amplif-ului ramura stanga/dreapta sunt la 63V, nu-i o problema? Multumesc..... Link spre comentariu
sebi Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 nu-i nici un bai,sant buni. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Trebuie sa iei in calcul si o crestere a tensiunii de retea cu +10% pentru ca este normal asa ceva, stipulat si in contractele de electricitate. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Cond serioşi sînt garantaţi 5000 de ore de funcţionare la tensiunea nominală. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 . este vorba de +/-10% , adica tensiunea de alimentare in primar poate sa fie de pana la 253Vac iar treaba asta este considerata normala.In cele mai multe cazuri, cel putin in Bucuresti in zonele in care ma misc eu, tensiunea asta nu este depasita decat in cazuri de avarie. Depasirea cea mai des intalnita tot de mine , se situeaza in jurul a 238V-240V , o valoare rezonabila. Daca tot vorbim despre un amplificator audio si tensiunea la priza, un alt element important dar foarte putin discutat este depasirea frecventei retelei si cum afecteaza ea functionarea transformatoarelor. Din fericire acest tip de problema nu este una comuna. Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 17, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2015 sunteti foarte constructivi ,este in regim DIY nu e cine ce stie scula profesionala ,de abia astept sa crape ,am sa chinui ampliful cand voi face testele ,deocamdata fac un " burn in " . Din pacate nu am in dotare ,un autotransformator (Variac), sa pot sa ma joc cu tensiunea primara ,implicit secundara . Amplificatorul nu e facut cu piese exotice ,se defecteaza ,punem altele si nu plange nimeni ,pot sa zic ca imi place cum suna .Am cuplat in fata un preamplificator cu tuburi ,sunetul e unul cald ,placut . Mai bine dati-mi o idee cum sa scap de o bucla de masa ,(brum )care apare in momentul, cand cuplez mufa RCA la intrarea celui de al doilea canal .In gol cu potentiometrul la maxim ,nu are brum Daca imi dati o idee ,trec cu vederea discutiile de bodega . Numai bine ,Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Incearca sa separi masa de intrare de masa generala cu rezistenta de citiva ohm la 1w, eventual si capacitor paralell Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 TEnsiunea nu se poate plimba asa decat daca esti intr-o hala, ai pierdut nulul si e plin de consumatori monofazati care consuma care cum apuca, si ceva motoare mari care iti La o hala de productie pt geam termopan au patit-o, noaptea se ardeau becurile si ocazional niste PC-uri. Pana cand au descoperit ca nulul avea contactul f slabit. 63V e suficient, nu crapa condul fix acolo. Oricum nu ajunge mai mult de 53V, dupa parerea mea. O luati rau pe aratura. Inteleg ca pt unii dintre voi e patologica treaba si n-o sa va corectati, dar nu mai poluati topicurile oamenilor. Sincer as da ban daca s-ar putea pe subiecte sa stiu ca nu mai poluati. Nu va e un pic jena fata de alex_mm? Mai lasati orgoliul si carati-va la bodega sau pe privat! Nu aveti pic de obraz? Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Am desenat rapid cam cum cred eu ca s-a intamplat bucla Eu cred ca se inchide bucla prin masa cablului de semnal si am desenat eu cu rosu cam cum vine Daca e asa, trebuie taiata una din masele de intrare de la un canal si se trage o masa comuna pentru ambele mufe RCA de la celalalt canal Editat Februarie 17, 2015 de maxente Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 La un traf de 2X40Vac, o sa am dupa redresare aproximativ 56.84V, daca condensatorii din filtraj si cei de pe placa amplif-ului ramura stanga/dreapta sunt la 63V, nu-i o problema? Multumesc..... Dupa redresare o sa ai 53Vcc daca folosesti punte redresoare clasica, exact cum spunea Sharky. In sarcina tensiunea o sa mai cada cativa volti, cel putin 3-4-5 (atat pe traf cat si pe diodele puntii). Deci si daca reteaua urca cu 12%, tot iti rezista filtrajul. ...Daca nu sunt chinezarii ieftine. Daca sunt, pune-i musai la 100V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum