adibigboy Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Sunt curios de o poza cu filtrele http://postimg.org/gallery/1im1l8k74/ cel mare este umflat si cel mic incepe acum. Este doar un filtru. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Corectiile sunt la 0. Inclusiv la player si la setarile placii de sunet (ca banuiesc ca folosesti calculatorul ca si sursa de semnal)? Eu unul din pozele alea nu vad condensatorii umflati. Ca sa iti dai seama ca un electrolitic se umfla te uiti din lateral (nu de sus) ca sa poti vedea planeitatea "capului". Ceilalti doi am senzatia ca fac parte din categoria celor care "te tin o viata", dar nu bag mana in foc, ii las pe cei care stiu mai multe sa ii clasifice. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 E corect, nu par umflaţi cei electrolitici, asta nu înseamnă că nu pot fi uscaţi sau în scc. Oricum sînt buba în orice filtre de boxe, iar cu cît sînt mai vechi cu atît mai suspecţi. E loc berechet pe placă, se pot înlocui cu unii nepolarizaţi MKT, sau MPP cum sînt cei maronii (ăia sînt buni). Se pot pune mai mulţi în paralel ptr obţinerea valorii respective. Link spre comentariu
adibigboy Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 (editat) Da calculatorul il folosesc iar la setari nu am umblat. I-am masurat si am obtinut: cel mare 10uf la 50v dupa masurat 6uf cel mic 20uf la 50v dupa masurat 13uf si mai este o rezistenta(cea alba de 5w) 6,8kohm masurat 6,3 ohm. Posibil sa nu fi masurat eu bine sau e pe duca? Edit: Cele 2 maro sunt tot rezistente,parca, au 3,3ohm +-10% masurat 7ohmi ambele. Nu este un pic cam mult pt 10%? Editat Decembrie 19, 2014 de adibigboy Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 E bine, e vorba de 6,8 Ohmi cu 10% toleranţă (K). Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 10% este standardul pt uz general,5% deja sunt mai scumpe,iar sub 2-3% deja sunt de precizie mare.La ce fac ele in boxe,10% este suficient,pbma e sa nu fie una cu 10% pe plus si alta pe minus(mai rar) cu ce aparat masori,e posibil sa fie decalibrat,bateria consumata,tresele de calitate slaba etc 'cele' maro sunt tot condensatori,cu folie de mylar,daca scrie 3k3 sau 3,3k sunt de 3,3uF.Astia au toleranta mai mare,este posibil sa aibe si spre 4uF,dar daca au 7,ori e ceva in neregula cu masuratoarea ori a gresit scrisul fabricantul.. Link spre comentariu
adibigboy Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 (editat) Eu masor cu un aparat de 15 roni dt 380b(rusesc). Editat Decembrie 22, 2014 de adibigboy Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 sigur e rusesc si nu chinezesc? si sigur are scala de condesatori? daca cumva e cel din link,iti pierzi timpul cu el Link spre comentariu
adibigboy Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Da acela este dar pe cutie scrie in rusa. Am mai masurat cu el cativa condensatori noi si a aratat valoarea exacta a acestora. Posibil sa nu fi masurat eu bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Da calculatorul il folosesc iar la setari nu am umblat. I-am masurat si am obtinut: cel mare 10uf la 50v dupa masurat 6uf cel mic 20uf la 50v dupa masurat 13uf si mai este o rezistenta(cea alba de 5w) 6,8kohm masurat 6,3 ohm. Posibil sa nu fi masurat eu bine sau e pe duca? Edit: Cele 2 maro sunt tot rezistente,parca, au 3,3ohm +-10% masurat 7ohmi ambele. Nu este un pic cam mult pt 10%? I-ai masurat scosi din circuit? Link spre comentariu
adibigboy Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Nu i-am scos din circuit pt ca sunt lipiti cu ceva alb pe pcb si astept pana iau alti sa ii schimb. Link spre comentariu
adibigboy Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Am gasit 2 condensatori de MPP de 4,7 uf la 100v, dar cred ca sunt prea mari Link spre comentariu
romioltean Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 tocmai am cumparat si eu o pereche de Fisher de prin anii 70, se aud foarte bine.(the fisher wide-surround ws80) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Mă oftici... Link spre comentariu
lavynyu Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Mama da cate pareri pt. niste boxe ! Ca de obicei fiecare isi expune parerea si realitatea este alta sau o gasesti printre pareri . Boxele vintage fabricate inainte de anii 90 erau boxe seriose fabricate cu componente de calitate incepand de la cel mai mic detaliu (filtre) pana la cel mai mare detaliu (incinta) . In nici un caz nu se pot compara cu boxele ce se produc azi sau daca privim problema din alt unghi nu se pot compara cu boxele produse azi undeva sub pretul de 3000 de lei perechea . Ideea e simpla , a avansat tehnologia insa costa bani si nu poti sa iti cumperi niste boxe de 1500 de lei si sa iti sadisfaca ceritele de sunet HI-FI , asta pt. cunoscatori care cel putin au mai avut ceva scule vintage din domeniul audio dealungul timpului si nu orice scule . Si da pt. cine nu stie majoritatea sculelor second audio si nunumai ce vin de afara sunt colectate de la gunoi sau de la centrele de electronice de colectare , vorba aceea : "gunoiul tau , comoara mea " , mai rar sunt cumparate din pietele de vechituri ! Iar despre China este clar ca fabrica pocnitori insa fac si calitate , un exemplu clar este marfa ce pleaca peste ocean care este net superioara de ceea ce se pregateste pt. Europa . Normal ca nu pot chinezii sa produca la cel mai mic pret din lume si in acelasi timp sa fie si calitatea cea mai buna . Cat despre boxele despre care se discuta in acest topic par niste boxe cat de cat bune insa dupa cum au spus si altii testul boxelor la fata loculului este testul final : daca acestea mai suna bine sau nu , daca au defecte sau nu , inspectia vizuala a incintelor , etc. In rest an nou fericit tuturor si mult noroc !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum