Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa pc pentru statie auto

Vizitator liviu marian

Postări Recomandate

Vizitator liviu marian

Buna seara tuturor,

In primul rand sper ca n-am gresit aria iar daca am facut-o rog un moderator sa mute subiectul in aria corespunzatoare.

Mi-a dat un prieten un amplificator auto kenwood kak-742 http://www.manualslib.com/manual/286570/Kenwood-Kac-742.html si as dori sa-l alimentez "in casa" deoarece n-am masina.

Dispun de vreo 4 surse de pc dintre care una mai solida,mult mai grea si mai complexa cu firele mult mai groase fata de celelalte dar un pic mai veche,

Problema este ca nu mai am carcasele la ele si nu mai stiu ce amperaj au fiecare am aparat de masura digital dar nu stiu cum se masoara.

Se poate alimenta acel amplificator la una dintre sursele respective?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am mai inseriat surse de pc cu secundarul modificat si fara masa la comun pentru ascoate tensiune simetrica, sursele erau identice, treaba cu pusul in paralel poti sa o incerci, e posibil sa se punauna pe alta in protectie, parereameatecomplici cu amplificatoare auto, mai binevinde-l si iadirect cetrebuie, scapi de o gramada de sarme si batai de cap

Link spre comentariu

Aici nu se discuta despre legarea in serie a unor surse de calculator, este necesara o tensiune de 12V la un curent cat mai mare. In alta ordine de idei mi se pare logic ca bara de 12V la o sursa de calculator sa fie firele galbene ( referitor la postarea lui @dan-a2 ). In principiu ar putea functiona, totusi in manual se specifica un consum de pana la 33A de pe alimentarea de 12V ( ceea ce pare a fi confirmat de puterea specificata si niste calcule simple ), nu cunosc foarte multe surse ieftine de calculator care sa poata asigura 33A pe iesirea de 12V, si asta in conditiile in care cea de 5V ar ramane in gol practic... Ceea ce se poate intampla este ca iesirea de 12V sa scada destul de mult in sarcina datorita incarcarii mult dezechilibrate, si 5V in consecinta sa creasca mult, cu siguranta protectia ar intra in functiune la volum ridicat. Poti incerca cu sursa ale carei fire zici ca sunt mai groase, asta ar sugera un curent suportat ceva mai mare ( sau poate doar o dimensionare mai decenta la capitolul fire ), testezi la volum mici si urmaresti cu un multimetru daca tensiunea de 12V de alimentare scade, si cu cat urcand usor si progresiv volumul si urmarind de fiecare data indicatiile multimetrului.

Link spre comentariu
Vizitator liviu marian

Aici nu se discuta despre legarea in serie a unor surse de calculator, este necesara o tensiune de 12V la un curent cat mai mare. In alta ordine de idei mi se pare logic ca bara de 12V la o sursa de calculator sa fie firele galbene ( referitor la postarea lui @dan-a2 ). In principiu ar putea functiona, totusi in manual se specifica un consum de pana la 33A de pe alimentarea de 12V ( ceea ce pare a fi confirmat de puterea specificata si niste calcule simple ), nu cunosc foarte multe surse ieftine de calculator care sa poata asigura 33A pe iesirea de 12V, si asta in conditiile in care cea de 5V ar ramane in gol practic... Ceea ce se poate intampla este ca iesirea de 12V sa scada destul de mult in sarcina datorita incarcarii mult dezechilibrate, si 5V in consecinta sa creasca mult, cu siguranta protectia ar intra in functiune la volum ridicat. Poti incerca cu sursa ale carei fire zici ca sunt mai groase, asta ar sugera un curent suportat ceva mai mare ( sau poate doar o dimensionare mai decenta la capitolul fire ), testezi la volum mici si urmaresti cu un multimetru daca tensiunea de 12V de alimentare scade, si cu cat urcand usor si progresiv volumul si urmarind de fiecare data indicatiile multimetrului.

Din cate am citit nu prea poti lega 2 surse inseriate...deoarece una poate avea un timp de "activare" sa-i spun asa mai rapid ca cealalta si cea mai rapida poate da curentul in cealalta...In fine

Da stiu si eu care sunt firele pentru 12v +5v si gnd.

Iesirea de 5v v-a ramane neutilizata doar cea de 12v o voi folosi

Daca imi poti explica cum sa leg acel aparat de masura?sa treaca cei 12v prin el?si sa dea mai departe in amplificator?daca da pe ce ar trebui setat?am o pocnitura de aparat Digital DT 830

Editat de liviu marian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări