Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Corectiile sunt la 0.

Inclusiv la player si la setarile placii de sunet (ca banuiesc ca folosesti calculatorul ca si sursa de semnal)?

Eu unul din pozele alea nu vad condensatorii umflati. Ca sa iti dai seama ca un electrolitic se umfla te uiti din lateral (nu de sus) ca sa poti vedea planeitatea "capului". Ceilalti doi am senzatia ca fac parte din categoria celor care "te tin o viata", dar nu bag mana in foc, ii las pe cei care stiu mai multe sa ii clasifice.

Link spre comentariu

E corect, nu par umflaţi cei electrolitici, asta nu înseamnă că nu pot fi uscaţi sau în scc. Oricum sînt buba în orice filtre de boxe, iar cu cît sînt mai vechi cu atît mai suspecţi.

E loc berechet pe placă, se pot înlocui cu unii nepolarizaţi MKT, sau MPP cum sînt cei maronii (ăia sînt buni). Se pot pune mai mulţi în paralel ptr obţinerea valorii respective.

Link spre comentariu

Da calculatorul il folosesc iar la setari nu am umblat.

I-am masurat si am obtinut: cel mare 10uf la 50v    dupa masurat 6uf

cel mic 20uf la 50v  dupa masurat 13uf  

si mai este o rezistenta(cea alba de 5w) 6,8kohm   masurat 6,3 ohm. Posibil sa nu fi masurat eu bine sau e pe duca? 

Edit: Cele 2 maro sunt tot rezistente,parca,  au 3,3ohm +-10%   masurat 7ohmi ambele. Nu este un pic cam mult pt 10%?

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

10% este standardul pt uz general,5% deja sunt mai scumpe,iar sub 2-3% deja sunt de precizie mare.La ce fac ele in boxe,10% este suficient,pbma e sa nu fie una cu 10% pe plus si alta pe minus(mai rar)

cu ce aparat masori,e posibil sa fie decalibrat,bateria consumata,tresele de calitate slaba etc

'cele' maro sunt tot condensatori,cu folie de mylar,daca scrie 3k3 sau 3,3k sunt de 3,3uF.Astia au toleranta mai mare,este posibil sa aibe si spre 4uF,dar daca au 7,ori e ceva in neregula cu masuratoarea ori a gresit scrisul fabricantul..

Link spre comentariu

Da calculatorul il folosesc iar la setari nu am umblat.

I-am masurat si am obtinut: cel mare 10uf la 50v    dupa masurat 6uf

cel mic 20uf la 50v  dupa masurat 13uf  

si mai este o rezistenta(cea alba de 5w) 6,8kohm   masurat 6,3 ohm. Posibil sa nu fi masurat eu bine sau e pe duca? 

Edit: Cele 2 maro sunt tot rezistente,parca,  au 3,3ohm +-10%   masurat 7ohmi ambele. Nu este un pic cam mult pt 10%?

I-ai masurat scosi din circuit? 

Link spre comentariu

Mama  da  cate  pareri  pt.  niste  boxe   !   Ca  de  obicei  fiecare  isi  expune   parerea  si  realitatea  este  alta   sau  o  gasesti   printre  pareri  .  Boxele  vintage  fabricate  inainte  de  anii  90  erau  boxe  seriose  fabricate  cu  componente  de  calitate   incepand  de  la  cel  mai  mic  detaliu (filtre)  pana  la  cel  mai  mare  detaliu (incinta)  . In  nici  un  caz  nu  se  pot  compara  cu  boxele  ce  se  produc  azi   sau  daca  privim  problema  din  alt  unghi  nu  se  pot  compara  cu  boxele  produse  azi  undeva  sub  pretul  de   3000   de  lei   perechea  .  Ideea  e  simpla ,  a  avansat  tehnologia  insa  costa  bani   si  nu  poti  sa iti  cumperi  niste  boxe  de  1500  de  lei  si   sa  iti  sadisfaca  ceritele  de  sunet  HI-FI  ,  asta  pt.  cunoscatori  care  cel  putin  au  mai  avut  ceva  scule  vintage  din  domeniul  audio    dealungul  timpului   si  nu  orice  scule   .    Si  da  pt.  cine  nu  stie  majoritatea  sculelor   second   audio  si  nunumai  ce  vin  de  afara   sunt  colectate  de  la  gunoi  sau  de  la  centrele   de  electronice   de  colectare   ,  vorba  aceea :  "gunoiul  tau ,  comoara  mea  "  ,  mai  rar  sunt  cumparate  din  pietele  de  vechituri   !

Iar despre  China  este  clar  ca  fabrica  pocnitori  insa fac si  calitate  ,  un  exemplu  clar  este  marfa  ce  pleaca  peste ocean   care  este  net superioara  de  ceea  ce  se  pregateste  pt.     Europa  .  Normal  ca  nu  pot  chinezii  sa  produca  la  cel  mai mic  pret din lume  si  in  acelasi timp  sa  fie  si  calitatea  cea  mai  buna  . 

Cat  despre  boxele  despre care  se  discuta  in  acest  topic  par  niste  boxe  cat  de  cat  bune  insa dupa  cum  au spus  si  altii  testul  boxelor  la fata  loculului  este  testul  final :  daca  acestea  mai  suna  bine  sau  nu ,  daca  au  defecte  sau  nu  ,  inspectia  vizuala  a  incintelor  ,  etc.  

In  rest   an  nou  fericit  tuturor   si   mult  noroc   :aplauze    !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări