Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Asa am facut si eu cand mi-am luat boxele ...si din toate perechile probate au fost 3 perechi cu probleme. La o incinta nu functiona un tweeter ..la alta o medie...etc. Deci AI GRIJA si asculta bine ce iei si neaparat cum spune si nomikos cu amplificatorul pe MONO. Vanzatorii astia nu vand din pasiune ...ci doar vor sa faca bani ..ei habar nu au daca un tweeter suna pana la 13khz si altul pana la 6khz. Nu vreau sa ii pun pe toti intr-o oala dar asta de care am dat eu se uita ca un dragon cand dadeam de balans stanga dreapta in timpul probelor ....si mi-a spus intr-un final sa dau mai usor sa nu il mai frec ..pentru ca ii stric produsul...........imi venea sa il scuip.Arunca priviri prin camera vezi daca detine suspensii sau orice materiale de reconditionare si cel mai important ,nu te grabi chiar daca se uita ca la extraterestrii la ce faci tu....pentru ca este in interesul tau.Daca nu te pricepi si sunt bani multi in joc..mai bine iei pe cineva priceput cu tine.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

O dau putin in off-topic; Cum mi-a zis unu' sa nu ne mai urcam si in a doua masina (am fost cu o prietena sa-i caut masina). Ca ce, el trebuie sa le tina curate pentru vanzare...  :91

La el n-o sa fie cazul. De asta e greu sa cumperi anumite produse intr-un mediu in care esti "fugarit".

Link spre comentariu

Din pacate foarte multi vanzatori de produse SH au un comportament agresiv , ca sa nu vorbesc ca unii nu stiu sa lege doua prozitii , ce sa mai vorbim sa stie sa-si vanda produsul .

Eu din principu cand dau de un vanzator cu comportament " agresiv " prefer sa-i arat partea posterioara si sa plec .

Pana in prezent pot spune ca pot numara pe degetele de la o mana oamenii de la care chiar mi-a facut placere sa cumpar si voi mai cumpara cand se ivi ocazia .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Ce vorbiti ma frate...era dezastru omul meu. Punea pe olx produse aduse "noi" si in acelasi timp tragea cu ochiul la mine sa vada ce fac. Iar faza cu lovitul usor in con...e si mai dezastru ..la modul ca mi-a zis de cum am intrat sa nu apas pe nimic. Deci ...de aici se vede faptul ca habar nu are si ca nu sunt produse care le-a folosit pentru el si de fapt sunt produse luate la palet in colaborare cu alti gandaci care mai vand pe siteurile noastre si sunt aduse cu tirul. Aceste produse sunt de fapt donatii ale oamenilor unor companii sa le spun asa.Companiile acestea le vand sa le faca bani la preturi de nimic....pentru a dona mai departe caselor de copii si sa traga si ei. De obicei un amplificator sony-xxxx de pe situl de la noi xxx costa 500ron iar el valoreaza 3 euro intr-un palet printre alte zeci de amplifuri. Palet tinut in frig,ger napraznic si alte cele. De asta majoritatea boxelor care le vedem pe site-uri care cica sunt aduse din Germania,Spania,Honolulu etc ..sunt cu urme de uzura la incinte. Pal copt/umed si difuzoare cu pete ramase de la umezeala.Ei se aduna,pun bani si aduc rahaturi la pret de nimic ,le repara si le vand la preturi incredibile in tara unde majoritatea oamenilor......saracii au avut numai star si jazz.

Scuze de off topic dar am sursa mea sigura si imi statea pe suflet.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Ce vorbiti ma frate...era dezastru omul meu. Punea pe olx produse aduse "noi" si in acelasi timp tragea cu ochiul la mine sa vada ce fac. Iar faza cu lovitul usor in con...e si mai dezastru ..la modul ca mi-a zis de cum am intrat sa nu apas pe nimic. Deci ...de aici se vede faptul ca habar nu are si ca nu sunt produse care le-a folosit pentru el si de fapt sunt produse luate la palet in colaborare cu alti gandaci care mai vand pe siteurile noastre si sunt aduse cu tirul. Aceste produse sunt de fapt donatii ale oamenilor unor companii sa le spun asa.Companiile acestea le vand sa le faca bani la preturi de nimic....pentru a dona mai departe caselor de copii si sa traga si ei. De obicei un amplificator sony-xxxx de pe situl de la noi xxx costa 500ron iar el valoreaza 3 euro intr-un palet printre alte zeci de amplifuri. Palet tinut in frig,ger napraznic si alte cele. De asta majoritatea boxelor care le vedem pe site-uri care cica sunt aduse din Germania,Spania,Honolulu etc ..sunt cu urme de uzura la incinte. Pal copt/umed si difuzoare cu pete ramase de la umezeala.Ei se aduna,pun bani si aduc rahaturi la pret de nimic ,le repara si le vand la preturi incredibile in tara unde majoritatea oamenilor......saracii au avut numai star si jazz.

Scuze de off topic dar am sursa mea sigura si imi statea pe suflet.

Chiar ai perfecta dreptate si adevarul ca si mie imi sta demult pe suflet si de multe ori imi vine sa le crap capatana samsarilor de electronice , insa nu merita sa ma murdaresc pe maini cu asemenea specimene .

Mai bine le arat posteriorul si plec.

Am avut recent chiar o propunere de colaborare din partea unui samsar din asta , cica eu sa-i repar electronicele si el sa le vanda dupa acea la preturi astronomice , imi venea sa-l scuip la propriu!!!

Oricum romanii au inceput incet incet sa nu mai bage BOTU la vrajeala samsarilor de electronice si se si vede asta pe site-urile de profil daca te uiti acolo sunt echipamente puse in vanzare si de 2- 3 ani ca nu se mai arunca nimeni .

Uite pana si simplul fapt ca initiatorul topicului ne-a cerut niste pareri , denota faptul ca incet incet se desteapta romanul .

Link spre comentariu

Este si normal sa fie asa....dar nu se va intampla ca un pusti cu boxe facute in casa,mochetate(sau design cu musama) si umplute cu spuma de usi sa cumpere de la "acest gainar" amplif de 1400ron...chiar si de 700. Parerea mea este ca cine cauta un produs .... stie ce vrea sa cumpere si cum ar trebui sa arate/functioneze respectivul. Acum ce i se ofera nu e chiar la nivelul lui de asteptare.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Am fost azi la nenea respectiv si am aflat istoricul boxelor, au fost luate din Spania de la un nenea doctor. Am facut cateva poze(scuze pt calitatea pozelor chiar daca au fost facute cu un telefon destul de bun nu au iesit foarte bine) si 1 video( pe care il urc mai pe seara):  

http://postimg.org/image/ixkvkjarx/ http://postimg.org/image/ialyv0dvx/ http://postimg.org/image/5fdz88yml/ http://postimg.org/image/vq8zkgmdp/

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Prin spate cum se prezintă situația? Plasele sunt? Cum sunt?N-aș depăși 500 lei, ca o limită maximă. Nu sunt chiar "mint condition"...

Plasele sunt in stare aproape perfecta, in spate nu au nici macar o julitura doar deasupra un pic. Eventual daca  ar fi sa le dau cam cat sa cer pe ele( in vara vreau sa iau ceva mai puternic)?

Mi-e unul mi-a cam placut cum se aud.

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Am fost azi la nenea respectiv si am aflat istoricul boxelor, au fost luate din Spania de la un nenea doctor. Am facut cateva poze(scuze pt calitatea pozelor chiar daca au fost facute cu un telefon destul de bun nu au iesit foarte bine) si 1 video( pe care il urc mai pe seara):  

http://postimg.org/image/ixkvkjarx/ http://postimg.org/image/ialyv0dvx/ http://postimg.org/image/5fdz88yml/ http://postimg.org/image/vq8zkgmdp/

Judecand dupa fotografii eu as spune cu indulgenta max 350 ron si asta pentru ca uitand-uma la poze se vede de la o posta ca suspensiile difuzoarelor de bass sunt in stare avansata de degradare si  mi se pare ca fostul proprietar al boxelor a incercat sa impregneze cu ceva suspensile , sau poate mi se pare mie .

Daca vrei sa le iei doar ca ulterior sa  le vinzi la alt pret atunci ai de bagat ceva banuti in restaurarea lor , poate  gasesti ulterior un cumparator din categoria celor care baga BOTUL usor :rade: :rade:  si atunci nu mai trebuie restaurate .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Da se vede chiar foarte bine ca este deformata suspensia difuzorului si pe langa asta se vede clar ca suspensile nu au o textura omogena - pe alocuri au un aspect lucios , pe alocuri mat , cea ce mie unul imi confirma clar doua ipoteze

1 -  stare avansata de degradare a suspensilor care par din burete si atunci de acea au aspectul neomogen adica - lucios / mat

2 -  fie s-a incercat impregnarea suspensilor cu o solutie anume ( nu avem de unde stii  cu ce anume)

Asa ca repet - cu indulgenta maxim 350 roni.

Parerea mea  este  ca merita aceste boxe sa fie restaurate  in rest depinde doar de tine daca  le cumperi si mai bagi ceva bani in ele sau nu

post-230317-0-47605900-1418830656_thumb.jpg

post-230317-0-25537900-1418831330_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Nu este burete ci panza impregnata care nu are moarte. Am avut difuzoare cu garnitura din panza impregnata si montate invers exact ca acestea din poza si se deforma singura cand conul se misca in timpul "cantarii". Dupa mine este si normal sa se deformeze pentru ca  nu are "model de acordeon" si nici nu este atat de solida ca una de cauciuc. ....dar asta nu schimba directia conului spre descentrare.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Nu este burete ci panza impregnata care nu are moarte. Am avut difuzoare cu garnitura din panza impregnata si montate invers exact ca acestea din poza si se deforma singura cand conul se misca in timpul "cantarii". Dupa mine este si normal sa se deformeze pentru ca  nu are "model de acordeon" si nici nu este atat de solida ca una de cauciuc. ....dar asta nu schimba sunetul

Atunci daca este panza impregnata este clar ca aspectul este datorat cel mai probabil unei incercari esuate de reimpregnare cu o substanta pentru a prevenii deformarea.

Incepe se contureze si unul din posibilele motive pentru care boxele in cauza au ajuns din spania in romania.

Am avut si eu difuzoare cu suspensia de panza si exact acelasi profil concav , insa eu unul nu am reusit sa le deformez ( suspensia ) si culmea difuzoarele in cauza erau romanesti , daca mi-aduc bine aminte aveau in jur de 8 W.

In fine putem discuta la infinit pe tema acestor boxe , daca nu le avem in fata noastra fizic pentru a le asculta pipaii :rade:

....dar asta nu schimba directia conului spre descentrare.

In principiu da conul nu mai este perfect centrat , insa mai exista si spiderul care daca este usor mai rigid decat suspensia membranei atunci bobina difuzorului este posibil sa nu frece in intrefier .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări