Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 se poate masura dak e arsa o lampa de stroboscop???Io unu nu prea cred ca merge Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Lampa de stroboscop nu e un tub cu descarcare in gaze? Notamente 2 electrozi intr-un balon de sticla cu gaz. Rezistenta intre electrozi este "rezistenta gazului". Daca reusesti sa o masori... atunci se spune ca ai masurat lampa de stroboscop in vederea testarii daca este "arsa" sau nu. Rezistenta ei este de ordinul megohmilor.Stima,ALEKS Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Am inteles!Stiam yo dar vroiam sa ma asigur. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 la o lampa de stroboscop se poate arde doar filamentul ala care este pus d`ea lungul lampii .... pe care se aplica tensiunea aia maredaca acel filament este ok si lampa nu are fisuri prin care sa se poata fi scurs gazul afara - atunci e ok Link spre comentariu
Vizitator skyline Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 N-are filament lampa mea.Arata ca o potcoava Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 aaa .. atunci are coroana aia de metal care cuprinde capetele ..... aia e si mai greu de ars Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 deci am norocul sa fie buna.Lampa e perfect intacta nu afumata nu crapata nu deteriorata Link spre comentariu
Golem Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Lampa poate arata impecabil, nearsa, nesparta, etc si totusi sa fie "moarta"-daca catozii electronoemisivi sunt epuizati.Xenon-ul din interior poate sa nu aiba presiunea corecta, deci nu poate fi folosita ca stroboscop, blitz, sau mai stiu eu ce...lampile rusesti IFK-120, dupa vreo 10 ani pierdeau tot gazul. Link spre comentariu
ciup Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 apropo am shi eu o schema pt un stroboscop shi in schema ii un BEC , ala trebuie sa fie BEC special de stroboscop sau nu are efect cu bec normal ? Link spre comentariu
one Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Poti face stroboscop cu LED, cu lampa cu Neon sau cu descarcare in alte gaze, cu lampa fluorescenta, dar nu poti face cu bec incandescent, deoarece acesta are o inertie prea mare. Link spre comentariu
ciup Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 pai LED am shi pus , deci in loc de BEC sau ce era in schema am pus un LED roshu in serie cu o rez de 100Kohm cred ca shi nu shtiu ce nu a mers bine pt ca nu intzeleg ce trebuie facut cu VDD sau VCC , nu intzeleg ce inseamna alea shi ce se intampla acolo defapt , acolo iese sau intra ? shi in cazu in care is mai multe mase(grouns) trebuie legate intre ele ? . shi inca ceva Stroboscopu ala functzioneaza in functzie de puterea ce o scoate un difuzor ca shi in cazu orgii de lumini sau functzioneaza asha singur fara nici o influentza ? Link spre comentariu
ciup Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 aici ii schema atasata Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Golem si sorteh, ce verdict ii dati va rog?E un IFK120 adus de la rusi de un amic, pe vremea lu' impuscatu'. Tubul a fost luat de la magazin si adus prin 1987-88. Nu l-am bagat niciodata in vreun montaj. Dupa cum arata e bun sau bun de aruncat? :weedman: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Chestia aia alba care se vede pe la jumatatea ramurii de sus e reflexia de la blitz? Daca da, parerea mea este ca merge :weedman: . Cel mai vechi IFK pe care l-am folosit avea 15 ani. Si a mers. Link spre comentariu
Golem Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Ia un quartz de bricheta si percuteaza cu el electrozii. Daca scintileaza, aproape sigur e bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum