Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Puterea este o notiune inteleasa cumva "gresit". Puterea reprezinta masura conversiei intre electric si acustic (mecanic), vb. despre difuzoare. Nu reprezinta o valoare absoluta, o tratam ca pe o capacitate a difuzoarelor de a rezista mecanic si termic, pentru o anumita perioada de timp, in test de laborator. Exista standarde care impun conditii  specifice de test, foarte bine controlate, pentru a determia puterea.

Sunt multe moduri in care se pot testa difuzoarele, ref. la tipul semnalului injectat, si timpul pana la care apar defecte. 

Daca judecam dupa rezultatul acustic, iar nu putem lua in seama in mod absolut capabilitatea in putere, deoarece am scos din ecuatie sensibilitatea traductorului. Trebuie considerate impreuna, putere, sensibilitate, pentru a determina nivelul de presiune acustica. Exista ansambluri capabile de peste 100dB/W/m...

Ca atare, 12W, nu spun foarte mult, fara multe alte informatii...

Link spre comentariu

Uite asa arata http://postimg.org/gallery/2adav5g32/. Ce mi se pare ciudat este ca woofer-ul are 30 cm si doar 12W(astia cred ca sunt cei reali)?

Pai are 12w dar ii are pe aia care ii gasesti la difuzoare de acum ...stantate cu 300w rms...plus un spl mare ..pot pune pariu ca difuzorul tau de joase nu are doar 88-89 db varf.... ca alte pocnitori de azi.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Ai cumva un fix cu volumul ala 90%? Daca voiai sistem audio pentru sonorizari trebuia sa te orientezi spre altceva. Nu stiu ce model de amplificator ai, dar daca ai pus corectoarele la maxim n-ar trebui sa sari probabil de 50% cu volumul ca sa nu ai parte de distorsiuni. Daca fortezi difuzoarele cu volumul si le mai pui sa reproduca si distorsiunile din amplificator nu te vor tine mult.

Link spre comentariu

Eu stiam sigur ca vrea bubuiala. Deci...felicitari pentru achizitie din partea mea si refuz sa cred ca ai cumparat boxele doar ca aveau joase de 30 si nu din cauza firmei Fisher! Sa te bucuri de ele. In caz ca ai probleme cu ele nu ezita sa arunci cateva cuvinte aici.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Eu nu stiu de ce initiatorul topicului nu a spus de la inceput pentru ce vrea sa foloseasca boxele, desi eu unul am o banuiala pentru ce ......... :rade: :rade: :rade:

Asa ca il felicit :aplauze si eu pentru achizitie si grija mare cu corectiile la maxim dar mai ales cu volumul .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Bun am mai invatat si noi ceva , deci exista ...

Chiar daca sunt difuzoare pentru TV nu pentru incinte

Sunt curios la difuzorul din exemplu cum naiba sta centrata bobina fiind solidara doar cu membrana si suspensia acesteia .......probabil ca aici isi are un cuvant de spus si motorul magnetic .....cine stie

Diametrul mic al membranei e tot secretul, asemeni difurilor de înalte, care sînt la fel construite. Posibil că au renunţat la acea piesă ptr a diminua rezistenţa la mişcare a bobinei prin lichid, acesta fiind foarte vîscos. Evident că sînt de unică folosinţă, orice reparaţie iese din discuţie. Cine a desfăcut astfel de difuri înţelege ce scriu.

...............

Anii 70 au fost epoca de aur a boxelor, se construia cu simţ de răspundere la nivelul tehnologiei de atunci, exista o mare concurenţă şi multe modele de vîrf au rămas de vîrf şi azi. Cele de duzină au mers la gunoi. Boxe cu difuri de 12 şi 15 ţoli nu erau ieşite din comun.

Editat de zal
Link spre comentariu

Sunt curios la difuzorul din exemplu cum naiba sta centrata bobina fiind solidara doar cu membrana si suspensia acesteia .......probabil ca aici isi are un cuvant de spus si motorul magnetic .....cine stie

Daca bobina este in contact cu lichidul, atunci intrefierul mecanic poate fi mult mai mare, si centrarea bobinei nu mai este atat de critica.

Link spre comentariu

Daca bobina este in contact cu lichidul, atunci intrefierul mecanic poate fi mult mai mare, si centrarea bobinei nu mai este atat de critica.

Nu stiu sigur daca intrefierul poate fi mai mare ,  cel putin la difuzoarele de inalte nu este mai mare decat la un difuzor conventional si asta o stiu pentru am desfacut un difuzor de inalte cu ferofluid in intrefier si l-am comparat cu un difuzor conventional   , cel mai probabil cred ca centrarea bobinei este posibila prin abilitatea ferofluidului de a sta uniform distribuit in intrefier datorita campului magnetic .... este doar o ipoteza de-a mea , daca este gresita nu aruncati cu pietre :rade: :rade:

Link spre comentariu

Multam de urari. M-au uitat la 1 din filtre(celalat are sigiliul pus pe 2 suruburi) si trebuie sa schimb condensatori  :rade:  si masor si celelalte piese. 

A si in legatura cu obsesia mea cu vol. la 90%: vin sarbatorile si eu le fac la tara( deci cam pot sa dau volumul tare)  :nebunrau:  .Dupa sarbatori or sa poata sa stea linistite.

Multam de urari. M-au uitat la 1 din filtre(celalat are sigiliul pus pe 2 suruburi) si trebuie sa schimb condensatori :rade: si masor si celelalte piese. 

A si in legatura cu obsesia mea cu vol. la 90%: vin sarbatorile si eu le fac la tara( deci cam pot sa dau volumul tare) :nebunrau:  .Dupa sarbatori or sa poata sa stea linistite. 

Asa ca il felicit :aplauze si eu pentru achizitie si grija mare cu corectiile la maxim dar mai ales cu volumul .

Corectiile sunt la 0.

refuz sa cred ca ai cumparat boxele doar ca aveau joase de 30 si nu din cauza firmei Fisher! Sa te bucuri de ele. In caz ca ai probleme cu ele nu ezita sa arunci cateva cuvinte aici.

Nu m-am uitat ca au difuzorul de bas de 30 cm, m-am uitat ca pe ele scria 100W iar pt al meu amplificator ar fi fost destul dar se pare ca ceeia era Watti muzicali nu rms-ul. De marca Fisher este prima data cand aud(ma refer in domeniul boxelor stiu ca au fact si amplificatoare).

Link spre comentariu

Ai constatat că trebuie schimbați condensatori, și ai dat în ele cu 90% dintr-un amplificator de 65W în 8ohm... în incinte marcate 6ohm, 12W?Aia 12 nu-s rms, ci capabilitatea în putere a incintei este judecată injectand din amp. un semnal rms, 0.707 din vârf, la un anume procent de distorsiuni. Dacă semnalul e CURAT, incintele pot susține lejer zeci de W, dintr-un amp. foarte capabil, nicidecum unul relativ slab, turat la blană, cu o sursă de semnal în spate, necontrolată.Ai grijă să nu le arzi...P.S. Și asta dacă filtrele își fac treaba, și nu cumva intra joase în tweetere...

Link spre comentariu

Nu bass, dacă nu lucrează conzii de pe înalte, și taie generic spus mai jos, e suficient sa intre și un k, la puteri mari, poate sa iasă nasol. M-am exprimat eu greșit cu joase. În sensul de mai joase decât bandă lor specifică...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări