Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Nu doresc sa va enervez dragi colegi(nostalgici), dar ma crucesc citind aici lucruri care mie-mi par aberante, gen "merita cu varf si indesat 150 euro, poate chiar 700". Vorbim de banale boxe din anul 1980, materiale depasite, de rahat, coapte si obosite, sorry, dar boxele alea mai mult de 40 lei perechea nu fac, trei pachete de tigari e de ajuns pentru doua cutii cu difuzoare antice, fara ferofluid, fara suspensii din HOP, fara...

Nu mai vorbesc de aspectul lor estetic, furnir sau ce naiba e aia, scorojit, si de volumetria care se potriveste ca nuca-n perete cu o camera mobilata modern, nu-s nici bookshelf-uri, nici standfloor-uri. Nu-mi vine a crede ca laditele alea ar suna "wow", nici nu recomand nimanui sa-s cumpere mizerii 2.1/5.1 la 200 lei, dar exista in prezent boxe decente, la un pret normal care pot paria ca le-ar trimite la gunoi pe Fisher-ele alea obosite.Parerea mea.

http://www.sono.ro/boxe-hi-fi-127/boxe-de-podea-127_128/boxe-monitor-audio-monitor-mr4-boxe-de-podea-pereche-6053.html

http://www.be-loud.ro/produse/Boxe-interior/Tannoy/Mercury-F4/

Link spre comentariu

Cele de mai sus sunt fabricate in UE/UK, nu in China, si oricum, in China se fabrica nu doar pocnitori, pana si Apple ori Denon fabrica in China, cel putin partial, produsele lor, conteaza  tehnologia, nu  locatia unde sunt fabricate. 90% din industria electronica de bunuri de larg consum e produsa in China, nu asta e problema...nu cred ca se poate compara un difuzor descentrat de acum 35 de ani, care are bobina racita cu aer, cu un difuzor modern. Pentru cerinte comune, home-use,  fara pretentii "audiofile", boxele comercializate in magazine cu preturi pana in 400 euro sunt prea bune.

Link spre comentariu

Inainte ca discutia sa devieze spre audiofilie(adica un mare terci in care conteaza doar banii sau mai bine zis cati bani dai pe scule -egal ca sunt pocnitori chinezesti, pardon UK UE, whatever sau vechituri fara valoare-), o sa adaug si eu ceva legat de boxele Fisher in general;

Am ascultat o pereche mari, nu mai stiu modelul, atata retin ca aveau peste 30 kile si m-au impresionat. Despre cele din topic nu pot face afirmatii, intrucat nu le-am avut/ascultat niciodata. Cred ca pretul final va fi facut de urechile ascultatorului, indiferent care va fi.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

PAREREA MEA este ca suna foarte foarte bine ....si au un timbru foarte cald. Cand ai apropiat mana ...sincer nu ma asteptam sa fie basii asa mari....si pentru ca nu am citit despre ele pana sa vad treaba cu mana uite...

Sunt curios daca ai cumparat boxele si cu cat!

post-209663-0-77597800-1418842683_thumb.jpg

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

PAREREA MEA este ca suna foarte foarte bine ....si au un timbru foarte cald. Cand ai apropiat mana ...sincer nu ma asteptam sa fie basii asa mari....si pentru ca nu am citit despre ele pana sa vad treaba cu mana uite...

Sunt curios daca ai cumparat boxele si cu cat!

Din ce mi-a tradus google au 50W rms si 100W muzicali. Eu acum am dat mai mult de 50W in ele si au rezistat(volumul undeva la 90%).

Link spre comentariu

Distorsiunile vin de la microfonul telefonului. Boxele au un kick incredibil ..parca te "loveste" scurt si la obiect fara leneveala dar in acelasi timp finete. Mi se par niste boxe foarte bune.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Daca pocnitorile alea chinezesti au pret decent ...........

, produsele lor, conteaza  tehnologia, nu  locatia unde sunt fabricate.

Demult nu am mai ras asa tare citind doar fraza de mai sus. :rade:  :rade:  :rade: 

Am si eu prin ograda un produs al unui producator renumit ( nu-i spun numele ) si cu toata tehnologia producatorului produsul a iesit un mare RAHAT si sti de ce ???

Pentru ca  este fabricat in CHINA unde pe chinezoi il doare paispe de tehnologia producatorului pt care lucreaza .

Cine doreste nu are decat sa se imbete cu apa rece in ce priveste tehnologiiile marilor firme dar executate in CHINA .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Intrebare; Ai un telefon foarte bun, sau boxele alea chiar suna al dracului de bine? Sau poate boxele mele suna al dracului de bine...  :rade:

Sa nu deviem, si sa le luam pe rand. Parerea mea de posesor si cumparator de "vechiturile altora", gen, masina de 20 ani, care functioneaza mai bine decat astea noi, este ca unele produse merita o noua viata. Poate am eu o problema, repet.

Incintele de principiu valoreaza mult. D.p.d.v. stare estetica, ar merita putina atentie. Nu stiu si nu-mi dau cu parerea ref. la ce-i la interior, si nici daca suna comparabil. Suspensiile sunt ciudatele, dar, asta nu spune neaparat ceva, in lipsa unui reper real. 

Parerea mea e ca merita, cu pretul corect, sa zicem un 175-200 lei bucata. Dar, folosite elegant, nu cum stau ele acum cu cracii in sus. Folosite intr-un lant audio civilizat, si ajutate sa renasca, estetic. Fie si mici retusuri si o curatare sfanta.

P.S. Asta e amuzanta. Oare de ce se produc in China? Nu pentru reducerea costurilor? Sa facem comparatie intre incinte Sony Made in China, si Sony Made in Japan? Valabil pentru orice produs. E doar un exemplu. China e China. 

Ca sa intelegeti, eu am achizitionat zilele trecute (trebuie sa ridic de la curier), o a doua pereche de Altec Lansing VS4121, s-ar zice ca impecabile. Pret, 150 ron. Comparati...

Tesla ARS 9204, nota 9/10, 150 lei.

Sony SS-F6000, 8.5/10, 550 lei.

Astea cat sa fie... ?

Link spre comentariu

nu cred ca se poate compara un difuzor descentrat de acum 35 de ani, care are bobina racita cu aer, cu un difuzor modern.

Poti te rog sa ne dai si noua un exemplu de difuzor MODERN de tip woofer sau mid woofer care are bobina racita cu altceva decat aer ???

Atentie sa nu vi  cu exemple de twetere ca nu suntem curiosi !!!

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Exista, dar, nu se aplica in cazul asta... a introdus Sony recent, in special in televizoarele 4K, niste difuzoare fara "spider", cu ferofluid... dar, reprezinta cazuri izolate.

Posted Image

Bun am mai invatat si noi ceva , deci exista ...

Chiar daca sunt difuzoare pentru TV nu pentru incinte

Sunt curios la difuzorul din exemplu cum naiba sta centrata bobina fiind solidara doar cu membrana si suspensia acesteia .......probabil ca aici isi are un cuvant de spus si motorul magnetic .....cine stie

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări