Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fabricatia Radioreceptoarelor

nicolae57

Postări Recomandate

In laboratoare se filma in timp ce prin spate buldozerele astepatau startul la demolare... pacat!

Demolarea efectiva inca nu incepuse la IPRS anul trecut. Fabrica rebotezata dupa revolutie "Baneasa S.A." a inceput sa decada cam din 1992 (cand am plecat eu) din lipsa de comenzi si din alte cauze comune intregii industrii de stat.

A incaput apoi pe mana lui Haisam (ala cu rapirea ziaristilor!) care se zice ca ar fi cumparat-o cu doar 250.000$ si apoi s-a intors din nou la stat.

Anul trecut (stiu de la colegi care mai au treaba pe acolo) era in procedura de lichidare.

Filmul e facut cam prin 1995 pentru propaganda si cautare de clienti mai mult prin laboratoare (cum bine a observat Feri) ca muncitori nu prea mai erau. Acum este o ruina care astepta buldozerele.

Oricum  multumiri pentru film, mi-a amintit de anii tineretii desi sectia mea ("autoutilare" se chema) nu apare acolo dar am revazut cu placere cateva din echipamentele la care am lucrat si eu.

Link spre comentariu

Chiar daca e putin supralicitata imaginea celor ce se petreceau atunci,am zis ca e bine sa vada si juncanii de azi ce reusisera inaintasii lor, contrar folclorului cu care sunt intoxicati,ca stateam pe un morman de fiare vechi ce reprezenta industria noastra.Erau vremuri cand nu-ti era rusine sa spui ca esti inginer...

Link spre comentariu

Erau vremuri cand nu-ti era rusine sa spui ca esti inginer...

Buna ziua,Nici acum nu imi este rusine cu INGINERII romani! Am avut mare noroc si atunci si acum sa lucrez cu ingineri adevarati care au facut facultatea in Romania. Inginerii romani nu sunt cu nimic mai prejos decat strainii. Acum inginerii romani atunci cand sunt lasati sa lucreze, aduc prin sitemele tehnice pe care le pun in functiune si le exploateaza beneficii uriase companiilor la care lucreaza (din pacate transnationale). Bineinteles exista si uscaturi, dar acum nu prea le mai merge cu carnetul de partid :-). Sunt tehnician si lucrez in domeniul IT&C la o transnationala.Stima tutror,

Editat de feri.visky
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

In primul filmulet pus de Dl. Nicolae57 se observă ca muncitorii lucrează în condiţii net inferioare celor de la "Electronica" (iluminatul bancului de lucru , spatiul alocat pentru fiecare muncitor)...

In 1955, conditiile par să se fi îmbunătăţit(iluminat fluorescent, aparate mai mici graţie tranzistorizării, spaţiu mai mult pentru muncitori)

La minutul 19:55 Ollie calcă într-un radioreceptor: :rade:

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări