Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transfer de date intre Linux-Windows

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna ziua! Am o unitate desktop cu ubuntu 10.04 si un notebook cu Windows 8.1. As vrea daca se poate sa transfer prin LAN date din desktop pe notebook. Am inteles ca o varianta ar fi prin SAMBA (dar eu nu reusesc) Cum sa fac?

Mentionez ca am aflat pana acum ca intre PC-uri cu windows 7,8 se pot conecta prin cabluri normale ca cele pt routerele wireless si placa autodetecteaza combinatia de fire. Am facut asa intre notebookul cu windows 8.1 si un netbook cu windows 7 si a mers. Insa intre windows 8.1 si ubuntu nu reusesc..

Nu veniti cu propunerea unui hdd extern pt ca nu am.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

3

• elmar

1

• Barbu Andrei

1

• digix

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

incercasem mai acum ceva timp ceva de genul asta . aveam mai multe pc-uri cu SO diferite conectate la un switch. intre cele cu windows (7 si 8) parca reusisem ceva, dar trebuia ca folderul sa fie pus in locatia network/share sau ceva de genul asta. oricum era simplu de pus fisierele acolo. problema a fost la debian. cu asta imi cerea niste parole si nu imi functiona. am renuntat la ideea asta si folosesc google drive pentru ca pot avea acces si de pe telefon (asta e, mai mult timp pierdut la descarcari). chiar as fi curios cum se rezolva problema. 

Link spre comentariu

Daca nu-ti iese cu Samba, incearca un server FTP pe Ubuntu, e netul plin de tutoriale.

Cablul de legatura intre cele doua calculatoare trebuie sa fie crossover, la una din mufele RJ45 inversezi  rosu si alb/rosu  cu verde si alb/verde, restul nu conteaza si IP-uri din aceeasi clasa, fara gateway fara DNS.

192.168.10.1 netmask 255.255.255.0   la Ubuntu

192.168.10.2 netmask 255.255.255.0   la Win7

Link spre comentariu

Fix asa e. Se intra la Network si acolo gasesti folderul pus pe o linie verde .. Daca laptopul are parola o cere..ca apare si numele laptopului. La Ubuntu am instalat si niste GUI pt SAMBA dar nu reusesc prea multe sa fac. Ideea e ca acel pc nu il mai am conectat la net acuma.. Doar notebookul are access WiFi. 

HDD extern personal nu am.. Tata avea unul dar l-a pus pe prea multe notebookuri si MacBook insa pe MacBook esti invulnerabil insa cand il pun pe netbookul meu sau pe altul e plin de virusi cu shortuturi si nu ma risc. Cu Google Drive/SkyDrive ar fi o solutie insa necesita timp plus cum am zis nu am acum net la el. Singura varianta si mai safe ar fi sa trag direct de pe desktop pe notebook sau ...sau..sa caut un cablu mai lung sa ajung la router cu el si apoi poate iese altceva. 

Link spre comentariu

ati putea face un schimb de fisiere prin "team viewer " printr-un" mediu" windows ...folosind un disc hiren's pe desktopul cu ubuntu...

problema e ca windows nu acceseaza  partitii ext2-ext3...si de aici cred ca vine problema dvs..

pentru a rezolva (sper.... ) aceasta problema ...cititi aici:http://mystreet7.com/software/cum-accesam-partitiile-linux-din-windows-cu-diskinternal-linux-reader.html

Editat de elmar
Link spre comentariu

Se poate folosi un alt router WiFi (am unul mai vechi) fara a mai fi nevoie sa bag firul de WAN si el sa imi faca combinatia intre notebook si desktop?

La Team stiu povestea.. E ok insa pt a lua vreo 50GB de date nu e prea comod plus ca pe desktop nu am net...

Erau niste kituri care faceau citibile doar partitiile ext2/3 si jfs. Le folosisem candva cu succes

Link spre comentariu

1. Calculatoarele raspund la ping intre ele? Daca nu, se (mai) verifica inca o data cablul crossover, setarile locale (ping 127.0.0.1), firewall-ul

2. Se instaleaza pe ubuntu un server ssh, apt-get install ssh openssh-server (nu sunt foarte sigur de comanda)

3. se instaleaza pe netbook winscp (http://winscp.net/eng/download.php) sunt multe tutoriale de folosire pe youtube

In principiu, vei avea o interfata gen commander prin care poti transfera de pe ubuntu pe windows si invers

E un pic mai mult de lucru....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări