Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere boxe vintage

adibigboy

Postări Recomandate

Salut, am gasit sa iau de la cineva opereche de boxe boxe studio standard ste 1110 (varianta din 1970). Lea ascultat cineva sunt bune? Cam la ce pret merg astea? A incercat sa caut si pe net dar nu am gasit mare lucru despre ele. http://www.google.ro/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fnew-hifi-classic.de%2FGallery%2Falbums%2Fuserpics%2Ffisher%252520ste1110%25252002.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fnew-hifi-classic.de%2Fforum%2Findex.php%3Ftopic%3D4517.0&h=768&w=1024&tbnid=EqCYBpiuv6qsoM%3A&zoom=1&docid=iQVXz3eW0e15sM&hl=ro&ei=ojyQVJ6fDpXWasW3grAP&tbm=isch&ved=0CCQQMygFMAU&iact=rc&uact=3&dur=2962&page=1&start=0&ndsp=39

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Roaga vanzatorul sa vina pana la tine, le puneti la lucru cu ce asculti in mod frecvent si daca iti place le iei, daca nu nu. Sau daca refuza sa se deplaseze te duci tu la el si le asculti (de preferinta cu amplificatorul tau - grija mare la condens in perioada asta) cu mentiunea ca poate sa difere bine de tot sunetul intre cele doua locatii.

Link spre comentariu

Fara sa vad, presupunand ca starea lor este deosebita, eu le-as lua fara sa stau o secunda pe ganduri.

Iarasi, fara sa vad/aud, bazandu-ma pe intuitie, as zice ca poti duce discutia pana pe la 200eur. Pare un produs deosebit. NU doar pare, sunt convins ca este. Trebuie studiat putin cu ochi critic, si audiate in liniste, intr-un lant audio pe masura.

Si asta considerand ca cele mai ordinare boxe posibile, finisate in acest mod, finalizate, costa macar 200 euro la gata...

Gandeste-te serios la achizitia lor, daca pretul este corect... tine-ne la curent.

Link spre comentariu

Daca le poti lua la 150 poti spune ca sunt pomana chioara.

Desi ma indoiesc sincer ca o sa le iei la acest pret.

Am vazut pe un site de vanzari rusesc ca s-a cerut si 700 $ pe o pereche.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Ele pot sa faca si 1000, cine stie................. de asta e complicat. Dar, daca merge pe o suma medie, care nu aduce pierderi de principiu, este ok. Nu risca...

Conditia in care se regasesc este esentiala. 

Nu da in ele, fara sa lucrezi in filtre. Nu se stie ce se intampla pe acolo, dupa 3 decenii...

Link spre comentariu

Ele pot sa faca si 1000, cine stie................. de asta e complicat. Dar, daca merge pe o suma medie, care nu aduce pierderi de principiu, este ok. Nu risca...

Conditia in care se regasesc este esentiala. 

Nu da in ele, fara sa lucrezi in filtre. Nu se stie ce se intampla pe acolo, dupa 3 decenii...

Subscriu si eu la afirmatiile de mai sus .

Link spre comentariu

Artefacte antice? Totul depinde de starea tehnică după 35 de ani. Mai crapă cutia, mai se coace cauciucul, mai oxidează membrana la înalte, se deformează conul la joase de la umezeală, mai curge un cond electrolitic din filtru. Oricît de bine au fost păstrate, nu mai sînt ca scoase din fabrică.

Link spre comentariu

Deci le iau sub 150. Vanzatorul nu cunoaste valoarea lor. Eu momentan am un Sony str d565 deci teoretic nu ar trebui sa fie robleme cu arderea lor. A si boxele au 1 luna de cand sunt aduse din Italia. Am sa ma duc maine sa le fac o proba. Ca si aspect vizual arata undeva la 9/10, un pic la colturi zgariate dintr-o prima vizualizare nu foarte atenta. 

P.s: Am vazut un video pe youtube(singurul) in care parca se rotea difuzorul de bass. https://www.youtube.com/watch?v=maAZhI4snvs

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Deci le iau sub 150. Vanzatorul nu cunoaste valoarea lor. Eu momentan am un Sony str d565 deci teoretic nu ar trebui sa fie robleme cu arderea lor. A si boxele au 1 luna de cand sunt aduse din Italia. Am sa ma duc maine sa le fac o proba. Ca si aspect vizual arata undeva la 9/10, un pic la colturi zgariate dintr-o prima vizualizare nu foarte atenta. 

P.s: Am vazut un video pe youtube(singurul) in care parca se rotea difuzorul de bass. https://www.youtube.com/watch?v=maAZhI4snvs

Intradevar se roteste difuzorul insa doar manual si pe masa  :ras: :ras:

Daca difuzorul de bass ( la boxele pe care vrei sa le cumperi ) arata la fel cel de pe you tube atunci nu merita sa le iei nici daca ti le da de pomana .

Oare de ce am eu un felling :rade: ca o sa-ti cam iei teapa cu boxele alea .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Asa cum spune colegul Nomikos e cel mai bine , mergi intîi sa le vezi pe viu, sa le asculti, eventual faci niste poze sa ne clatim si noi ochii .

Nu te arunca orbeste chiar daca pretul pare mic pentru ca este posibil ca proprietarul lor sa stie de fapt de ce cere preţul respectiv si sa-r putea  sa-ti iei  o ţeapă de toata frumusetea.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Eu m-as uita la integritatea cutiei si a finisajelor, si daca pare lucrat in regim de amator la ea.

Daca difuzoarele sunt identice doua cate doua, daca prezinta diferente de textura, adezivare, integritate, nuanta, etc.

Daca toate suruburile, corespunzatoare, sunt absolut identice, de la o incinta la alta. Daca par deformate/zgariate din "umblare".

Sa nu se auda zgomote de frecare la o apasare foarte usoara (la basi).

Apropie urechea si asigura-te ca merg ambele tweetere.

Verifica daca adezivarile calota, suspensie, etc., la basi, sunt/par facute intr-o fabrica, si nu amatoriceste.

In general, verifica absolut tot, chiar cu o mica lanterna. Daca adezivarile la basi nu sunt coerente, fluente, nu prezinta constanta, au scurgeri, etc, s-a umblat. Daca prezinta deformatii pe suspensie/membrana, s-a umblat.

Pune sursa/amp. pe mono, daca poti, inchide corectiile, si incearca sa determini daca sunetul este acelasi, la ambele...

Mai sunt multe de zis... ramane de vazut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări