Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un proiect de amplificator

Postări Recomandate

Neutrodinarea de la lămpi s-a moştenit şi la trz, fiind o metodă sigură de potolire a oscilaţiilor, mai ales la cele din ultimele generaţii, cu bandă prea largă ca să dea bine în palmares şi inutilă în majoritatea aplicaţiilor. Asta e un lucru ştiut de orice electronist audio, nu trebuie să-l amintesc eu, un amator.

Îmi permit o ghicitoare: care sînt cei mai buni cond ceramici?

..................

pacat, e sport national ca in Romania electronistii sa nu fie sustinuti de societate, ba chiar e un pic rusinos sa faci ceva singur, ne asemuiesc cu vrajitoarele.  :)

În cazul meu e doar dezamăgirea mentalităţii colective, a slabei educaţii de acasă sau din viaţă a multor personalităţi din jur. Speram să ajut aici la ridicarea nivelului, dar e inutil. Manelizarea e prea adîncă. Aşa că-mi văd de treburile mele şi păstrez legătura doar cu persoanele potrivite.

...........

Self se cam crede Dumnezeu, Allah şi Budha pe pămînt, o cam dă cotită după cum are interesul, ca şi alţi clasici în viaţă. Trebuia să se facă politician.....  ma bucur ca n-a trebuit s-o spun eu , credeam ca sunt singurul cu aceeasi mentalitate.

Legat de marele guru, că mai sînt şi alţii pe net, cred că ori se plictiseşte în ultimul timp, ori se amuză de mulţimea fraierilor, asemeni unui dresor la circ. De cîte ori se poare reinventa roata şi să mai şi cîştigi? 

...............

Şi cu asta mă abţin de a mai scrie în afara subiectului.

Link spre comentariu

Mah, unde si ce, FARA mine?

Fara tine nu se poate, nu esti tu cel mai bun prieten electronist al meu ? :) Cand o fi vii si cu pilotul care este :)

Este adevarat ca polipropilena, stiroflexul si mica sunt ca manusa pentru audio dar eu unul nu-i mai folosesc. Nu mai este cazul. Sunt foarte scumpi, prea mari , se gasesc greu. Sunt extrem de usor de inlocuit de ceramici (un anumit tip) care sunt cu mult mai ieftini, mai mici deci cu componente parazite mai mici si se gasesc aproape peste tot.

Link spre comentariu

Fara tine nu se poate, nu esti tu cel mai bun prieten electronist al meu ? :) Cand o fi vii si cu pilotul care este :)

Pilotul este eu, care este sau m-am bagat aiurea in discutie?

Referitor la corectii:  Nu e nevoie de ele daca lantul electroacustic e in mintile lui. Corectiile pot indulci sunetul la un sistem slab, dar doar atat, nu va suna neaparat mai bine ci doar mai dulce.

Link spre comentariu

La silicoane sînt necesare corecţii, de obicei unele energice, la lămpi nu e cazul, se poate asculta absolut fără corecţii, cele două entităţi răspund diferit. Ăsta e un subiect tabu, dar revenirea lămpilor din ultimii ani arată că se mai deşteaptă lumea.

Link spre comentariu

Adica vrei sa zici ca un amplif pe tuburi are in plus CE, fata de unul cu tranzistori, de nu are nevoie de corectii?

Eu as pune cea mai urita intrebare, insa fara sa vreau sa isc polemici:

Ca tot sint atit de laudate amplificatoarele pe tuburi, pe bun merit, cum stam cu damping factorul la ele si cu partea sub 40Hz?

Sau lamparii nu au nevoie de impedanta interna de iesire foarte mica a amplificatorului si de sub 40Hz?

As vrea sa vad si eu un test de gen la un amplificator cu traf de iesire (clasic).

Are careva curaj sa-l faca la un amplif pe tuburi?

http://www.bcae1.com/dampfact.htm

Nu?!?

A, stiam asta, cum nici dreptunghi la 10Khz nu prea se poarta in lumea lor, dar toate suna de moare lumea...

Deci hai sa pastram echidistanta intre lampare si bipolare sau mosfetiste.

Link spre comentariu

Corect, insa ce ne facem cu impedanta infasurarii de iesire a trafului?

Reactia negativa face si ea ce poate, insa la citiva ohmi cit are infasurarea secundara a trafului de iesire...

In fine.

Link spre comentariu

Foarte mare dreptate ii dau lui @RaimondAudio !!!

De cand ascult pe o placa de sunet Xonar DX pur si simplu nu mai am nevoie de nici-o corectie, sunetul pleaca direct in amplificator fara nici-un fel de preamplificare sau corectii de ton

Chiar si placa de sunet de pe placa de baza realtek (nu mai stiu ce chipset e) nu are nevoie de corectii

Sa inteleg ca nu folosesti corectii nici macar din softul placii de sunet? ..... Azi am achizitionat un Asus Xonar U7 7.1, e la promotie la Emag. Sunt curios de performante si daca vor mai trebui folosite corectii dupa instalarea ei.

Link spre comentariu

Atat amplificatoarele cu tranzistori facute serios cat si mapashele au un dusman comun mai mare decat animozitatea clasica dintre ele. Ma refer la sistemele audio ultra-ieftine care mai au un pic si sunt realizate din carton inclusiv piesele. Mai nou au atins si puteri suficient de mari incat sa multumeasca majoritatea oamenilor care le folosesc acasa. Aceste produse ultra low cost aduc avantaje economice clientului pe termen scurt dar in acelasi timp il si plafoneaza , ii limiteaza perceptia asupra calitatii. Nu mai zic de faptul ca demodandu-se foarte repede si avand un ciclu de viata scurt consuma prea multe resurse pe orizontala. Ai zice ca dau de lucru oamenilor dar paradoxal este exact pe dos. Sunt fabricate de masinarii unde nu prea vezi oameni. Mai degraba sculele serioase implica si o forta de munca de tip uman. Produsele astea de tip "chinezarie" pur si simplu submineaza industria, sunt ca o bomba cu ceas care paralizeaza toata industria. O alta problema este ca se poat fabrica intr-un timp scurt o cantitate uriasa cu asmenea gunoaie. Pe undeva este echivalentul zaharului pe care-l bagi in organism. Iti aduce satisfactii imediate dupa care sosesc si neajunsurile.

Sa inteleg ca nu folosesti corectii nici macar din softul placii de sunet? ..... Azi am achizitionat un Asus Xonar U7 7.1, e la promotie la Emag. Sunt curios de performante si daca vor mai trebui folosite corectii dupa instalarea ei.

Eu de ex. nu mai folosesc niciun fel de corectii de 15 ani de zile si nici nu simt nevoia. Ba chiar ma mir ca mai exista oameni care solicita asa ceva. Cata vreme mesajul muzical pe care l-a inregistrat inginerul de sunet este acelasi si la boxele clientului ce rost mai are sa umblu la butoane ? Dupa o luna de neatins corectiile deja o sa vezi altfel lucrurile. De ce sa folosesc potentiatori de aroma ca monoglutamatul de sodiu si sa nu simt gustul mancarii as cum este ea ?

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări