adibigboy Postat Decembrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Am desfacut azi boxele si am masurat difuzoarele. Cel de bas are undeva la 6.2 ohmi si tweeterul are 9.2 ohmi si per total la iesirea din boxe are 6ohmi. Sunt ok valorile astea? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 (editat) Ai scăzut din valorile astea şi rez testerelor aparatului? Findcă 9,2 Ohmi ar corespunde unui dif cu impedanţa de 12 Ohmi, o valoare rară, deci bănuiesc că e vorba de mai puţin, probabil o rez de 6-7 Ohmi şi acel dif are de fapt o impedanţă de 8 Ohmi. La fel cu cel de joase, 6,2 Ohmi ar corespunde unui dif de 8 Ohmi dar nu se pupă cu specificaţiile boxei, deci e vorba totuşi de unul de 6 Ohmi impedanţă şi probabil 4-5 Ohmi rez bobinei. Editat Decembrie 31, 2014 de zal Link spre comentariu
adibigboy Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Greseala. Editat Ianuarie 8, 2015 de adibigboy Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Salutari, Postez si eu aici sa nu mai deschid topic nou si pentru ca doresc sa achizitionez niste scule audio mai vechi. Am pus ochii pe un amplificator si o pereche de boxe, pe care le voi imperechea pentru uz "casnic", de toata ziua, legate la un pc, intr-o camera de apartament. Imi ajunge auditia stereo pentru ce am nevoie eu: muzica, filme, jocuri, insa am cautat ceva cat mai de calitate pentru suma investita (peste 600 lei). Amplificatorul e acesta: http://www.classic-audio.com/yamaha-a500-p-543.html Boxele sunt acestea: http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_Fonum_90 Orice pareri sunt binevenite. Multumesc. Editat Ianuarie 22, 2015 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 O alegere ok, doar sa fie in stare buna... Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Vizual arata ca in poze, sper ca si tehnic sa fie la fel. La boxe Canton nu am mai vazut culoarea asta gri sper sa fie originala pentru ca si sitele sunt la fel, iar pe inalte si medii parca e dat cu ceva lucios sa arate bine dar asta nu cred ca e deranjant... Editat Ianuarie 22, 2015 de danciusergiu84 Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 S-ar putea sa aiba calotele din plastic lucios. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 (editat) Au fost pe modelul acesta si cu plastic lucios, nu doar cu panza ? Sau sunt de pe alte modele ? Editat Ianuarie 23, 2015 de danciusergiu84 Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Pai la o cautare pe Google eu le vad cu calotele lucioase (la medii si inalte). Poate nu e plastic, poate e panza si e impregnata cu o solutie speciala, oricum, asa par sa fi fost ele din fabrica. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Ok, merci. Culoarea pare originala, dar tot la o cautare pe net nu am mai gasit culoarea asta... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 calotele sunt textile la aceste modele de boxe,sunt impregnate pt rigidizare si lucesc asa de la pozare inspecteaza cu atentie de aproape difuzoarele,pt ca boxele sunt f vechi si pot fi deformate,umblate etc si filtrele din ele sunt batrane,sa nu ai surprize cand le desfaci ca de ce arata cum arata Link spre comentariu
adibigboy Postat Februarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2015 Salutare din pacate revin cu ceva probleme la un filtru, deja am reparat de 2 ori twiterul. Cam ce ar trebui sa schimb la ele? http://postimg.org/gallery/25wii0c2s/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Cum am mai răspuns, refăcute difuzoarele, desenat schema, măsurat impedanță dif. în punctul de tăiere stabilit, și refăcut filtrul cu componente de calitate și valori corespunzătoare punctului/punctelor de tăiere potrivite...Eu as desena schema filtrului, aș determina ce-i cu el, as verifica și înlocui componentele, începând dinspre conzi. Bobinele, dacă nu-s vizibil coapte, șansele să fie în scurt intre spire sunt extrem de mici. Nu imposibil...Posibil ca grupul C serie L paralel de pe înaltă înaltă, sa taie prea jos, din diverse motive... Link spre comentariu
adibigboy Postat Martie 1, 2015 Autor Partajează Postat Martie 1, 2015 Eu vreau doar sa refac filtrele. Ma gandesc ca daca au fost bune timp de peste 40 de ani daca le schimb de ce sa nu mearga iar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Incearca sa desenezi schema si s-o postezi... iti dau un exemplu; Incearca sa desenezi in maniera de mai sus, ce gasesti acolo... eventual cu valori, atat cat se vad... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum