Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Ai scăzut din valorile astea şi rez testerelor aparatului? Findcă 9,2 Ohmi ar corespunde unui dif cu impedanţa de 12 Ohmi, o valoare rară, deci bănuiesc că e vorba de mai puţin, probabil o rez de 6-7 Ohmi şi acel dif are de fapt o impedanţă de 8 Ohmi.

La fel cu cel de joase, 6,2 Ohmi ar corespunde unui dif de 8 Ohmi dar nu se pupă cu specificaţiile boxei, deci e vorba totuşi de unul de 6 Ohmi impedanţă şi probabil 4-5 Ohmi rez bobinei.

Editat de zal
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutari,

Postez si eu aici sa nu mai deschid topic nou si pentru ca doresc sa achizitionez niste scule audio mai vechi.

Am pus ochii pe un amplificator si o pereche de boxe, pe care le voi imperechea pentru uz "casnic", de toata ziua, legate la un pc, intr-o camera de apartament. Imi ajunge auditia stereo pentru ce am nevoie eu: muzica, filme, jocuri, insa am cautat ceva cat mai de calitate pentru suma investita (peste 600 lei).

Amplificatorul e acesta: post-193700-0-10611600-1421959194_thumb.png http://www.classic-audio.com/yamaha-a500-p-543.html

Boxele sunt acestea: post-193700-0-70122000-1421959412_thumb.png http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_Fonum_90

Orice pareri sunt binevenite. Multumesc.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Vizual arata ca in poze, sper ca si tehnic sa fie la fel. La boxe Canton nu am mai vazut culoarea asta gri sper sa fie originala pentru ca si sitele sunt la fel, iar pe inalte si medii parca e dat cu ceva lucios sa arate bine dar asta nu cred ca e deranjant...

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Pai la o cautare pe Google eu le vad cu calotele lucioase (la medii si inalte). Poate nu e plastic, poate e panza si e impregnata cu o solutie speciala, oricum, asa par sa fi fost ele din fabrica.

Link spre comentariu

calotele sunt textile la aceste modele de boxe,sunt impregnate pt rigidizare si  lucesc asa de la pozare

inspecteaza cu atentie de aproape difuzoarele,pt ca boxele sunt f vechi si pot fi deformate,umblate etc

si filtrele din ele sunt batrane,sa nu ai surprize cand le desfaci ca de ce arata cum arata

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cum am mai răspuns, refăcute difuzoarele, desenat schema, măsurat impedanță dif. în punctul de tăiere stabilit, și refăcut filtrul cu componente de calitate și valori corespunzătoare punctului/punctelor de tăiere potrivite...Eu as desena schema filtrului, aș determina ce-i cu el, as verifica și înlocui componentele, începând dinspre conzi. Bobinele, dacă nu-s vizibil coapte, șansele să fie în scurt intre spire sunt extrem de mici. Nu imposibil...Posibil ca grupul C serie L paralel de pe înaltă înaltă, sa taie prea jos, din diverse motive...

Link spre comentariu

Incearca sa desenezi schema si s-o postezi... iti dau un exemplu;

Posted Image

Incearca sa desenezi in maniera de mai sus, ce gasesti acolo... eventual cu valori, atat cat se vad...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări